gebelikte gerekli testlerde yardım

oyademir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2008
321
1
116
39
İçel Mersin
Merhaba
Allahım korusun 5 haftalık hamileyim daha önce devlet hastanesine gidiyordum ama
yeterince ilgili olamadıkları için özele gitmeye karar verdim gittim çok iyi ilgilendiler ama
gebelikte gerekli testler diye bir sürü test yaptırmamı istedi doktorum ama özelde ssklıya 200 tl testlerin ücreti
acaba bu testleri devlet hastaneleride yapıyormu lütfen bu konuda bilgisi olan varsa ve cevap verirse çook mutlu olurum
şimdiden çok teşekkür ederim :)

evet canım bir çogu devlet hastanesinde yapılıyor. ilerleyen zamanlrda 2 li 3 lü test falanda yapılıyor. birçok özel kabul ediyor zaten. hatta aile hekimligi saglık ocaklarında falanda yapılıyor kan sayımı . idrar falan. bir tane de devlet hastanesinden doktor edin vakti gelince randevunu alırsın. bazı testlere(2li 3lü) 10 gün falan randevu veremiyorlar galıba. onceden alır vaktı gelince yaptırırsın. ben ilk diye ugraşmıyım diye gitmemiştim şimdi keşke devlette yaptırsaydım dediğim zamanlar oluyor. ikinciye artık. neyseki 2 li 3 lü yaptırmadım onlar daha pahalı. digerleride gittigim hastane daha hesaplıydı. test faslını bitirip şimdi oncekine göre daha iyi bir hastaneye gidiyorum. sende devlet hastanesinde testlerini yaptır kontorlunu özelde yaptırısın. çünkü devlet hastanesinde 2 3 kişiye aynı anda ılgılenıyorlarmış. yaşadığın şehre göre degişir belki...

çok teşekkür ederim içim rahatladı :)

bende özele gidiyorum ama ne ikili teste ne de diğer kan testlerine hiç 200tl vs istemediler heralde muayene dahil en fazla 130 felan vermişimdir her özel hastanenin aldığı para da farklı bence sen onu da araştır tatlım

Merhaba bende özele gidiyorum ama testlerimin hepsini ssk da yaptırdım.Kan testleri 2 li test 3lü test hepsini ssk da yaptırdım.Boşuna masraf etmeye geek yok bence.Sadece birazcık uğraşıyorsun okadar.

11.haftadayım. Göztepe SSK ya gittim bugün..Dedim ikili test için herhalde 2 hafta sonraya randevu verirler ama nerede adam diyor ki 7 haftalık süre dolu. Benim de test zamanım geçmiş oluyor.. Şimdi nerede yaptıracağımı düşünüyorum :)

özel hastanede ssk ile tutar o kadar. kuzenim 180 tl ödemişti. ben özel muayenehaneye gidiyorum. dr um kan testlerini sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi. bunu özel hastaneden hiç bir dr söylemiyo (daha önceki tecrübelerime dayanarak) sadece idrar tahlilini laboratuvarda yaptırdım. 15-20 tl bişeydi. 2 li testi özel hastanede yaptırdım ssk ile ve idrar tahlilide vardı. idrar yollarımda sorun olduğu için.. ikisi 70 tl tuttu. 2 li test pek pahalı bişey değil..

Kızlar ben izmirdeyim tıp merkezine gidiyorum ve kan ve idrar testleri için sadece 20,5 tl verdim başkada ek ücret vermedim bi arkadaşım 2 li tarama testi yaptırmış oda sadace muayene ücretini vermiş tıp merkezlerinde daha ucuz fiyatlı ucuzu varken niye pahalıya gidelim dimi :) göztepe ssk ya giden arkadaşım ben istanbulluyum da orda marmara tıp merkezi olacaktı bi oraya sor istersen ssk ile anlaşmalı dır

bende 11 haftalık hamıleyım sımdıye kadar bırkac kere gebelık testı ve evde kedım oldugu ıcın tokzoplazma testi yaptırdım özelde onun dışında istenen rutin kan testlerini aile hekimimde yaptırdım sadece 3 test devlette olmuyormus yanı sgalık ocagında Rubella,Anti hgv ve tokzoplazma bunları ozelde toplam 75 tl ye yaptırdım dıgerlerı bedavaa :) bendne idrar tahilili istenmedi.
bayramdan sonra ikili testim var ancak doktorum bu testın cok önemli olduğunu onun için orda yaptırmam gerektiğini söyledi diğlerlerinde kendi yonlendırmişti aile hekimime. gıttıgım hastane bıraz pahalı buyuzdne sanırım bayram dan sonra ödeceygımız rakam ikili ets 350, kan testı 75,muanne 90 :)

Baya pahalıymış canım Allah kolaylık versin

Hangi hastane bu? Medical Park Göztepe de daha da yüksek ücretler

beylıkduzu medicana..
bende degıstırıcem ama daha uyguna gecıcemde bu ikili tets önemli diye bunu yaptırıp öyle değiştirmeyi düşündük :)

söylediğin ücretler ssksız heralde.. ben de avcılar medicana da yaptırdım 2li testi ssk ile 50-60 tl falandı. idrarda dahil yaptırdığım için net fiyatı söyleyemiyorum. laboratuvarlarda yapıyo aşağı yukarı aynı fiyata yani ssksız oluyo mecburen.. 2li için 350 tl dedilerse çok uçuk bi fiyat..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…