Canım öncelikle gelişim geriliği teşhisi 2 hafta geri çıktı diye konmaz için rahat olsun. Ben 31+4 'te ultrasona girdim bebeğim 28 haftalık görünüyordu bana bile gelişim geriliği denmedi sadece zayıf bebek dendi. Yüzde onluk dilimdeymiş. Yani her yüz bebekten sadece 10 tanesi bu kadar minyon zayıf doğar demek. Seninki 2 hafta gerdiyse yüzde on değil belki mesela 25 lik dilimdedir. Ama ortalama yüzde 50 olduğu için senin sonucun diyelim yüzde 25 ise ortalamanın gerisinde der dr. Ama bu sağlıksız bebek demek değil. Herkesin bebeği tam yüzde 50 olacak değil. Az ilerde çıksa kilosu yüzde 75 olsa 80 olsa gene normal. Ama yüzde onluk dilim ve doksanlık dilim biraz sınır oluyor ve düzenli takip ediliyor. O sınırda kaldığı sürece ve diğer ultrason, nst bulguları temizse sorun yok sağlıklı bebek deniyor. Ne zaman o sınırı aşarsa yüzde 10 dan yüzde 3 lere inerse alarm zili o zaman çalıyor ve takipler sıklaşıyor gerekirse erken doğum kararı alınıyor ki fark açılmadan bebek doğsun ve dışarda beslensin diye. 2 hafta fark için bunlar söz konusu değil. Bir sonraki kontrolde fark 3 haftaya çıkarsa o zaman gene sıkı takip ederler mesela. İnş güzel anlatabilmişimdir. Benim mesela bu hafta bakılacak bebek yüzde onluk dilimde mi, geriye mi düştü ileri mi gitti diye. Bu değişiklikler de öyle hemen birkaç günde olmadığı için iyi bir takiple her şeyi yakalanıyor için rahat olsun yani.