• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Hemoroid

Oncelikle kac haftalik gebesiniz? Bende kocaman 3 tane vardi ustelik ben kabiz oluyordum kaniyordu surekli ne oturabldim ne yatabldim iki gunde bir hastanelerdeydim ilac tedavisi ile kuculdu gunde 10 tane ilac ictim agri kesicilerle falan 1bucuk ay yattim oturamadim ama cok sukur gebelikten sonra düzeldi derken malesef tekrar bu hamileligimde yine buyudu hemorid ama acisiz 1 haftada indi sukur cok ayakta kalmamak gerekiyor malesef hep uzan
4aylık hamileyim. Sizinki kendiliğinden mi geçti ikincisi?

Memenin iç hemoroid mi yoksa dış hemoroid mi olduğunu bilmiyorsunuz sakın dokunmayın bendede olnustu düzeldi kendi kendine müdahale etmeyin ağrı yaparsa anestok ğomad sürebilirsiniz

Memenin iç hemoroid mi yoksa dış hemoroid mi olduğunu bilmiyorsunuz sakın dokunmayın bendede olnustu düzeldi kendi kendine müdahale etmeyin ağrı yaparsa anestok ğomad sürebilirsiniz
Hamileyken kullanabiliyor muyum bu pomadı? Bi de anlamadım şimdi meme dışardaysa dış hemoroid, meme yok da ağrı ve kanama varsa iç hemoroid mi oluyor?

Hemoroid, mantar , egzama hepsini yaşadım hamilelikte. Doğumdan önce hemoroid ve mantar, doğumdan sonra da egzama geçti gitti çok şükür. Hemoroid için ılık suya biraz zeytinyağı koyup içiyordum .

Hemoroid, mantar , egzama hepsini yaşadım hamilelikte. Doğumdan önce hemoroid ve mantar, doğumdan sonra da egzama geçti gitti çok şükür. Hemoroid için ılık suya biraz zeytinyağı koyup içiyordum .
Teşekkürler öneriniz için. Çok geçmiş olsun size de. Kabızlık problemim yok ama benim ishal de olmadım. Hatta meme oluştuğundan beri tuvalette herhangi bir ağrı sızı da çekmedim. Kabızlık en büyük sebebi değil mi hemoroidin ya ben niye oldum ki :(

Teşekkürler öneriniz için. Çok geçmiş olsun size de. Kabızlık problemim yok ama benim ishal de olmadım. Hatta meme oluştuğundan beri tuvalette herhangi bir ağrı sızı da çekmedim. Kabızlık en büyük sebebi değil mi hemoroidin ya ben niye oldum ki :KK43:
Genelde kabızlıktır sebebi ama hamilelik dolayısıyla da çogu kadında olabiliyor canım . Geçer gider bir süre sonra merak etme.

Soğuk sıkım çörek otu yağı alın iki şişe birini o bölgeye wc ye girip çıktıkça sürün diğerinide bi çaybardağı suya aç karna 1-2çay kaşığı damlatıp için kime söylediysem çok dua etti inşaallah sizde edersiniz

Korkma. İlerde size verenleri magnezyum ilacı hem kramplarınızı geçirecek hem de kabız olmanızı önleyecek. Bu arada yaglı yerseniz rahat edersiniz. Parça et ve bulgur da artırır.

Ay iniyosa ben de alıp süreyim. Ya içine ittirin o memeyi diye yazıyor bazı yerlerde. Öyle bir şey yapmadınız değil mi? Bilmeden zarar veririm diye korkuyorum.
Yok ittirmedim umutsuz bir sekilde yağ sürdüm sadece. Sabah geçince çok şaşırmıştım. Bir daha olma ihtimaline karşı evde bulunduruyorum.

Hamileyken kullanabiliyor muyum bu pomadı? Bi de anlamadım şimdi meme dışardaysa dış hemoroid, meme yok da ağrı ve kanama varsa iç hemoroid mi oluyor?
Ona maalesef doktor karar veriyor görünmeniz gerekli ğomad için hamilelik kullanım sürecini bilmiyorum benim hamilelikte vardı ama doğumdab sonra kötüleşti

