Gebelikte AST ve ALT değerinin yükselmesi

SumeyyeBAYRAKTAR

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2024
6
2
27
Merhaba. 12 hafta 4 günlük hamileyim. Karaciğer değerlerim (AST VE ALT) yüksek çıktı. Bilgisi olan bu konu hakkında yazabilir mi? gebelikte karaciğer enzimlerinin yükselmesi ne anlama geliyor?

Merhaba,
Zaten googledan bi sürü araştırma yapmissindir.
Benim de ggt ve alt sınırın 2 katı çıktı. Ne yazik ki pekte iyi bisey degil ben testi verdiğimde 9 haftaliktim. 4 haftalik hamile iken 16 olan deger 9 haftalikken 70 olmus :KK43:
Bana denilenler sebze ağırlıklı beslenip, şekeri kesmek. Aa bu arada ben zaten pek şekerli bisey yemem, kullanmam. Ggt ve alt yaninda bilirubine ve kolestrole baktilar onlar normal degerlerde oldugu icin su an icin beslenmene dikkat et dediler. Ben zaten sağlıklı beslendigimi bildigimden kendimce önlem olarak verilen multivitamin&mineralin belki biraz ağır geldigini düşünüp onu kestim sadece 400 luk folik asit iciyorum su an. Abur cubur kesinlikle yemiyorum. Bolca pancar yiyorum limonlu zeytinyağlı. Aslinda enginar iyi geliyor ama yurtdisindayim, bulamadim. Ocak ayinin ilk haftasi testi tekrarlayacagiz bakalim degerler nasil gelecek nasil yok izlenecek. Paylaşırım.
Tedbir amacli benim yaptiklarim bunlar belki deneyebilirsin
Doktorlarin yorumlarini da beni de etiketleyerek paylasirsan sevinirim. Burada ne yazik ki doktor işleri çok sıkıntılı.

Merhaba. 12 hafta 4 günlük hamileyim. Karaciğer değerlerim (AST VE ALT) yüksek çıktı. Bilgisi olan bu konu hakkında yazabilir mi? gebelikte karaciğer enzimlerinin yükselmesi ne anlama geliyor?
Gebelik kolestazı olabilir değerler takip edilmeli ona göre kolestazı yatıştırıcı ilaç başlıyorlar

Merhaba,
Zaten googledan bi sürü araştırma yapmissindir.
Benim de ggt ve alt sınırın 2 katı çıktı. Ne yazik ki pekte iyi bisey degil ben testi verdiğimde 9 haftaliktim. 4 haftalik hamile iken 16 olan deger 9 haftalikken 70 olmus :KK43:
Bana denilenler sebze ağırlıklı beslenip, şekeri kesmek. Aa bu arada ben zaten pek şekerli bisey yemem, kullanmam. Ggt ve alt yaninda bilirubine ve kolestrole baktilar onlar normal degerlerde oldugu icin su an icin beslenmene dikkat et dediler. Ben zaten sağlıklı beslendigimi bildigimden kendimce önlem olarak verilen multivitamin&mineralin belki biraz ağır geldigini düşünüp onu kestim sadece 400 luk folik asit iciyorum su an. Abur cubur kesinlikle yemiyorum. Bolca pancar yiyorum limonlu zeytinyağlı. Aslinda enginar iyi geliyor ama yurtdisindayim, bulamadim. Ocak ayinin ilk haftasi testi tekrarlayacagiz bakalim degerler nasil gelecek nasil yok izlenecek. Paylaşırım.
Tedbir amacli benim yaptiklarim bunlar belki deneyebilirsin
Doktorlarin yorumlarini da beni de etiketleyerek paylasirsan sevinirim. Burada ne yazik ki doktor işleri çok sıkıntılı.

Evet maalesef bu konu ile ilgili Google'de çok iyi yanıtlar görmedim. Bana da takviye ilacları içme, folik aside devam dedi. Daha çok sebze ağırlıklı beslenmeye çalışacağım. Teşekkürler

Merhaba benim de 16. Haftadan sonra ast ve alt yaklaşık 10 katına çıkmıştı. Decavit,feramat ve coraspin kullanıyordum. Doktorum tüm ilaçlarımı kesti ve bir ay içinde değerlerim normale döndü. Ayrıca tüp bebekle hamileyim,bu süreçte çok fazla ilaç ve hormona da maruz kalmıştım. Sanırım hepsinin etkisi oldu ve vücudum reaksiyon verdi. Hava da o zamanlar sıcak olduğu için kol altımda yaralar çıkmıştı ve bir hafta içinde geçmişti. Şuan 35. Haftadayım ve bir daha bu sorunu yaşamadım. Genelde gebelik kolestazı ya da gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyor doktorlar ve kan tahlli ile takip ediyorlar karaciğer ve safra değerlerini. Dediğim gibi benim ilaçlara bağlı bir şeydi,sizin de kullandığınız ilaçlar varsa belki onların etkisi olmuş olabilir. Doktorunuz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Geçmş olsun🌸

X