Gebelikte Hemoroid

BalYapanSinek

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
367
461
Lütfen konum silinmesin veya taşınmasın 🙏🏼 En çok buraya yorum geldiğinden dolayı burada paylaşıyorum.
Kızlar hepinize iyi akşamlar. Hayatım boyunca ilk kez karşılaştığım bir problemden bahsetmek istiyorum affınıza sığınarak :KK43: hani çok zor tuvalete çıktığınızda hafif bir sızlama hissedersiniz ya,iki gündür böyle bir şikayetim vardı. Hemoroid hiç aklıma gelmedi. Çünkü kabızlığım asla olmadı hayatım boyunca ve hamile kaldığımdan beri. Hatta günde 3 kez falan tuvalete çıkıyorum,benim için normal olan bu. Ama makat bölgesinde ufak meme gibi bir şey hissettim az önce. Oturup kalkarken hatta tuvalete çıkarken de hiçbir ağrım yok. Kanamam da olmadı çok şükür. Bu hamilelikten dolayı mı oluyor ya çok korktum :KK43: çünkü çok ağrılı sancılı ve kanamalı bir şeymiş sanırım hemoroid. Niye böyle oldu ya bunun tedavisi var mı yani kendi kendine iyileşen bir şey mi? Geçici midir? Doğal çözümleri var mı? İlla doktora gitmek zorunda mıyım? Bundan sonra hep hemoroidim mi olacak :KK43: ağlayacağım korkudan :KK43:
Not: Tuvalette hiçbir şekilde bir zorlanma yaşamadım iki gündür. Yani kendimi zorladım da hemoroid oldum diye bişey yok. Kabız da değilim. Bol su içiyorum.

Lütfen konum silinmesin veya taşınmasın 🙏🏼 En çok buraya yorum geldiğinden dolayı burada paylaşıyorum.
Kızlar hepinize iyi akşamlar. Hayatım boyunca ilk kez karşılaştığım bir problemden bahsetmek istiyorum affınıza sığınarak :KK43: hani çok zor tuvalete çıktığınızda hafif bir sızlama hissedersiniz ya,iki gündür böyle bir şikayetim vardı. Hemoroid hiç aklıma gelmedi. Çünkü kabızlığım asla olmadı hayatım boyunca ve hamile kaldığımdan beri. Hatta günde 3 kez falan tuvalete çıkıyorum,benim için normal olan bu. Ama makat bölgesinde ufak meme gibi bir şey hissettim az önce. Oturup kalkarken hatta tuvalete çıkarken de hiçbir ağrım yok. Kanamam da olmadı çok şükür. Bu hamilelikten dolayı mı oluyor ya çok korktum :KK43: çünkü çok ağrılı sancılı ve kanamalı bir şeymiş sanırım hemoroid. Niye böyle oldu ya bunun tedavisi var mı yani kendi kendine iyileşen bir şey mi? Geçici midir? Doğal çözümleri var mı? İlla doktora gitmek zorunda mıyım? Bundan sonra hep hemoroidim mi olacak :KK43: ağlayacağım korkudan :KK43:
Not: Tuvalette hiçbir şekilde bir zorlanma yaşamadım iki gündür. Yani kendimi zorladım da hemoroid oldum diye bişey yok. Kabız da değilim. Bol su içiyorum.
Sana sıkıntı vermiyorsa bence normal . Kabız olmamaya bak .

Sana sıkıntı vermiyorsa bence normal . Kabız olmamaya bak .
Şu anlık vermiyor ama ya daha kötü olursa diye stres oldum. Teşekkürler cevabınız için. Kabız olmak nedir bilmem bile bağırsaklarım iyi çalışıyor. O yüzden şaşırdım böyle bir şey olmasına.

Şu anlık vermiyor ama ya daha kötü olursa diye stres oldum. Teşekkürler cevabınız için. Kabız olmak nedir bilmem bile bağırsaklarım iyi çalışıyor. O yüzden şaşırdım böyle bir şey olmasına.
Herkeste var bence bu durum kabızlık acı yemede sıkıntı yaratıyor . Hamilelikle birlikte pırtlamış olabilir ☺

Bendede benzer durum olmuştu. Ilk hamileligimde de yasamistim. Otururken acıyordu. Internette dogal bir yontem var mı diye bakarken hindistan cevizi yağı yazıyordu. Iltihap kurutucu etkisi varmış. Gece pamukla sürdüm sabaha inmişti çok şükür.

Bendede benzer durum olmuştu. Ilk hamileligimde de yasamistim. Otururken acıyordu. Internette dogal bir yontem var mı diye bakarken hindistan cevizi yağı yazıyordu. Iltihap kurutucu etkisi varmış. Gece pamukla sürdüm sabaha inmişti çok şükür.
Ay iniyosa ben de alıp süreyim. Ya içine ittirin o memeyi diye yazıyor bazı yerlerde. Öyle bir şey yapmadınız değil mi? Bilmeden zarar veririm diye korkuyorum.

