Gebelikte demir tedavisinin önemi

Arkadaşım ferrum fort 3 değerlikli.

selam tuanay ben henüz hamile degilim ama yapılan kontrollerde doktor bana kansız oldugumu ve ferrum fort almam gerektigini soyledi. ayrıca folik asit de verdi.

folik asit solgar inkini verdi ve sanirim ustunde yazdigina gore 400 microgram. gunde 1 tane alıyorum.

gecen haftaya kadar her gun sabahları ferrum fort + solgar folik asit aldım. sonra birden ellerimde alerji belirtileri cıktı cok degisik lekelenmeler oldu ben de ferrum fort u bıraktım.. simdi yavas yavas gecti alerjim.ama folik asit e devam ettim.

acaba bahsettigin ferrum fort detaylarından dolayı mı bu irritasyonlar cıktı elimde..:uhm: doktora da gidince soracagim zaten bu 3 değerlikli meselesini:uhm:

Merhaba arkadaşlar,

Burada fikir ve bilgilerimizi paylaşıyoruz güzel bir şekilde.. Bir hamile olarak bu konuda benim dikkatimi çekti ve dr'umun bana verdiği kan ilacını ve değerlikleri konusunda hemen mail atıp sordum. Bilimsel olarak kesinleşmis hiç bişey yok dedi bana. Herkesin aklı hür ve mantığı var sonuçta..

Arkadaşlar,bizim ülkemizde anne ve çocuk sağlığı yeterince önemsenmiyor maalesef.Sağlık konusunda,hele ki anne ve bebekten söz ediyoruz;asla kimse kendi zevki ve isteği doğrultusunda ilaç yazmamalı,ya da yazmaması gerekir.Dünyaca genelgeçer kabul edilen WHO yani dünya sağlık örgütü var.WHO'nun kabul ettiği değerler var.Bunlar gözönünde bulundurulmadan,kafaya göre ilaç yazılamaz.Pek çoğumuz ki ne zorluklarla gebeliği elde ediyor,ya da elde etmeye çalışıyoruz.
Ben sadece biraz daha duyarlı davranmanızı,yine de doktorunuza danışmadan hiçbirsey yapmamaınızı rica ediyorum.

benim kullandığım ferimax oral solüsyon , üzerinde demir III yazıyor zaten ama çok sinirlerim bozuldu aylardır günde 2 tane içiyorum bu iğrenç şeyi , hiç işe yaramıyormu şimdi ? yoksa etkisimi az offffffff

benim kullandığım kan şurubu ferpleks şurup.bu kaç değerlikli acaba yorumlarmısın tesekkurler

Ferplex,ferimax 3 değerlikli.Ferro sanol dudenal ise 2 değerlikli.Üç değerlikli demirden fayda görebilmeniz için arkadaşlar 1442 gün kullanmanız gerekiyor.Gebelik maalesef o kadar uzun değil.Bu konuda duyarlı olun.WHO Dünya Sağlık Örgütünün önerilerinden şaşmayın.Üçüncü sınıf vatandaş muamelesini en azından sağlık alanında görmeyin.Sağlık bu,şakaya gelmez.

kızlar arkadasın yazdıklarını okuyunca ilgimi çekti belki siz de ilgilenirsiniz.hamile bilgi sitesinden demir hakkındaki yazıda okudum konuyu acan arkadasın dediği gibi 2 değerlikli demir 3 değerlikli demire göre daha kolay emiliyormus ancak C VİTAMİNİ 3 değerlikli demiri 2 değerlikli demire cevirerek emilimini kolaylaştırıyormus.benm dr .um ferplexfol verdi kullanmam için.okudum bu da 3 değerlikli.söylesem eminim değiştirmeyecek en iyisi bu diyecek.bu durumda benm gibi 3 dğerlikli demir kullanan arkadaslar c vitamini alarak 2 değerlikliye cevırebiliriz ki zaten kullandıgımız vitamin tabletlerinde de bol miktarda c vitamini var.cok uzun oldu ama paylaşmak istedim.herkese güzel bir hamilelik dönemi diliyorum.:emir_bebek:

