Ben bu konuyla alakalı çoook araştırma yapmıştım. Araştırmalarım sonucunda vücut çatlayacaksa çatlıyor. Bunu aza indirmek için bol sıvı tüketimi, bol nemlendirme (Hindistan cevizi yağı vb) gerekiyormuş. Eğer kaşınma olursa asla kaşımayın, dışarıda da olsanız çantanızda bi el nemlendiricisi taşıyıp onu sürün en azından diyorlar. Hızlı kilo alımı da çatlatıyor. Benim ergenlikten kalan kalça çatlaklarım var, henüz gebelik çatlağım olmadı ama büyük ihtimal çatlarım gibi geliyor bana. Lierac kullanan arkadaşım çatlamış, bana direk yağ bazlı bişeyler kullan mutlaka demişti. Bio-oil ve hindistan cevizi yağı arasında gidip geliyorum. Aslında sabah akşam da yapmak lazım ama bana sabah olan zor geliyor zaten hava sıcak
![Hot face :hot_face: 🥵](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f975.png)
. Bir de bence sıkı ve gevşek vücutla da alakalı olabilir bu durum. Ben hızlı kilo alıp veren biriyim normalde, şimdi bebek olduğu için hem de sağlık açısından daha dikkat etmeye çalışıyorum. Gebelikten sonra lazerle düzeltilebiliyormuş ne kadar etkili bilmiyorum