gebelikte diş ağrısı

aras5527

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2024
17
7
27
iki gündür zonklayan bir diş sancım var.diş acile gittim apse yapmış dedi. antibiyotik yazcaktı ama gebe olduğumu söylediğimde doktorun yazsın dedi.6 haftalık gebeyim. karanfil koydum sirkeyle gargara yapıyorum sarımsak koyuyorum tuzlu su ile yapıyorum gargarayı ağrısı diniyor. en azından işime devam edebiliyorum tamemen geçmesede ama bugun dişimin üstüne basamamaya başladım. ne yapmamı önerirsiniz ? iltihap mı çoğaldı acaba ondan mı böyle oluyor ?

iki gündür zonklayan bir diş sancım var.diş acile gittim apse yapmış dedi. antibiyotik yazcaktı ama gebe olduğumu söylediğimde doktorun yazsın dedi.6 haftalık gebeyim. karanfil koydum sirkeyle gargara yapıyorum sarımsak koyuyorum tuzlu su ile yapıyorum gargarayı ağrısı diniyor. en azından işime devam edebiliyorum tamemen geçmesede ama bugun dişimin üstüne basamamaya başladım. ne yapmamı önerirsiniz ? iltihap mı çoğaldı acaba ondan mı böyle oluyor ?
Gebelikte kullanılan antibiyotikler var doktorunuzla görüşün ilerlemesin daha fazla

Dişe müdahale edilmesi gerekiyor muhtemelen. Muayene edilmeden net bir şey söylenmez ama ilk trimesterda genelde diş tedavisi yapmıyoruz. Acilden ziyade başka bir diş hekimine gitmenizi öneririm. Gebelikte kullanabileceğiniz antibiyotikler var. Onlarla ağrı bir süre kontrol altına alınır. İkinci trimesterda da kadın doğum hekiminizin onayı alınarak dişiniz tedavi edilir. Lütfen ihmal etmeyin ama enfeksiyon kaynağı olan diş tedavi edilmediği sürece her an tekrar ağrınız olabilir.

ilk 3 ay kadın doğumcu müdahale önermez. bu süre içerisinde gebelikte güvenli olan bir antibiyotik önerir doktorunuz, en azından ağrınız olmaz. dişteki enfeksiyon bebek için iyi değil. kadın doğumcunuzla görüsün

X