kızlar arkadasın yazdıklarını okuyunca ilgimi çekti belki siz de ilgilenirsiniz.hamile bilgi sitesinden demir hakkındaki yazıda okudum konuyu acan arkadasın dediği gibi 2 değerlikli demir 3 değerlikli demire göre daha kolay emiliyormus ancak C VİTAMİNİ 3 değerlikli demiri 2 değerlikli demire cevirerek emilimini kolaylaştırıyormus.benm dr .um ferplexfol verdi kullanmam için.okudum bu da 3 değerlikli.söylesem eminim değiştirmeyecek en iyisi bu diyecek.bu durumda benm gibi 3 dğerlikli demir kullanan arkadaslar c vitamini alarak 2 değerlikliye cevırebiliriz ki zaten kullandıgımız vitamin tabletlerinde de bol miktarda c vitamini var.cok uzun oldu ama paylaşmak istedim.herkese güzel bir hamilelik dönemi diliyorum.:emir_bebek:
Sevgili arkadaşım,tıpta herkese göre bir doğru yoktur.Genel doğrular vardır.İki değerlikli demirin emilim ve biyoyararlanımı yüzde 93 tür.Üç değerlikli demirin biyoyararlanımı ise yüzde 4,5.Bu çalışma bilimsel olarak 4327 hasta üzerinde yapılmıştır.Doktorlarınız tabii ki fark yok diyebilir.Ama sağlık sektöründe çok rahat bir şekilde görüyorum ki,ticari nedenlerle bolca 3 değerlikli demir reçeteleniyor.Doktorun kendisi ya da eşi hamile olduğunda merak etmeyin o kadar duyarlı davranıyorlar ki,kesinlikle 2 değerlikli demir kullanılıyor.C Vitamini meselesine gelince,askorbik asit yani c vitamini demirin emilimini kolaylaştırır.Ama üç değerlikli demirin emilimi zaten yok denecek kadar azdır ki neyini çoğaltsın.Bence doktorlarınzın gösteremediği duyarlılığı siz bebeklerinize gösterin.Ya da bu işin gerçek uzmanlarına gidin.

Sevgili arkadaşım,tıpta herkese göre bir doğru yoktur.Genel doğrular vardır.İki değerlikli demirin emilim ve biyoyararlanımı yüzde 93 tür.Üç değerlikli demirin biyoyararlanımı ise yüzde 4,5.Bu çalışma bilimsel olarak 4327 hasta üzerinde yapılmıştır.Doktorlarınız tabii ki fark yok diyebilir.Ama sağlık sektöründe çok rahat bir şekilde görüyorum ki,ticari nedenlerle bolca 3 değerlikli demir reçeteleniyor.Doktorun kendisi ya da eşi hamile olduğunda merak etmeyin o kadar duyarlı davranıyorlar ki,kesinlikle 2 değerlikli demir kullanılıyor.C Vitamini meselesine gelince,askorbik asit yani c vitamini demirin emilimini kolaylaştırır.Ama üç değerlikli demirin emilimi zaten yok denecek kadar azdır ki neyini çoğaltsın.Bence doktorlarınzın gösteremediği duyarlılığı siz bebeklerinize gösterin.Ya da bu işin gerçek uzmanlarına gidin.

Arkadasım bu dogru içinde BENCE gecen bir doğru deil dikkatli okursan mesajımı 3 değerlikli demiri 2 değerlikliye çevirdiği yazıyor böylelikle emilimi artırıyor senin de dediğin gibi yoksa direkt olarak 3 değerlikli demirin emilimini artırır demiyor.Sen hamilemisin bilmiyorum ama elbette bebeklerimizi düşünüyoruz ki araştırıyoruz.Yine de teşekkürler:kahve:

kızlar kaçıncı haftlardasınız bilmiyorum ama her doktor demir ilacı almayı gerekli görmüyor bile ben daha yeni demir ihtiva eden bir ilaç alamaya başladım ki 35. hafadayım o da doktorum doğumda kan kaybedeceksin istersen al dedi bu güne kadar hiç gerek görmemişti

X