• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte folbiol 5mg kullanımı zararlı olurmu?

Folik asit zaten kullanılıyor ama şöyle bir durum var. Senin yüksek doz folik asit kullanman gerekiyor diyor doktorlar, bazılarımıza 400mcg bazılarımıza 5mg olandan öneriyorlar. Hepimizin aynı geninde sorun var.
Bu gende sorun olmasa da normalde kullanılan standart doz 400mcg.
Gebelikte 400 mcg kullanan çok azdır hamilelik planladığım da 5 mg ile başlattı Dr. Devamında da..

Dışardan biri söylememiş perinatolog vermiş demek istedim az önce içmezseniz diye..
Hamilelikte hiçbir dr'um 400 mcg vermedi bana hepsi de 5 mg verdi.
Geçen 5.5 yaşında oğlumun tam kan sayımında yine folik asit eksik çıktı ona bile 5mg olanını verdi..
Siz hamileyken günlük mü kullandiniz folbiolu. Ya yüksek dozda folik asit otizm yapar felan diye yazi okumustim ama kesin degil tabi bundan dolayi tedirgin oldum. Yorumunuz icin tesekkür ederim kullananlarin var oldugunu duyunca tedirginligim biraz da olsa azaldi

Siz hamileyken günlük mü kullandiniz folbiolu. Ya yüksek dozda folik asit otizm yapar felan diye yazi okumustim ama kesin degil tabi bundan dolayi tedirgin oldum. Yorumunuz icin tesekkür ederim kullananlarin var oldugunu duyunca tedirginligim biraz da olsa azaldi
3 ay kullanıyorsunuz onu zaten fazlası folat fazlalığı yapıyor tabi dr'unuza güvenin.. Güvenmediğiniz dr'uzu da değiştirin..

Devlet hastanesinde ki çoğu doktor folbiol vermiyor fazlasi zarar diye. Aslinda genetik sonucum öyle demiyor ama dogru düzgün bakip ilgilenmiyorlar bile
Benim bildiğim (Dr değilim, anneyim) otizme sebep olan etkileri folik asidin azalttığı.. Bizim zamanımızda folbioldan başkasını vermezdi devlet yeni çıkmış bu durum bence..

Devletteki folidays dedi. Özelde klinigi olan bir prof a gittim o bana folbiolu verdi. Sana folidays yeterli olmaz dedi. Bu genlerle pıhtilasma var denilmez dedi. Başka sonuçlar daha lazimmis pihtilaşma için. Siz şu an hangi folik asiti kullanıyorsunuz
Bana da folidaysı önerdi folbiol çok etkili değil evet o testleri bende yaptırdım protein s antijeni yüksek çıktı o da hamilelikte zaten yüksek çıkıyomuş

Eki Görüntüle 3175052
Merhaba benim pıhtılaşma sonucum bu şekilde çıktı daha öncesinden 1kimyasal birde 15.hafta da kalp durması var. Genetik doktoru folik asit vucudunda depolanmiyor dedi. Bu sonucu özel klinigi olan perinatoloji uzmanı uzmanı cemal gülümsere gösterdim. Bunlarin pihtilasma icin yeterli olmadigini şu an icin folbiol 5mg kullanmam gerektigini söyledi. Hiç bir zarari olmadigini söyledi. Ben cok kararsiz kaldim folik asitin normal dozundan fazla daha önce aranizda folbiol kullanip sağlikli gebeligi olan oldumu acaba cevaplariniz icin tesekkür ederim.
7+4 gunlük hamileyim
Folik asit bende korkunç bir şişme yaptığı için ilk gebeliğimin başından sonra hiç kullanmadım, 2 sağlıklı çocuğum var. Folik asit gıdalardan da rahatça alınabiliyor. İçinize sinmiyorsa kullanmayın. Doğal yollarla takviye yapın. Doğumda bebeğin hiçbir yeri zarar da görmez. İlaç sizi huzursuz ediyorsa kullanmamak en doğrusudur. Demir ilacı olsa gayret edin kullanmaya derdim. Ama bu bence mecburi değil

Folik asit bende korkunç bir şişme yaptığı için ilk gebeliğimin başından sonra hiç kullanmadım, 2 sağlıklı çocuğum var. Folik asit gıdalardan da rahatça alınabiliyor. İçinize sinmiyorsa kullanmayın. Doğal yollarla takviye yapın. Doğumda bebeğin hiçbir yeri zarar da görmez. İlaç sizi huzursuz ediyorsa kullanmamak en doğrusudur. Demir ilacı olsa gayret edin kullanmaya derdim. Ama bu bence mecburi değil
Yaptırdığı teste göre mecburi ne yazık ki.

Bunu nerede okuduysanız bana da atar mısınız. Özel eğitimla yakından ilgili bir yakınım otizm vakalarının ciddi biçimde arttığını ve genellikle eğitim seviyesi, ilgisi yüksek ebeveynler olduklarını söylüyor. Açıkçası benim de aklıma folikasit gibi hamilelik takviyeleri takıldı. Şüpheme destek bir yazı varsa okumayı çok isterim.

Back
X