gebelikte egzersiz

.mavii.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
90
0
96
36
İstanbul
arkadaşlar ben henüz hamileleliğimin 11. haftasındayım.genellikle 3. aydan itibaren başalanıyo diye biliyorum egzersizlere.fakat ne tür egzersizler yapmalıyım nasıl yapmalıyım hiçbir fikrim yok.aranızda yapanlar yada bu konuda bilgisi olanlar varsa bilgi verirseler çok sevinirim..

Ben de 7+6 ..
2 ay diyelim yani..

Doktoruma ilk 1,5 aylıkken gittim, günde yarım saat yürüme verdi mutlaka..

Hergün olmasa da yürüyorum, bundan sonrası için de sorucam ben de..

evt bende yeni başladım yürümeye..ama diğer egzersizlerle tamamlamak istiyorum çünkü bu yapılan egzersizler hamileliğin ilerleyen dönemlerindeki sırt bel ağrılarına çok fayadalıymış doğumdada büyük etkisi varmış tabe..

ben nerdeyse 39 haftalik hamileyim. bu son haftaya kadar spor yapmaya devam ettim. 3. aydan sonra basladim. spor salonunda 30 dk eliptik yaptim, 10 dk agirlik calismasi yaptim, 10 dk. da esneme egzersizleri yaptim. hamile kalmadan onceki spor temponuz cok onemli. eger 0'dan baslayacaksaniz sadece yuruyusle yetinin, ama onceden de spor yapiyorduysaniz duzeninizi cok fazla degistirmenize gerek yok. ben 30 dk kisalttim egzersiz suremi.

cok sukur hamileligim cok rahat geciyor. en ufak bir sikayetim olmadi. hala da cok iyi hissediyorum, bunu buyuk oranda duzenli egzersize borcluyum. insallah dogumumu da kolaylastiracak. su siralar sadece kegel egzersizleri ve comelme calismalari yapiyorum.

doktorum 20 dk sabah ve 20 dk aksam olmak uzere gunde 40 dk yuruyus verdı. su an ıcın onu uyguluorum...

ben nerdeyse 39 haftalik hamileyim. bu son haftaya kadar spor yapmaya devam ettim. 3. aydan sonra basladim. spor salonunda 30 dk eliptik yaptim, 10 dk agirlik calismasi yaptim, 10 dk. da esneme egzersizleri yaptim. hamile kalmadan onceki spor temponuz cok onemli. eger 0'dan baslayacaksaniz sadece yuruyusle yetinin, ama onceden de spor yapiyorduysaniz duzeninizi cok fazla degistirmenize gerek yok. ben 30 dk kisalttim egzersiz suremi.

cok sukur hamileligim cok rahat geciyor. en ufak bir sikayetim olmadi. hala da cok iyi hissediyorum, bunu buyuk oranda duzenli egzersize borcluyum. insallah dogumumu da kolaylastiracak. su siralar sadece kegel egzersizleri ve comelme calismalari yapiyorum.

canım tebrık ederım gerçekten örnek ve bilinçli bir anne adayısın ki az kalmıs sağlıklı bır anne olacaksın bır an once bebeğine kavusman dılegıyle,

dediğin gibi bende su an 3 aydır düzenli kosuyordum belkı bu aya hamıle olabılırım dıye yürüyüşe çevirdim koşu bandında hergun 5 km kadar yaklasık 45 dk ve benı de yormuyor bu sekılde devam etmeyı dusunuyorum eğer ılk 3 ay sıkıntım da olmazsa sonuna kadar devam edıcem aksılık olmazsa,
ebru şallının kitabını aldım o da ılk 3 ay ara vermıs sonrasında baslamıs dogum gunune kadar yürüyüş yüzme ve hoca eşliğinde hamıle egzersızı yapmıs
sen ne kadar kılo aldın canım mutlaka kıloda etkısı olmustur bence
bende çok almak ıstemuıyorum ınsallah hamıle olurum da 7-8 kıloyla bıtırıım
hergun duzenlı olarak kendını zorlamadan yürüyüş yapılırsa herşey daha ıyı olur dıye dusunuyorum arkadaslar

canım tebrık ederım gerçekten örnek ve bilinçli bir anne adayısın ki az kalmıs sağlıklı bır anne olacaksın bır an once bebeğine kavusman dılegıyle,

dediğin gibi bende su an 3 aydır düzenli kosuyordum belkı bu aya hamıle olabılırım dıye yürüyüşe çevirdim koşu bandında hergun 5 km kadar yaklasık 45 dk ve benı de yormuyor bu sekılde devam etmeyı dusunuyorum eğer ılk 3 ay sıkıntım da olmazsa sonuna kadar devam edıcem aksılık olmazsa,
ebru şallının kitabını aldım o da ılk 3 ay ara vermıs sonrasında baslamıs dogum gunune kadar yürüyüş yüzme ve hoca eşliğinde hamıle egzersızı yapmıs
sen ne kadar kılo aldın canım mutlaka kıloda etkısı olmustur bence
bende çok almak ıstemuıyorum ınsallah hamıle olurum da 7-8 kıloyla bıtırıım
hergun duzenlı olarak kendını zorlamadan yürüyüş yapılırsa herşey daha ıyı olur dıye dusunuyorum arkadaslar

tesekkur ederim sevdes. programin cok iyi gorunuyor. yuzme sansin varsa tabii ki yuzmen ennnnn guzeli. butun kaslarini calistiriyor, bebege de iyi geliyor. yalniz havuzun cok klorlu olmamasina dikkat et. sirf klor yuzunden haftada 2yi gecmemek uygun olur bence. geri kalan gunlerde normal sporunu yap. orda da dikkat edilmesi gereken kalp atislarinin 140'i gecmemesi. ben bunu olcebilmek icin saat aldim. 135i gordugum anda yavasliyordum. kesinlikle cok kullanisli bir alet.

