• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte diş ve diş eti sorunları (devlet hastanelerinde kursun önlük var mı?)

cornelia

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
375
143
18
Kızlar merhaba. 18+4 olduk bugün. Gebeliğin basından beri dişlerinden ve disetlerinden benim kadar çeken var mıdır bilmiyorum. Öyle ki disimdeki enfeksiyon sağ bademcigimin tamamı degil sadece üst kısımda şişlik yaptigi için KBB doktoru lenfomadan bile şüphelendi. Ultrasonda reaktif lenf nodları cıktı. Yani disimdeki enfeksiyon yüzünden sağ taraftaki lenf nodları tepki veriyor. Tamamen iyi huylu bir durummuş. Bu yüzden neredeyse 1 aydir kendimi lenfoma zannedip karalar bagladim gebeliği kendime zehir ettim. 😢O kadar ciddi olabiliyor yani bu diş problemleri. İkinci trimesterde diş tedavisi yapılabiliyor diye biliyorum. Doktorumdan izin yazısı talep edicem detaylı ultrason için gittiğimde. Özelden takipliyim bu yüzden dis için devlete gitmem gerekiyor diğer türlüsu bütçemi çok zorlayacagı için. Devlet hastanelerinde röntgen için kurşun önlük var mıdır? Özellikle aramızda İzmir'de yaşayan varsa, Demirköprü ADSM'de Veya İzmir'de şu devlet hastanesinde kurşun önlük var diyebileceginiz hastane var mıdır?

Üniversite hastanesinde olabilir hatta özel üni hastanesinde bile ücretsiz

Back
X