doktoru yanlış anlamış olabilrmisin acaba. once ikili tarama sonra üçlü tarama sonra ayrıntılı ultrason yapılıyor arkadaşın dediği gibi. eğer riskli çıkarsa sıvı alınıyor. senin doktorun neden durduk yere amniyon sıvısını alacak ki? bu arada anneden kan alınarak yapılan testi ben yaptırdım. yaptırma nedenim ise bir önceki gebeliğim turner sendromu nedeiyle düşükle sonuçlandıgı içindi.İşte doktor dedi ki ya birkaç tane test yapılacak karından sıvı alınarak, ki bunda bebeğin enfeksiyon kapma riski var, ya da anneden kan alınıp yurt dışına gönderilecek. Daha var ama şimdiden yaptıran kişilerin yorumlarını almak istiyorum. Ayrıca ayrıntılı ultrasonu da söyledi
Herkese merhaba
Ben 5 haftalık hamileyim. İlk doktor muayenemizde neredeyse her şeyi konuştuk. Bebek için bazı testler yapılıyormuş, herhangi bir sakatlık durumu var mı diye. Önceleri bebeğin bulunduğu sıvıdan yapılan bu testler şimdi bebek 10-12 haftalık olduğu zaman anne kanından yapılıyormuş. Bu kan Almanya ve ya Amerika'ya gidiyormuş şimdi tam hatırlayamadım. 1 haftaya sonuç geliyormuş, maliyeti de epey yüksek.
Ama eşim illa yaptırmak istiyor, ben biraz tedirginim, çünkü teyzeme karından sıvı alarak test yapmışlardı, çocuk %85 bedensel ve zihinsel engelli çıktı ama sapasağlam şimdi 7 yaşında hiç bir sorunu yok. Her halükarda aldırmayacağım ve doğuracağım, ama eşim illa yaptıralım doğumda sürpriz olmasın diyor. Daha zaman var ama bu tarz testler yaptıranları ve karşılaştıkları sonuçları yoruma alabilir miyim? Teşekkür ederim..
Bize de 2000 Tl denildi. Bilmiyorum eşim de sürpriz olmasın diyor bir şey varsa. İnşallah yoktur, komşunuzun testi de inşallah yanlış yapılmıştır ve inşallah sağlıklıdır bebeği, onun sonucunu da buraya yazarsanız sevinirim. Nedense benim duyduklarım da hep testte problemli çıkıyor, doğunca sapasağlam oluyorlar.Ben ilk hamileligimde de yaptirmadim. Simdide yaptirmayi dusunmuyorum. Her turlu kabulumuz oldugu icin, sonuc ne olursa olsun aldirmayacagimiz icin yaptirmadik. Eger sizde aldirmayi dusunmuyosaniz bence hic yaptirmayin. Ayrica cevremde yaptirip sakat denilipte sapasaglam dogan örnekler de var.
Anneden kan alinmasinida ilk kez bugun komsumdan duydum. Test yaptirmis kendisi sakat olma ihtimali var demis doktor. Memleketindeydi apar topar evine dondu. Yarin kendi doktoruna gidecek. Ins. Sagliklidir.
Ayrica o kan yurtdisina gonderiliyormus ve maliyeti gercekten cok yuksek. 2.500 tl test fiyatiymis
Ins. Hepimizin bebekleri sagliklidir. Saglicakla kucagimiza almayi Rabbim nasip etsin ins. Sonucunu yazarim yarin giderse doktoraBize de 2000 Tl denildi. Bilmiyorum eşim de sürpriz olmasın diyor bir şey varsa. İnşallah yoktur, komşunuzun testi de inşallah yanlış yapılmıştır ve inşallah sağlıklıdır bebeği, onun sonucunu da buraya yazarsanız sevinirim. Nedense benim duyduklarım da hep testte problemli çıkıyor, doğunca sapasağlam oluyorlar.
senın bahsettıgın harmony test o yurt dısına yollanıyor, 2 li 3lü testı falan yaptırman gerekmıyor bunu yaptırırsan hepsını kapsıyor cunku..Bize de 2000 Tl denildi. Bilmiyorum eşim de sürpriz olmasın diyor bir şey varsa. İnşallah yoktur, komşunuzun testi de inşallah yanlış yapılmıştır ve inşallah sağlıklıdır bebeği, onun sonucunu da buraya yazarsanız sevinirim. Nedense benim duyduklarım da hep testte problemli çıkıyor, doğunca sapasağlam oluyorlar.
Evet ben de onu anlatmaya çalışıyorum ama başarılı olamadım demek ki.senın bahsettıgın harmony test o yurt dısına yollanıyor, 2 li 3lü testı falan yaptırman gerekmıyor bunu yaptırırsan hepsını kapsıyor cunku..
Bence bır test ıcın o kadar para dokmeye gerek yok, amnıyosentez de pek onerılmıyor dusuk rıskı olusturuyor zaten amnıyosentezı testte bır sıkıntı cıkarsa yani bebekte herhangı bır anomalı oldugu dusunulurse yapıyorlar..Evet ben de onu anlatmaya çalışıyorum ama başarılı olamadım demek ki.
Senin hamile kalmadan önce yaptırdığın kan ve idrar testidir o tarama testi değil ki bebek olmadan neyi tarayacaklar tarama testleri 12. Haftadan önce yaptıramazsınDoktorun da bunu söylemesinin sebebi eşim sorduğu için. Yoksa belki konuşmayacaktık bile. İkisi de yapılacak demiyor ya sıvı alınıp yapılacak ya da kan alınıp yurt dışına gönderilecek diyor. Ben ilk taramaları hamile kalmadan hemen evvel yaptırdım, belki ondan söylememiştir.
İlk tarama dediğin az önceki bayanın yazdıklarıSenin hamile kalmadan önce yaptırdığın kan ve idrar testidir o tarama testi değil ki bebek olmadan neyi tarayacaklar tarama testleri 12. Haftadan önce yaptıramazsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?