kiloya gelince, orda ben bir hesap hatasi yaptim iste kaydirigubbakcemile2 her spora gittigimde ortalama 500 kalori harciyordum ama bunun kilo almami engellemesini istemedim, o yuzden normalde yemem gerekenden fazla yedim ve su an 12 kilo almis durumdayim:)) sen bu hatayi yapma ve 10 kiloyu gecmemeye calis. zaten ilk aylar hic kilo almasan da olur.

simdi epiduralsiz normal dogum planliyorum. herhalde sporun verdigi guc olmasa buna cesaret edemezdim:)

bu arada size bir istatistik vereyim de gaza gelin:

hamileyken gunde en az 30 dk egzersiz yapan annelerin cocuklari, hic yapmayan annelerin cocuklarina kiyasla ortalama 8 puan daha fazla aliyorlarmis IQ testinde.

evet kizlar daha zeki cocuklar icin kaldirin popolarinizi bakiim kaydirigubbakcemile3

evet canım çok doğru soyluyorsun maalesef benım yuzme şansım yok ankara dısındayım,doğuda br yerde allahtan spor salonu var koşu bandında çalışıyorum dedıgım gıbı ınsallah dengelı gıdersem planladıgımın dısında almak ıstemıyorum ınsallah
en guzelı normalı ama herhalde ben sezeryan olurum gıbı çunku boyum kısa 150 cm,bı doktor arkadas vardı buyuk ıhtımalle sezeryan olursun dedı ,ıstemıyorum ama normal de doguramıyacaksam baska sansım kalmıyor ki

ben çalıştığım iin sporahiç vakit ayıramıyorum malesef,
iş yerindede masa başındayım,akşam eve gidincede yemeği yedikten sonra uykum geliyormirmirmirmir erkenden yatıyorum,hafta sonlarıda heryere arabayla gidiyorum,
durumum çok vahim gibi :çok üzgünüm:

ben çalıştığım iin sporahiç vakit ayıramıyorum malesef,
iş yerindede masa başındayım,akşam eve gidincede yemeği yedikten sonra uykum geliyormirmirmirmir erkenden yatıyorum,hafta sonlarıda heryere arabayla gidiyorum,
durumum çok vahim gibi :çok üzgünüm:

canim ben de calisiyorum. aksamlari yorgun oluyorum senin gibi, o yuzden sabahlari spor yapiyorum uyanir uyanmaz. (daha dogrusu yapiyorudum, simdi doguma 1 hafta kaldigi icin doktorum birak dedi). sen de erken kalkmayi dene istersen...

haftasonlari da esinle cikin. biz oyle yapiyoruz...

Ben kıs hamılesı oldugum ıcın dısarda yuruyus yapmak cok zor normalde calısıyorum fazla vakıt kalmıyo zaten hava ya yagıslı yada soguk oluyo.Ben de cok cabuk kılo almaya musaıt bır yapıdayım bu yuzden esımle careyı eve kosu bandı almakta bulduk bundan sonra evde yuruycem ınsallah

Bende bu meseleyi çok merak ediyorum.Ne tür egzersizler yapılır.Evimde koşu bandım var.Yarın dr sorup onaylarsa başlayacağım yürümeye sositososito sositososito sositososito

ben hamile yogasına gidiyorum. 31 haftadayım iki aydan fazla oldu başlayalı çok memnunum. tabi ayrıca yürüyüşlerimi de yapıyorum. yaşadığı yerde imkanı olanlar varsa mutlaka gitsinler yogaya, çünkü bilinçli biri ile nefes egzersizleri, gevşeme ve kasları çalıştıran egzersizler yapılıyor ve bu çok iyi geliyor. hem kaslarınız çok iyi çalışıyor hem de acayip stres atılıyor.. yine diğer egzersizler gibi normal doğumu da kolaylaştırıyormuş

Bugün dr a sordum.3.aydan sonra başlayabilirsin dedi.Hayırlısıbayanssulusmile

valla bravo bende hamilelikten önce düzenli spor yapardım ama doktor ilk üç ay yapmayaksın dedi bıraktım sonra eliptikte çalışmayı bende denedim ama her seferinde kramp girdi üstelik karın bölgemi çok gerdi bende bıraktım şimdi baya bi kilo almış durumdayım ama doğum sonrası tam gaz devam.:)kaydirigubbakcemile2

Hamile yogasını tavsiye ederim, İstanbul'da eğitim veren yerler var. Mine Özgen hanımdan eğitim almıştım ben, çok faydasını gördüm hem fiziksel hem de psikolojik olarak. yaz aylarında Fethiye'de tatille birlikte eğitim veriyorlar, çok keyifli ve huzurlu hissettiriyor

Back
X