gebelikte folik plus mı yoksa decavit mi?yardım lütfen

laleinuman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
221
0
46
İstanbul
arkadaşlar merhaba ben 6 haftalık hamileyim.2 doktor tavsiye edilmişti ve ikisine de gittim yalnız bir tanesi günde 3 kere folik plus içmen gerek demesine karşılık( ki heryerde folik asit çok önemli yazıyor) diğeri folik plus bırak decavit diye bir vitamin car onu kullan diyor.bu vitaminde de folik asit var ama bilemiyorum.Çevremdeki tüm hamileler folik plus kullanmış.kan tahlillerimin hepsi normal çıktı herhangi bir kansızlığım yada kan değerlerinde bir eksiklik yok, istediğim tüm yemekleri de yiyebiliyorum mide bulantılarım yok yani vitamini yemeklerden alabiliyorum. ama ne yapacağımı bilmiyorum şuan folik plus devam ama ne bilim içim rahat diil işte bu doktorların birinin ak dediğine diğeri neden kara der yaff:(
siz neler kullanıyorsunuz ya da kullandınızz ? ikisini birlikte kullanan varmı?

canım kan dğerlerin normal olsada doktorlar folik asit veriyor ben birtane içiyorum aç karnına bide elevit içiyorum gece yatarken biraz kilo aldırıyor ama benim iştahımı falan açmadı gene az yiyiyorum ama kan yaptığı için şişiyosun ben 5 aylık hamileyim 4 kilo almışım endişelenme ve doktoru dinle

Ben de hamile kalmadanonceden folik asit plusa basladim. Doktorum onu soylemisti. Onun disinda vitamin kullanmiyorum ama aslinda kullanmak istiyorum cunku halsizliklerim ve goz kararmalarim oluyor fazla efor sarfedince.

ben de şuan folik plus a devam ediyorum aynı anda decavit kullanmaktan korkuyorum işte:( çünkü onda da biraz folik asit varmış bilmiorum ya sizin kullandığınız eleviti de duymuştum bi doktorla görüşüp ona da başlayabilirim aslında teşekkürler :54::54:

peki diğer ilacın Prospektüsü okudunmu onun kullanımı ne için folik asit bebeğin zeka ve omorilik vb. gelişimlerine yardımcı . için veriyor dr. bu şekilde tereddütte kaldıysan bence diğer ilacı veren dr. sormalısın neden diye yada eczaneden de bilgi edinebilirsin iki ilacın kullanım değerlerini

ben de şuan folik plus a devam ediyorum aynı anda decavit kullanmaktan korkuyorum işte:( çünkü onda da biraz folik asit varmış bilmiorum ya sizin kullandığınız eleviti de duymuştum bi doktorla görüşüp ona da başlayabilirim aslında teşekkürler :54::54:
bence ikisinide aynı anda kullanma canım eğer kulanılabilinseydi dier ilacı bırak demezdi diğer dr.

Doktorum bir doçent.
Bir süre folic plus kullandırdı (hamilelik öncesi ve 8. haftaya kadar) Daha sonra onu bırakmamı ve artık Elevit'e geçmemi istedi.
Bence doktoruna güven. Doktorun burada sana fikir verecek olan herkesten çok daha iyi biliyordur sonuçta.

cnm decavit ile elevit aynı ilaç zaten sadece birbirlerinin muadili ben ilk 3 ay hem folık ilacı hemde decavit kullanmıstım doktorum oyle vermıstı bence kullan ıkısını bır arada

cevap yazmak istedim. Ben ilk 2buçuk ay folik kullandım. Sonra doktor bıraktırıp decavit verdi . Folik hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında ilk haftalarda kullanıyo. Daha sonra bebeğin vitamine ihtiyacı açısından zaten folik bi nevi bebeği rahime hazırlıyo sonra daha iyi gelişmesi için veriliyo . 3 aydan önce folik sonra decavit kullanmaya başladım yanında kan hapı ve magnezyumda var . Decaviti 2günde bire düşürdü doktor 5aydan sonra fazla kilo alma diye çünkü iştah açıyo. Hoşçakalın

arkadaşlar merhaba ben 6 haftalık hamileyim.2 doktor tavsiye edilmişti ve ikisine de gittim yalnız bir tanesi günde 3 kere folik plus içmen gerek demesine karşılık( ki heryerde folik asit çok önemli yazıyor) diğeri folik plus bırak decavit diye bir vitamin car onu kullan diyor.bu vitaminde de folik asit var ama bilemiyorum.Çevremdeki tüm hamileler folik plus kullanmış.kan tahlillerimin hepsi normal çıktı herhangi bir kansızlığım yada kan değerlerinde bir eksiklik yok, istediğim tüm yemekleri de yiyebiliyorum mide bulantılarım yok yani vitamini yemeklerden alabiliyorum. ama ne yapacağımı bilmiyorum şuan folik plus devam ama ne bilim içim rahat diil işte bu doktorların birinin ak dediğine diğeri neden kara der yaff:(
siz neler kullanıyorsunuz ya da kullandınızz ? ikisini birlikte kullanan varmı?
bende bu sorulara cevap arıyorum ama henüz bulamadım
ben bu ay gebelik düşünüyorum folikasit kullanımı için doktora danıştım kullan dedi
bir zararı olmazmı kan testi yapmadınız vitamin değerlerimi görmeden vitamin takviyesi almam doğru olurmu dedim
kadın bana zararı olabilir tabi dedi ama vitamin düzeyi normalde olsa biz yinede öneriyoruz dedi
böyle hekimlikmi olur allah aşkına biz daha kime güvenip nerden bilgi alcaz bilmiyorum
ayrıca eczaneye sordum onlarda kullanmayın dediler içinde katkı mmaddesi var dediler
internetten araştırdım vitamin düzeyi normal olan kadınların takviye alması olumsuz sonuçlar doğurabilir vs. gibi şeyler
yazıyodu. bende napcamı şaşırdım kullansammı kullanmasamı
şimdi düşünüyorumda biz kime güvenip kimden bilgi alıcaz acaba

ya ben de karasızdım folic plus mı falan diye doktor folic 1 verdi... yine kafam karıştı. vitamin kalsiyum olan bişi yerine neden sadece folik veriyorlar?

Back