gebelikte egzersiz

k.e.l.e.b.e.k

allahım sana şükürler
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
4.532
1
316
İstanbul
arkadaşlar hamileyken hangi egzersizler yapılır.
internetten baktım kafam karıştı çok değişik şeyler var.
dvd falan mı almak gerek.sakıncalı hareketler var mıdır.
herkes izlediği yolu anlatırsa burdan paylaşmış oluruz.

evet bende bişiler yapmak ıstıom evde egzersız falan bılen arkdslar aydınlatrsanız bızı ıı olur kızceler

günaydın ösnurum
çalışmasan yogaya git dicemde imkansız
sen dediğin gibi cd alıp evde tv karşısında da yapabilirsin

Kızlar ben son 3 aydır her gÜn 1 saat yÜrÜyÜŞ yapıyorum.keŞke daha Önce baŞlasaydım.ılk aylarda dah fazla kılo aldım.son ÜÇ ay ıse daha az aldım.hem kılo kontrolunu saĞlıyor.hem kendınızı daha ıyı hıssedıyorsunuz.sabah 30 dakıka akŞam 30 dakıka Şeklınde yapıyorum.Şu an bır ıkı gÜnÜm kaldı.bazen yarım saat bazen 1 saat durumuma gÖre yÜrÜyorum.

yürüyüş çok güzel ama ona da vakit yokki.
akşam 7:30 da evde oluyorum çok acıkmış oluyorum.yemek yedikten sonra iyice akşam oluyor.
nezaman çıkıp yürüyeceğim.belki havalar ısınınca çıkılabilir.

yürüyüş gerçekten çok iyi oluyor benim de bulantılarım geçse ben de başlicam tekrar yürüyüşe.. ayrıca kegel egzersizi de öneriyorum; hem son aylarda oluşabilecek idrar kaçırma sorununu engelliyor hem de doğumu kolaylaştırıyormuş :) aklıma her doğum geldiğinde 10 kere yapıyorum şimdiden farketti sanki idrarımı daha uzun süre tutabiliyorum...

Merhabalar..kegel egzersizleri için hamilelikte sakıncalı olduğunu okumuştum netten.iyice bi araştırın isterseniz.hamilelikte yapılabilecek en güzel ve tehlikesiz egzaersiz bence yürüyüş..herkesin kolaylıkla yapabileceği bi egzersiz hemde..yüzme,yoga filan deniyor ama bunlar içinde havuzun çok temiz ve güvenilir bir yer olması,zaman ve mekan bulmanın zorluğu vssoluyor.yogadada dün okudum daha önce hiç yapmadıysanız hamileliğinizdede mutlaka bi uzman eşliğinde yapın diyordu.yani cd lerle yapılabilirmi o da emin değilim.en iyisi yürüyüş..

ben hamile pilatesine gidiyorum haftasonları. Hamilelikten once de yapıyordum, cok faydasını gordum, tavsiye ederim.Ama daha once yapmıs olsanız bile mutlaka birinin gozetiminde yapın cunku hamileler butun hareketleri yapamıyor

Merhabalar..kegel egzersizleri için hamilelikte sakıncalı olduğunu okumuştum netten.iyice bi araştırın isterseniz.hamilelikte yapılabilecek en güzel ve tehlikesiz egzaersiz bence yürüyüş..herkesin kolaylıkla yapabileceği bi egzersiz hemde..yüzme,yoga filan deniyor ama bunlar içinde havuzun çok temiz ve güvenilir bir yer olması,zaman ve mekan bulmanın zorluğu vssoluyor.yogadada dün okudum daha önce hiç yapmadıysanız hamileliğinizdede mutlaka bi uzman eşliğinde yapın diyordu.yani cd lerle yapılabilirmi o da emin değilim.en iyisi yürüyüş..

bende özellikle hamilelere öneriliyor diye biliyorum.. Kaan kocatepe'nin kitabında da yazıyor.. tabi kimseyi yönlendirmek istemem doktoruna sormadan yapmasın kimse...

nasıl yapıldığını söyle açıklayayım; sanki büyük ve küçük tuvaletini tutmaya çalışır gibi o bölgeyi kasıp 1 sn sonra tekrar bırakıyorsun.. başlarda 5 tane yapınca çok yoruluyor insan ama kendini zorlamadan yavaş yavaş arttırabilirsiniz.. sonrada 10 sn tutup 10 sn bırakarak değiştirebilirsiniz...

ya 10 sn nasıl tutulur ben onu anlamıyorum.1 sn ancak tutabiliyorum.
sıkıyosun hemen bırakıyosun.ben demi problem varki

başlangıçta yapamazsın zamanla kaslar güçleniyor.. 1 hafta günde 40 kere 1 sn yap sonra tekrar dene :)

Back
X