Hayır, 27 haftadayım henüz. Ama beni baya bir korkuttu ilk uzman, ense kalınlığı, böbrek genişlemesi, bağırsak parlaklığı bulguları vardı ve amniyosentez konusunda ısrar edildi fetal dnam olmasına rağmen. İstanbulda tanıdığım genetik uzmanı bir arkadaşın önerdiği başka uzman profesöre gittim tekrar detaylı için bir kaç gün sonra, kendisi bu bulguları görmedi sonra anlattım böyle dediler falan diye görsek bile bu sebepten şu sebepten vs dedi. Amniyosentez yaptırma dedi. Ondan sonra rahatladım ben de açıkçası. Bu arada bağırsak parlaklığı gerçekten vardı ben 16. haftadan itibaren biliyordum, ikinci uzmana gidene kadar geçmiş hatta bunla alakalı yorumu da ‘16-17 haftalarda olur bu haftalarda geçer genelde’ gibi bir yorum yapmıştı. Geri kalan ikisi de ölçüm işleri zaten, onda da yanlış mı ölçüldü pozisyondan veya başka şeylerden kaynaklı mı farklı ölçüldü bilmiyorum. Çünkü ikinci gittiğim karnımı şekilden şekile sokarken ilk gittiğim hiç bir şey yapmamıştı
.
Fetal DNA öneririm, o dönem yaptırdığım firmanın danışmanının baya bi başını ağrıttım. Bu tür hastalıklarda mozaikler olabiliyormuş, benim yaptırdığım firma bunu dahi görüyoruz biz dedi. Benim sonuçlarım negatif çıkmıştı, negatif olup hasta doğan/amniyosentezde hasta çıkan yok ama pozitif yani hasta denilip amniyosentezde sağlıklı çıkan oluyor dedi. Sanırım o da bazen bebek sağlıklı ama plasentada bozukluk varsa öyle çıkabiliyormuş, öyle hatırlıyorum. İlerde başka bişeyler çıkarsa en azından fetal DNAm var dersiniz, kafanız rahat olur. Gerçi olsa da takılıyor insan, ben en iyisinde yaptırmama rağmen takılmıştım ama sonrasında bu sektörle bağlantılı kime anlatsam ‘neden takıntı yaptın ki fetal dnan var zaten’ dediler
. He benim de tek bulgu olsaydı ki bağırsak parlaklığı durumunda ben fetal DNA’ya güvenmiştim, o da down sendromu belirtisi aslında. 3 tane bulgu koyulunca önümüze şok olduk.