Lütfen konum silinmesin veya taşınmasın 🙏🏼 En çok buraya yorum geldiğinden dolayı burada paylaşıyorum.
Kızlar hepinize iyi akşamlar. Hayatım boyunca ilk kez karşılaştığım bir problemden bahsetmek istiyorum affınıza sığınarak :KK43: hani çok zor tuvalete çıktığınızda hafif bir sızlama hissedersiniz ya,iki gündür böyle bir şikayetim vardı. Hemoroid hiç aklıma gelmedi. Çünkü kabızlığım asla olmadı hayatım boyunca ve hamile kaldığımdan beri. Hatta günde 3 kez falan tuvalete çıkıyorum,benim için normal olan bu. Ama makat bölgesinde ufak meme gibi bir şey hissettim az önce. Oturup kalkarken hatta tuvalete çıkarken de hiçbir ağrım yok. Kanamam da olmadı çok şükür. Bu hamilelikten dolayı mı oluyor ya çok korktum :KK43: çünkü çok ağrılı sancılı ve kanamalı bir şeymiş sanırım hemoroid. Niye böyle oldu ya bunun tedavisi var mı yani kendi kendine iyileşen bir şey mi? Geçici midir? Doğal çözümleri var mı? İlla doktora gitmek zorunda mıyım? Bundan sonra hep hemoroidim mi olacak :KK43: ağlayacağım korkudan :KK43:
Not: Tuvalette hiçbir şekilde bir zorlanma yaşamadım iki gündür. Yani kendimi zorladım da hemoroid oldum diye bişey yok. Kabız da değilim. Bol su içiyorum.
Canım öncelıkle merhaba. Ben bekarlıktan beri o derdi çekıyorum kabızlıktan ıshalden oluyor genelde. Ben zayıflama amaclı ıctıgım caylar yuzunden oldum cunku cok wc cıkarırlardı bırakınca kabız oldum falan kendım ettım yanı. sonrasında krem kullandım doktorun verdıgı ve memeler gecmedı ama agrı kanama gecmıstı kabız olmamaya calıstım ıyı gıdıyordu hersey ama hamılelıgımde yenıden basladı kanama cok zorlarsan oluyor kı kendını zorlama tuvaletın gelınce tutma hemen gıt bol bol su ıc lıflı seyler ye kabız ve ıshal olmamaya bak acı baharatlı seyler yeme kızartma cok yememeye çalış. bu durum malesef kendılıgınden gecmıyor aksıne önlem alınmazsa daha kötu durumlara yol acıyor ben lazer ıle tedavıyı okudum ama hamıle oldugumuz ıcın suan bıze yapılmaz ancak dogumdan sonrakı o da galıba sevıyesıne gore oluyormus.
Ben anestol pomad kullanıyorum doktorum yazmıstı wc gıtmeden önce onu makat bölgene sür yumusatsın ve uyustursun kendını sıkmadan tuvaletını yap ve orasınn kuru olmasına dıkkat et nemlı kalmasıda ıyı degıl ve sonra tekrar o kremı sur eger agrın olursa ılık suya oturabılırsın veya ılık suyla dus alıp makat bolgene su tutabılırsın. soğuktan kacın soguk tetıklıyor. Kabız olmasan bıle bu dedıklerımı yap kı rahat edesın agrı cekmeyesın

Lütfen konum silinmesin veya taşınmasın 🙏🏼 En çok buraya yorum geldiğinden dolayı burada paylaşıyorum.
Kızlar hepinize iyi akşamlar. Hayatım boyunca ilk kez karşılaştığım bir problemden bahsetmek istiyorum affınıza sığınarak :KK43: hani çok zor tuvalete çıktığınızda hafif bir sızlama hissedersiniz ya,iki gündür böyle bir şikayetim vardı. Hemoroid hiç aklıma gelmedi. Çünkü kabızlığım asla olmadı hayatım boyunca ve hamile kaldığımdan beri. Hatta günde 3 kez falan tuvalete çıkıyorum,benim için normal olan bu. Ama makat bölgesinde ufak meme gibi bir şey hissettim az önce. Oturup kalkarken hatta tuvalete çıkarken de hiçbir ağrım yok. Kanamam da olmadı çok şükür. Bu hamilelikten dolayı mı oluyor ya çok korktum :KK43: çünkü çok ağrılı sancılı ve kanamalı bir şeymiş sanırım hemoroid. Niye böyle oldu ya bunun tedavisi var mı yani kendi kendine iyileşen bir şey mi? Geçici midir? Doğal çözümleri var mı? İlla doktora gitmek zorunda mıyım? Bundan sonra hep hemoroidim mi olacak :KK43: ağlayacağım korkudan :KK43:
Not: Tuvalette hiçbir şekilde bir zorlanma yaşamadım iki gündür. Yani kendimi zorladım da hemoroid oldum diye bişey yok. Kabız da değilim. Bol su içiyorum.

Hemoroid olmak için illa kabız olmaya gerek yok :( Ablam da senin gibi hamilelik dönemimde hemoroid sorununu yaşamıştı, bunun sebebi kabızlık değil, kadınların hamilelik döneminde dışkılıma sıklığının artmasıymış. Benim sana tavsiyem bu konu için uzman bir doktora muayene olman. Ablam Hatice Şahin diye bir hocaya tedavi olmuştu, bakırköyde Avrupa cerrahi diye bir hastanede.

4aylık hamileyim. Sizinki kendiliğinden mi geçti ikincisi?
Evet sansima kendiliginden indi sisligi bi ilac kullanmadim bidahakine bukadar sansli olmayabilirim korkuyorum bende cunku bakmam gereken bir kizim daha var tek tavsiyem kabiz olmayin stres yapmayin uzulmeyin biseylere ve cok is yapmayin cok ayakta kalmayin

Teşekkür ederim önerileriniz için. Yarın hindistan cevizi yağı alıp deneyeceğim. Eğer biraz inmezse doktora gideceğim. İlerlemesini istemem tabi ben de. Çok acayip ya hamileyiz diye hemoroid de yanında hediye oluyo :KK43:
hindistn cevizi yağını denediniz mi? ben ilk hamileliğimde çok çektim. hamileliğimden önce de vardı, hamileyken coştu. 2 büyük meme vardı. doğumdan sonra da geçmedi eski oldukları için. 1,5 yıl önce ameliyat oldum rahatladım derken şimdi ikinciye hamileyim. bu ay bir minik meme daha çıktı. kaşınıyor acıyor. umarım doğumdan sonra geçer. geçmezse bir daha ameliyat stresi yaşamak istemiyorum.hindistan cevizi yağı var evde, az önce sudocrem sürdüm belki işe yarar. yatmadan önce de h.cevizi yağı süreceğim bakalım.

Back