Hayırlı olsuuun.... sıcak su iyi gelir. Oturmaniza gerek yok. Günde birkaç kez 2 dakika falan duş başlığıyla dayanabildiginiz kadar sıcak suyu o bölgeye tutarsanız çok rahatlatıcı olur. Özellikle büyük abdestten sonra. Kolay gelsin

Ay geçmiş olsun. Ilk hamileligimde olmuştu doğumdan sonra 6 ay çok çektim. Oturamıyordum bile. Doktor bir krem verdi ondan sonra düzelmiştim. Doğumdan sonrası da önemli kabız olmamak için kayısı,şeftali suyu ic

Üzgünüm ama hemoroid olabilir. Hamilelikte hemoroid olunuyor çoğunlukla. Bende aynı sizin gibiydim ağrı sız4 kabızlık hiç birşey yoktu ama küçük bi parça vardı :oops:. Önemsemedim ama ilerleyince kanama yanma yerinde duramayacak hale geldim. Bence geç olmadan doktorunuzla görüşün. Benim yaşadığımı siz yaşamayin

Teşekkür ederim önerileriniz için. Yarın hindistan cevizi yağı alıp deneyeceğim. Eğer biraz inmezse doktora gideceğim. İlerlemesini istemem tabi ben de. Çok acayip ya hamileyiz diye hemoroid de yanında hediye oluyo :KK43:

Ben de her iki gebeligimde yaşadım. Kabızlık nedir bilmem ben de şaşırmıştım. Bu bebegin asagiya yaptığı baskıdan kaynaklanıyor en kotu ihtimalle dogumdan sonra gecer bu sizin bundan sonra hep hemoroid olacağınız anlamina gelmez,rahat olun. Ben ikincisinde hemen doktora koştum iki krem verdi agriyi acıyı bosuna çekmiştim iyi ki de gittim kurtuldum

Ben de her iki gebeligimde yaşadım. Kabızlık nedir bilmem ben de şaşırmıştım. Bu bebegin asagiya yaptığı baskıdan kaynaklanıyor en kotu ihtimalle dogumdan sonra gecer bu sizin bundan sonra hep hemoroid olacağınız anlamina gelmez,rahat olun. Ben ikincisinde hemen doktora koştum iki krem verdi agriyi acıyı bosuna çekmiştim iyi ki de gittim kurtuldum
Genel cerrahiye mi gittiniz? Hangi doktora gitmem gerek yani? Bir de fiziksel muayene etti mi doktorunuz?

Sanirim her gebe bu durumu yaşıyor. Yaşayanlar söyleyebilir mi o çıkan meme ucu gibi şey gidiyor mu gitmesi için ne yapmak lazım ilaçla yağ ile falan mümkün mü

Bende normalde vardi hamileyken resmen erik bahcesine döndü 3 4 tane erik büyüklüğükadardı ve oturamiyodum mecburen krem kullandim..aciya dayanamiyodum cunku.. dogurunca geçti ..korkma yani kabiź olmamaya çalış sen

Sanirim her gebe bu durumu yaşıyor. Yaşayanlar söyleyebilir mi o çıkan meme ucu gibi şey gidiyor mu gitmesi için ne yapmak lazım ilaçla yağ ile falan mümkün mü
Ben de ondan muzdaribim. İki gün önce hiçbir şeyim yoktu şimdi meme gibi çıktı hafif sızlıyor çok değil. Şimdi okudum. 10 tane patlıcanın yeşil sapını çıkarıp o sapları 10 bardak suyla kaynatıp 5 gün boyunca sabah akşam içince 5 günün sonunda hemoroid kalmıyormuş. Memesi de kayboluyormuş. Deneyeceğim ben bunu da. Ne kaybederim ki zaten

Dogum yapalı sekız ay oldu ve normal dogum yaptım bendede aynı sekılde kabızlık sorunu olustu. Tuvalete gıtmeye korkıyorum gıdınce kan akıyo meme gıbı seylerden cıkmıs snaıırm ıc tarftada catlama var yanı hamılelıkte olan bırsey ama benımkı berbat doktora gıtmeyı dusunuyorum gecen randevu aldım doktor erkek dıye esımle tartıştık bıraz bende sınırlenıp ıptal ettım. Ama sız görunun

Ben de ondan muzdaribim. İki gün önce hiçbir şeyim yoktu şimdi meme gibi çıktı hafif sızlıyor çok değil. Şimdi okudum. 10 tane patlıcanın yeşil sapını çıkarıp o sapları 10 bardak suyla kaynatıp 5 gün boyunca sabah akşam içince 5 günün sonunda hemoroid kalmıyormuş. Memesi de kayboluyormuş. Deneyeceğim ben bunu da. Ne kaybederim ki zaten
Ben yaptım hıc bır ıse yaramadı.

Bende maalesef bildim bileli var.. hiçbir sıkıntı yaşamıyorum 😊 ki bende genetik anal fissur da var....😪 Anal fissur dan çektiğimi hemoroidten cekmiyorum.hatta acı yemezsem ki o da çok etkilemiyor. Varlığından bile haberim olmuyor.. ki ben çok sindirim sistemi problemi yaşayan biriyim. Ona rağmen tık yok😎 kendini germe lütfen.. beterin beteri var bak, Ben :halay:

Oncelikle kac haftalik gebesiniz? Bende kocaman 3 tane vardi ustelik ben kabiz oluyordum kaniyordu surekli ne oturabldim ne yatabldim iki gunde bir hastanelerdeydim ilac tedavisi ile kuculdu gunde 10 tane ilac ictim agri kesicilerle falan 1bucuk ay yattim oturamadim ama cok sukur gebelikten sonra düzeldi derken malesef tekrar bu hamileligimde yine buyudu hemorid ama acisiz 1 haftada indi sukur cok ayakta kalmamak gerekiyor malesef hep uzan

X