• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte [fmf] akdeniz ateşi

isayankarhira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
24
0
36
İstanbul
mrb arkadaslar gebelikte akdeniz ateşi yani akdeniz anemisi hastalıgını yaşayan varmı lütfen görüşlerinizi yazın hastalıgın taşıyıcıları gebelik ve bu hastalıgın bir arada yürümediyini bilirler gebe olanlar colchicum dispert gebelikte kullanıyomusunuz lütfen aydınlatın beni

fmf yani ailevi akdeniz ateşi ve akdeniz anemisi aynı şeyler değil yalnız..

aylevi akdeniz ateşi var bende ilk hamileliyimde ölümlerden döndüm hamılelıkle bu hastalık ıkısı cok zor yürümüyo bu ilacıda kullanmadan gecmıyo ataklar ilk 3 ay kullanılmaması gerekıyo sanırım ama bazı sıtelerde doktorların gebelık boyu kullanmasını önerıyo sizinde bir fikriniz varmı bu konuda yanı acıkcası ikinci bebeye hamıle kalmaktan korkuyorum

mrhb bende fibromiyalji varve kansızlık normalde üşüme titreme ateş oluyodu ama bu aralr kanım çekiliyo gibi ağrıyan kaslarımda sanki buz konulmuş gibi donma oluyo kaburga kaslarımı saran zonklayn ağrı var karın ağrım arada oluyo ama tvlte çıkınca geçiyo fizik dr u bugün fmf den şüpelndi çok korkuyorm yardm lütfn bu belirtiler fmfmi

ilk önce midede şişkinlik hissi ve agrıyla kendini bellı ediyo daha sonra karın bölgesi böbrekler ve kasıklara dogru şiddetli agrı ve titremeyle gelen hastalık vücut ısısı iniş cıkıslı tıtreme agrı kasıklarda yanma ve üşüme oluyo allah yardımcın olsun işallah sendede yoktur bu hastalık cnm
ben cekıyorum cok zor

bendede var hamileyken ikizlerimi ksybediyordum nerdeyse bende ölüyordum..ama onlarda iyi bende..o zaman bilmiyordum hastalığımı.yeni öğrendim.ama oğluşlarımda bende çok iyiyiz...bu hastalık çok zorr...

inşlh amin tşkrlr ama bendeki şikayetler farklı sadece kas ağrısı karın ağrısıda arada oluyo ve tvlte çıkınca geçiyo sanrm fmf de karın ağrısı tuvalete çıkınca geçmiyo şiddetli ol uyo benim kaburga kaslarım zonkluyo snra yanıyo sanki ağrı kesici kas gevşetici snra ter atıyorm öyle rahatlıyorm

mrb arkadaslar gebelikte akdeniz ateşi yani akdeniz anemisi hastalıgını yaşayan varmı lütfen görüşlerinizi yazın hastalıgın taşıyıcıları gebelik ve bu hastalıgın bir arada yürümediyini bilirler gebe olanlar colchicum dispert gebelikte kullanıyomusunuz lütfen aydınlatın beni

merhaba ben de fmf im...
ve şuan hamileyimm..
dr günde sabah akşam 1 er tane olmak üzere kullandırıyor..
bu ilacı kullandığım sürece de atak geçirmiyorumm..

merhaba ben de fmf im...
ve şuan hamileyimm..
dr günde sabah akşam 1 er tane olmak üzere kullandırıyor..
bu ilacı kullandığım sürece de atak geçirmiyorumm..

bana doktor ilk üç ay kesinlikle kullanma demişti ve kullanmadım 3 ay boyunca ama sürekli serum taktılar ataklardan dolayı bebeyimin kalp atıslarında sorun oluyodu sürekli nstye baglıyorlardı ben colcihine dispert 50 drajeli haptan kullanıyorum siz hangi ilk 3 ayda kullandınızmı

slm ,bende fmf hastasıyım...
aralıkta gebeliğim 10 haftalık düşükle sonuçlandı..gebelik sırasında kadım doğum uzmanı colcihum mu azaltmam gerektiğini söyledi hatta ilk 3 ay içmemem gerektiğini söyledi....
ama takibimi yapan doktorum hamile kalırsam dahi ASLA ilacı bırakmam gerektiğini söylemişti..

ilacımı bırakmadım ve düşükle sonuçlandı
hep aklıma kemiren şeyde acaba colcihum mu buna sebeb oldu:((
bende hergün 2 tane içiyorum aynı anda:)

Son düzenleme:
slm ,bende fmf hastasıyım...
aralıkta gebeliğim 10 haftalık düşükle sonuçlandı..gebelik sırasında kadım doğum uzmanı colcihum mu azaltmam gerektiğini söyledi hatta ilk 3 ay içmemem gerektiğini söyledi....
ama takibimi yapan doktorum hamile kalırsam dahi ASLA ilacı bırakmam gerektiğini söylemişti..

ilacımı bırakmadım ve düşükle sonuçlandı
hep aklıma kemiren şeyde acaba colcihum mu buna sebeb oldu:((
bende hergün 2 tane içiyorum aynı anda:)

ilk gebeliyinse genelde ilk bebekler düşükle sonuclanabılıyo bilmiyorum ama benım fıkrım okadar etkısını oldunu zannetmıyorum colcihimin ben günde 3 defa içiyorum doktorum ilk 3 ay bebeyin oluşumu için cok önemli zararı olmasada her hapın ufakta olsa bebeye zararının oldunu söylemişti 3 ay sonunda günde 3 er defa kullanmaya baslamıstım ataklardan dolayı gebelık ve bu hastalık cok zor allah yardımcımız olsun

bu arada bu hastalıktan diyo doktorlar ama sizdede oluyomu bilmiyorum benım yazın ayaklarım aşırı şişiyo doktora gittim bişey cıkmadı benek benek morluklar olusuyo ve sadece havalar sıcak oldugunda oluyo yazın yürümek nerdeyse benım için imkansız ama kışın hiç bişey yok aşırı hareketli biriyimdir sadece yaz aylarında oluyo böyle bişey sizdede oluyomu acaba hamileliyimde asırı şişmişti ayaklarım da şiddetli agrılar kol bileklerim boynum omuzlarım hamılelıyımın son 3 ayında hareketsızleşmiştim agrılardan dolayı doktorlar gebelıye bagladı ama bende cok sıddetli agrılar şişlikler sanırım hamılelık ve bu hastalık bir arada yürümüyo tekrr cocuk sahibi olmak istiyorum ama hem ataklar hem bu agrılardan cok korkuyorum

merhaba ben de fmf hastasıyım bana da 6 yaşında başlayan ataklarıma 18 yaşında tanı konmuştu şuan 32 yaşındayım
18 yaşından beri kolsini hiç bırakmadım çünkü kolsinin tek dozunu bile atlamamak gerekiyor
2,5 yaşında bir kızım var hamilelikte bile 4x1 kullandım
şimdi de 5 haftalık gebeyim ilaca devam ediyorum
kolsin fmf'in en kötü komplikasyonunu önlüyor bana geç tanı konduğu için böbreklerimde amiloidoz gelişti
en azından kolsin şuan amiloidozun ilerlememesini sağlıyor

Back