• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte bebek için test yaptıranlar.

Arkadaşlar konuya bira geç müdahil oldum belki başka Arkadaşlara bilgi olur..bu tarz testleri yanı ikili üçlü fln tarama testlerin dışında aileye bağlı olarak risk görüyorsa doktor isteyebilir.ben özel hastaneye gidiyorum doktor içinin ıyıcene rahatlamasını istersen bunuda yaptırabilirsin dedi anneden artık Sıvı yerine kan alınıp Amerika Almanya veya Çin'e gönderiliyor hastane hangi ülkeyle anlaşmalıysa kargoyla gidip sonuçlanıyor 2000 TL dendi bize de bizde ay sonu gidip ikili taramaya giricez hayırlısı olsun inş gerek duymayız bu ekstra testlere bıde bu testin adı harmony test değil değişik bı adı var unuttum bende

Arkadaşlar konuya bira geç müdahil oldum belki başka Arkadaşlara bilgi olur..bu tarz testleri yanı ikili üçlü fln tarama testlerin dışında aileye bağlı olarak risk görüyorsa doktor isteyebilir.ben özel hastaneye gidiyorum doktor içinin ıyıcene rahatlamasını istersen bunuda yaptırabilirsin dedi anneden artık Sıvı yerine kan alınıp Amerika Almanya veya Çin'e gönderiliyor hastane hangi ülkeyle anlaşmalıysa kargoyla gidip sonuçlanıyor 2000 TL dendi bize de bizde ay sonu gidip ikili taramaya giricez hayırlısı olsun inş gerek duymayız bu ekstra testlere bıde bu testin adı harmony test değil değişik bı adı var unuttum bende
Benim bahsettiğim testin adı harmony. Broşürleri bile var elimizde. Link de atıyorum.

http://www.gelab.com.tr/harmony-tes...-SyKhtK3acMpjOczb6UqCEMvi8Po0KqCQPxoC5w3w_wcB

İnşallah sorunsuz çıkar bütün testleriniz ve bebeğinize kavuşursunuz, sevgiler.

Arkadaslar benimde ikili teste az bir zaman kaldı. Kuzenimin eşinde bu testte problem çıkmıştı. Doktora da tek gitmisti. Oradakiler kesin aldir demişler. Ileri de kim bakacak vs. Hamileliği gerçekten kabus gibi geçmişti. Ve Çocuk çok sağlıklı doğmuştu. Hiç bir problem yoktu. Şu an 8 yaşında. Bu testleri yaptırmamak tedbirsizlik mi olur? Sonuca göre doğmadan bir tedavi uygulayabiliyor muyuz?

Arkadaslar benimde ikili teste az bir zaman kaldı. Kuzenimin eşinde bu testte problem çıkmıştı. Doktora da tek gitmisti. Oradakiler kesin aldir demişler. Ileri de kim bakacak vs. Hamileliği gerçekten kabus gibi geçmişti. Ve Çocuk çok sağlıklı doğmuştu. Hiç bir problem yoktu. Şu an 8 yaşında. Bu testleri yaptırmamak tedbirsizlik mi olur? Sonuca göre doğmadan bir tedavi uygulayabiliyor muyuz?
Yani şöyle bir durum var ki testlerde ne çıkarsa çıksın 18. Haftadaki ayrıntılı ultrasonda büyük oranda neyin ne olduğu çıkıyor ortaya. Anne karnında herhangi bir müdahale oluyor mu onu bilmiyorum. Ama söylediğiniz gibi kuzenimde de aynı durum başımıza geldi. Şimdi çocuk sapasağlam okula gidiyor.

Yani şöyle bir durum var ki testlerde ne çıkarsa çıksın 18. Haftadaki ayrıntılı ultrasonda büyük oranda neyin ne olduğu çıkıyor ortaya. Anne karnında herhangi bir müdahale oluyor mu onu bilmiyorum. Ama söylediğiniz gibi kuzenimde de aynı durum başımıza geldi. Şimdi çocuk sapasağlam okula

Peki ayrıntılı ultrasona her halukarda zaten giriyoruz değil mi?

İsterseniz tabi ki de girebilirsiniz. Sizin doktorunuz değil uzman perinatolog ilgileniyor bu işlerle. Gittiğiniz hastane bu hizmeti sağlıyorsa orda yaptırırsınız, sağlamıyorsa tavsiye üzerine bir perinatologa gidebilirsiniz.

İsterseniz tabi ki de girebilirsiniz. Sizin doktorunuz değil uzman perinatolog ilgileniyor bu işlerle. Gittiğiniz hastane bu hizmeti sağlıyorsa orda yaptırırsınız, sağlamıyorsa tavsiye üzerine bir perinatologa gidebilirsiniz.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ayrıntılı ultrason daha mantıklı gibi gözüküyor şu an için. :anneadayı:

bu testler kesın sonuç değil..olasılık hesaplıyor..

olumsuz bır durum varsa bebeğe dair anne karnında ya da doğduktan sonra bişey yapılamaz..mesela down sendromluysa kromozom kaynaklı olduğundan çaresizniz..

test sonucu yanıltıp sağlıklı olan çk kişi var..iyi düşünmek lazım..

test sonucu olumsuz dahi olsa kabul ederim dıyenlerdenım bn..testi yınede yaptırdım..amnıyosentezı kabul etmedim..

RABBİM hayırlı sağlıklı evlatlar versin..

test kadr ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümüde önemlı..tek başına değerlndırmıyor drlar..

Bu testler tarama testidir ve sadece olasılık verir. Bu testlere göre kürtaj yapılmaz zaten. Bu testlerin sonucunda riskin yüksek çıkması halinde amniyosentez yada cvs yapılır ve kesin sonuç elde edilir. Amniyosentez yada cvs sonucunda kromozomsal bozukluk çıkarsa aile ne yapacağına karar verir.
Geçen hafta Nifty Test yaptırdım ve sonucunu bekliyorum.

Bu testler tarama testidir ve sadece olasılık verir. Bu testlere göre kürtaj yapılmaz zaten. Bu testlerin sonucunda riskin yüksek çıkması halinde amniyosentez yada cvs yapılır ve kesin sonuç elde edilir. Amniyosentez yada cvs sonucunda kromozomsal bozukluk çıkarsa aile ne yapacağına karar verir.
Geçen hafta Nifty Test yaptırdım ve sonucunu bekliyorum.
Nifty testi nerde yapırdınız

Merhaba arkadaslar. Benim doktorum, ikiz gebelik olmasi sebebiyle ikili/uclu testlerde ihtimalen bile absürd sonuclar cikacagi icin bizi prenatest'e yonlendirdi. Prenatest niftt harmony gibi kan testlerinde test sonucu %99 dogru geliyor. Yani bir ihtimal testi degiller. Var ya da yok diye geliyor sonucunuz. %100 sonuc icin ise amniyosenteze basvurulmasi gerekiyor. Burada forumlarda cok okuyorum yurtdisinda amniyosentezi catir catir yapiyorlarmis herkese. Ama iki tup kan verip anlamak varken hemde 11. Haftada gerek yok bence de amniyosenteze. Pahali bir islem ama sikinti cekilmiyor.

Back