- 24 Ocak 2022
- 581
- 385
- 33
- Konu Sahibi Unstoppable
-
Gebelige baglı troid var bende ilk oglumda hamilelik boyunca kullandım 50 mcg olanını şimdi yine kullanıyorum tam tersi troid ilacı kullanılmazsa sıkıntı çünkü gebelikte troid bebegi etkiliyor zeka gelişimi vs de etkisi var diye okumuştum ilk hamilelikte troid çıkıncaArkadaslar merhaba bugun hcg 2000, tsh 3.15 cikti. Doktor dahiliyeye yönlendirdi. Doktor da 2 bucugun altina çekmeliyiz dedi ve Euthyrox 25 mg yazdi. Yarim icecekmisim yani 12.5 mg. Bir de ultrason yazdi nodul var mi diye bakilacakmis. Ilacin prospektusunde gebelikte kullanilmamalidir yaziyor. Cok tedirgin oldum. Doktoruma persembe gunu gidecegim o gune kadar icmeme karari aldim. Bu ilaci kullanan var mi, bilgilendirirse cok sevinirim.
Kafama gore icmeme karari almadim doktoruma da danisip oyle icmeye baslayacagim dedim. O yuzden de sizlerden bilgi istedim ilacin icinde gebelikte kullanılmamalıdır yazinca ne yapayim. Deger ust sinirin disinda olmadigi icin 3 gun bekletiyorum sadece. Isini iyi yapan doktorlari tenzih ediyorum ama doktor hatalarindan kaynakli bir suru insanın hayati olumsuz etkilenebiliyor. Boyle kritik durumlarda baska bir doktora da danismayi daha uygun buluyorum ben.Kafana gore nasıl icmemeye karar veriyosun.zararı olsa doktor niye yazsın. Deger yukselirse bebek icin daha zararlı. Benim düzenli olarak kullandıgım bi ilac
Canim 11 haftalık hamileyim ve ilaca devam ediyorum korkma asil gebelikte tsh yukselir ve ilac kullanmaz isen sıkıntı yasama ihtimalim var ben 50mg iciyorum takip ediliyo tsh degerim duzenli olarak icini rahat tut.Arkadaslar merhaba bugun hcg 2000, tsh 3.15 cikti. Doktor dahiliyeye yönlendirdi. Doktor da 2 bucugun altina çekmeliyiz dedi ve Euthyrox 25 mg yazdi. Yarim icecekmisim yani 12.5 mg. Bir de ultrason yazdi nodul var mi diye bakilacakmis. Ilacin prospektusunde gebelikte kullanilmamalidir yaziyor. Cok tedirgin oldum. Doktoruma persembe gunu gidecegim o gune kadar icmeme karari aldim. Bu ilaci kullanan var mi, bilgilendirirse cok sevinirim.
Cok tesekkur ederimCanim 11 haftalık hamileyim ve ilaca devam ediyorum korkma asil gebelikte tsh yukselir ve ilac kullanmaz isen sıkıntı yasama ihtimalim var ben 50mg iciyorum takip ediliyo tsh degerim duzenli olarak icini rahat tut.
Gercekten icim rahatladi yarim ictim az once cok sag olun bayagi tedirgindim mesajlardan once.Gebelikten önce başlamıştım hala devam ediyorum; doktorunuz sizi yönlendirecektir zaten ama tsh ın kontrol altında tutulması önemli o nedenle her ay kan verip doz ayarlaması yapıyoruz.
100 mg kullandığım da oldu 25 mg kullandığım da, şuan 50 mg’lik ilaç kullanıyorum. Doktorunuz yazdıysa vakit kaybetmeden kullanmaya başlayın, hayırlı olsun gebeliğiniz
Gebesiniz ve içmeniz gerekiyor tsh yükselebilir... Ben ilk gebeliğimde kullanmıştım şimdi 2.ci hamileyim tsh sonucum iyi olmasına rağmen Dr ilacını iç dedi kullanıyorumArkadaslar merhaba bugun hcg 2000, tsh 3.15 cikti. Doktor dahiliyeye yönlendirdi. Doktor da 2 bucugun altina çekmeliyiz dedi ve Euthyrox 25 mg yazdi. Yarim icecekmisim yani 12.5 mg. Bir de ultrason yazdi nodul var mi diye bakilacakmis. Ilacin prospektusunde gebelikte kullanilmamalidir yaziyor. Cok tedirgin oldum. Doktoruma persembe gunu gidecegim o gune kadar icmeme karari aldim. Bu ilaci kullanan var mi, bilgilendirirse cok sevinirim.
Gebelikten
Merhaba degerim 10 gun sonra yaptirdigim tahlilde 0.80e dusmus doktor sadece cumartesi pazar yarimsar ic dedi. Bu ilaci boyle hep kullanmak mi gerekiyor? Sizin doktorunuz 0li degerlere düşünce nasil bir yol izliyor?Gebelikten önce başlamıştım hala devam ediyorum; doktorunuz sizi yönlendirecektir zaten ama tsh ın kontrol altında tutulması önemli o nedenle her ay kan verip doz ayarlaması yapıyoruz.
100 mg kullandığım da oldu 25 mg kullandığım da, şuan 50 mg’lik ilaç kullanıyorum. Doktorunuz yazdıysa vakit kaybetmeden kullanmaya başlayın, hayırlı olsun gebeliğiniz
Tam net hatırlamamakta birlikte ben haftaiçi ve haftasonu doz değerlerimi farklı tutmuştu.Merhaba degerim 10 gun sonra yaptirdigim tahlilde 0.80e dusmus doktor sadece cumartesi pazar yarimsar ic dedi. Bu ilaci boyle hep kullanmak mi gerekiyor? Sizin doktorunuz 0li degerlere düşünce nasil bir yol izliyor?
Merhaba hamilelikte tiroit için kullandığınız ilaç aç karnına mı içtinizBen de ilk gebeliğimde doğuma kadar düzenli kullanmıştım 25 mg olanını. Referans değer aralığında olsa bile gebelikte 2.5 altında olması isteniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?