Gebelikte Düşen Kan Değerinden Dolayı Serumla Demir Alımı

xxnilxx

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
2.378
4
Gebeliğimin 28. haftasına doğru gidiyorum ama kan seviyem 10 a düştü doktorum ağızdan alınan demir ilaçlarını vucut atacaktır dedi ve nitekim 1 aydır kan seviyem yükselmedi...bana serumla koldan demir verelim dedi ben daha önce hiç böyle birşey duymadım bunu yaşayanlar varmı nasıl bir şey işe yarıyormu diğer demir ilaçları gibi kabızlık yapıyormu bunları doktoruma bugun soramadım çok yoğundu daha vaktim var diye siz tecrübeli kk üyelerine danışmayı uygun gördüm şimdiden tşkler

benim 7 ye kadar düşmüştü dr serum vermedi inatla kan hapı ,pekmez, vitaminlerle yükselttik.
10.4 ile sezeryana girdim sükür bi sorun yaşamadım.
10 çok düşük bi değer değil ilacı günde 2 ye çıkarıp doğal yollardan da beslenip arttırabilirsin kanını.

valla güzelim aynısıııı bendede var :sinifsinif: bende 33. haftadayım ve gecen ay 10 olan demir bu ay 5e dustu :sinifsinif: hapları bıraktık yerıne ıgne verdı 5 tane bırer gun arayla oluyorum 2 ıgnem kaldı haftaya yıne tahlıl yaptırıcaz eger yıne dusuk cıkarsa hastaneye yatırıp serum vereceklermısfisfisfis ama öle yatıs diil gunduz gıdıp serum yıyıp gelıceksın inşallahhh igneyle çözülürrrr

sana iğne vermedimi canımcımyaa

Gebeliğimin 28. haftasına doğru gidiyorum ama kan seviyem 10 a düştü doktorum ağızdan alınan demir ilaçlarını vucut atacaktır dedi ve nitekim 1 aydır kan seviyem yükselmedi...bana serumla koldan demir verelim dedi ben daha önce hiç böyle birşey duymadım bunu yaşayanlar varmı nasıl bir şey işe yarıyormu diğer demir ilaçları gibi kabızlık yapıyormu bunları doktoruma bugun soramadım çok yoğundu daha vaktim var diye siz tecrübeli kk üyelerine danışmayı uygun gördüm şimdiden tşkler

canım üzülme aynı haftalarda bende kanım 10 a düşünce serumla demir ilacı aldım.tedbir amaçlı yapıyorlar doğum esnasında ve sonrasında sorun yaşanmaması için hiçbir sorun yaşamadım çok şükür. ilacı duruma göre 2 yada 3 sefer veriyorlar bana 2 gün uygulanmıştı. hastaneye gidiyorsun ilacı takıyorlar birkaç saatte bitiyor ve çıkıp eve gidiyorsun ertesi gün gene aynı şekilde o kadar.sonra belli bir zaman geçince kan seviyesini tekrar ölçüyorlar. tedbiri elden bırakmamakta fayda var bence dahada düşebilir çünkü. hayırlı doğumlar dilerim..

ilaç uygulandıktan sonra benim kan seviyem yükselmişti. kabızlık yapmadı. dr um bu ilacı kullanmazsam kanımın dahada düşebileceğini ve doğumda kan transferi gerekebileceğini söylemişti. düşünmeden tamam dedim senin durumunu takip eden doktorun senin gidişatını bilen kişi olduğu için dikkate al bence..

gercekten ciddi sorunlara yol acıyo sanırım bende korkuyorum bu dusukluktenn :sinifsinif:

çokkk teşekkür ederim arkadaşlar inanın çok içim rahatladı şşimdi ferah bir şekilde gider yerim bana iğne demedi serum takalım demişti canım salı günü gidicem bakalım duruma göre ben sizlerle paylaşcam yine
benim doktorum kan ilaçlarını bu saatten sonra içme vucut atar demişti gerçektende 1aydır yükselmedi değerim birde benim üçüz gebelik sizler böyle yazınca rahat rahat gidicem çok teşekkür ederim arkadaşlar

canım Allah bağıslasın.
üçüz gebelikse hiç düşünmeden serumu al .3 bebek birden cekiyor vucudundaki demiri sonuçta .geçmiş oslun

bende geçen hafta gittiğimde 10 a düşmüştü..doktor her zaman içtiğim ilacı değiştirip yerine şişe olan kan ilacından yazdı..sabah akşam onu içiyorum...10 tam sınırmış canım....düşük değil yani...önemli olan 10 un altına düşmemekmiş.

yaw ben 10dan 5 dusurdum yaaa off off şu iğneler yukseltırmı acaba :sinifsinif:

bilmemki canım sen de bunu ihmal etme hemşire arkadaşımada danıştım kesinlikle çok iyi gelicektir dedi

kızlar bende sıze bısey sormak ıstıyorum bende kansızlık var dr. takıbe aldı ama 3 aydır kanım yukselmedı ferro sanol yanlıs yazmadıysam ılacı kullanıyorum dun tahlıl yaptırdım yukselmemıs sızce baska ılacmı verır yoksa baska bısey mı yapar.

kızlar bende sıze bısey sormak ıstıyorum bende kansızlık var dr. takıbe aldı ama 3 aydır kanım yukselmedı ferro sanol yanlıs yazmadıysam ılacı kullanıyorum dun tahlıl yaptırdım yukselmemıs sızce baska ılacmı verır yoksa baska bısey mı yapar.

işte benim gibisin canım ben serum şeklinde olan serumda yiyeceğim salı günü... istersen sende bir sor ben bilmiyordum bu konu hakkında sağolsun arkadaşlar bilgi verdiler rahatlattılar benii

işte benim gibisin canım ben serum şeklinde olan serumda yiyeceğim salı günü... istersen sende bir sor ben bilmiyordum bu konu hakkında sağolsun arkadaşlar bilgi verdiler rahatlattılar benii

cvp ıcın tşk canım pazartesı gunu cagırdı gel dedı tedavıye baslayalım tedavı derken neyı kast ettı bılmıyorum pazartesı geldıgımde yazarım bakalım ne tedavısıymıs belkı ılac degıstırır dıyordum ama okuduklarımdan sonra ıgne de verebılır hayırlısı kanımız yukselsınde.

muhtemelen s anada demir iğnesi veya koldan serum takarlar benim gibi bende salı gidicem bilgi verirsin canım geldiğinde bende merak ettim şimdii

bu konuyu bilmediğimden bilgi almak için açmıştım şimdi artık az çok bişiler biliyorum yazmak istedim ...

bugun demir serumu aldım 1,5 saatte azar azar demirşurubu renginde yani koyu kırmızı idi ben normalsu renginde serum zannetmiştim çok şükür sorun olmadı etkilerini ilerleyen zamanlar göstercek yiine yazar bilgilerimi paylaşırım ....

X