Gebeliğe Hazırlık gebelikte dizlerin önemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

nilazad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
148
91
98
38
Bu ay bebek düşünmeye başladık. Ancak ben osteonekroz hastasıyım. Yani dizde kemik ölümü. Sağ dizim bir60 yaş kemiği kadar hasta. Jinekolojiye gittiğimde bana bununla ilgili bir şey söylemedi. Kilom da var 1.53boy 75kiloyum hastalığımın hatalı kortizon kullanımından oluştu şimdi de ne yaptıysam bu kiloları veremiyorum gebe kalırsam dizime etkisi ne olur sizce daha kötü bir tablo ile karşılaşır mıyım ilerleyen zamanlarda dizlerinizde sağlıklı iken bile ağrılar olmuyor mu bilgilendirir misiniz

Bu konuda bilgim yok ama gebelikte az kilo alımı sizin sağlığınızı bozmaz.
Ben 13 kilo aldım, hayatımda hiçbir şey değişmeden doğurdum.
Ne zorlandım ne ayaklarıma yük bindi ne de eğilmem sorun oldu.
Yani düzenli bir beslenmeyle vücudunuza gelecek zararları önleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bu konuda bilgim yok ama gebelikte az kilo alımı sizin sağlığınızı bozmaz.
Ben 13 kilo aldım, hayatımda hiçbir şey değişmeden doğurdum.
Ne zorlandım ne ayaklarıma yük bindi ne de eğilmem sorun oldu.
Yani düzenli bir beslenmeyle vücudunuza gelecek zararları önleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Teşekkürler cevabınız için eğer gebe kalırsam bir diyetisyen eşliğinde bu süreci geçirmek doğru olacak sanırım kontrollü kilo alımı ile hallolur ozaman herşey insanın kendi elinde

Diz ağrısı bilmem ama magnezyum eksikliği yüzünden bacak krampları geçiriyor insan ben bunun önlemini ilaç ile değil günde 2-3 maden suyu içerek aldım ki doktorum da onayladı. Ayrıca bu durumu doktornla detaylı olarak konuşursan çok iyi olur.. gebeliğimde 12 kilo aldım ama kendimi 12 kilo almış gibi hiç hissetmedim ama 20 KDr kilo alınırsa ki bu hiç iyi birşey değil o zaman başka o zaman sağlıklı bir insan bile zorlanır

Ben de bu yüzden tereddüt ediyorum bu konuyu görüşeceğim protez takılması gerek bana ama bir süre daha ertelediler açıkçası endişeleniyorum :/

Back