Gebelikte bebeğe trizomi XXX veya Süper Dişi tanısı konulan var mı

ellamaya

Guru
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
159
197
303
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben 12+3 haftalık hamileyim; fetal DNA ve Cvs sonucuma göre 3 lü X teşhisi kondu. İnternet bu konuda bir derya tüm olumsuzluklar var. Çok iyi bir perinatoloğa gidiyorum ve hiç endişelenmemi söylüyor ama ben bunu yaşayıp doğum yapan var mı merak ediyorum? Genelde gebelik tedavisi gören hemcinslerimde görüyorum; anladığım kadarıyla üreme sağlığını etkiliyor.
Benim en çok merak ettiğim gelişimsel zihinsel bir güçlük yaşıyorlar mı? Bunu tecrübe eden var mıdır?

Merhaba öncelikle gebeliğiniz sağlıkla ilerlesin inşallah ben de tüp bebek sürecindeyim embriyomu genetiğe gönderdik ve gelen trizomi x yani 3 adet bozuk hücre var demek dedi embriyoloğum. Mozaik embriyo diye geçiyor. Transfere uygun dediler. Ama ben hastalık vs korktuğum için tekrar embriyoloğa sordum ve bana söylediği yukarda ki bilgileri tekrarladı ve bu embriyo 5. Gün embriyosu eğer ki ben 6-7-8. Güne götürseydim bu 3 adet mozaikleşme kendiliğinden kaybolurdu sağlıklı hale dönerdi. Yani transfer sonrası tutunursa gebelik sürecinde sağlıklı hücreler artar ve sağlıklı bebek dünyaya gelir dedi.
Yani sizin de 3lü X benim de öyle.. sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Bir de ekstra embriyolog bu 3lü xlere süper dişi diyor. Acaba cinsiyeti bebeğin kız mı sorusu aklıma takıldı. Araştırırken de gördüm bu mozaikten sağlıklı doğanlar hep kız bebeğe denk geldim henüz hiç erkek görmedim ve x kromozomu..
Allahın izniyle sağlıkla ilerleyin inşallah

Merhabalar, umarım sağlıklı bir transfer ve gebelik süreci geçirisiniz triple X / trizonomi X bu lar hepsi aynı ve evet kız bebek demek Cinsiyet kromozomunun 1 er adet fazla olması demek. Biz gebelik sürecinde öğrendik Microarray ve Wes genom testi dahil her şeyi yaptırdık. Gelişimi de normal ve sağlıklı normal bir bebek bekliyoruz inşallah.
Görüştüğüm proflar, genetikçiler aslında toplumda çok fazla olduğunu söylüyor; sadece son zamanlarda yapılan testlerin artmasıyla daha fazla duyulmaya başlanmış.
Eğer triple X ‘e eşlik eden başka bir genetik rahatsızlık yoksa hiç bir belirti ya da sıkıntı yaşamadan sağlıklı bir hayat sürülüyormuş. Sadece ergenlik döneminde iyi takip etmek gerekiyor dediler. Erken / geç vb durumlar için.

Bir de bu döllenme sırasında rastgele oluyor ve kaçıncı gün olduğuna bakmaksızın değişmiyor.

Bu sonuçta bir risk, alıp almayacağınız size kalmış; başka embriyo şansınız var mı mesela? Bence bu transfer kararını verirken bu da önemli
Umarım sağlıkla ve gönlünüze göre olur

Merhaba öncelikle aynı teşhis benim bebeğimde de var maalesef sizin şuan durum nedir bilmiyorum bana yazar mısınız

Merhaba öncelikle aynı teşhis benim bebeğimde de var maalesef sizin şuan durum nedir bilmiyorum bana yazar mısınız
Merhaba benim gebeliğim devam ediyor tüm genetik testleri yaptırdım; şükür tetikleyecek ya da birlikte ilerleyebilecek bir rahatsızlık bulgusu çıkmadı. Sadece xxx ile yolumuza devam ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…