Gebelikte ast-alt değeri yüksekliği

gunessever63

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
9
1
27
Merhaba hanımlar. Şuan 18 haftalık gebeyim. Dün tahlil verdiğimde ast değerinin 81 alt değerinin de 51 olduğunu gördüm. Bu değerlerim hiç bu kadar yükselmemisti. 2 hafta önce kadar demir ilaci gyno ferro sanol ve d vitamini gibi ilaçlara başlatmıştı doktorum acaba bunların mi etkisi olmuştur çünkü gebelik kolestazi olarak herhangi bir belirtimde yok. Bilgilerinizi tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Merhaba hanımlar. Şuan 18 haftalık gebeyim. Dün tahlil verdiğimde ast değerinin 81 alt değerinin de 51 olduğunu gördüm. Bu değerlerim hiç bu kadar yükselmemisti. 2 hafta önce kadar demir ilaci gyno ferro sanol ve d vitamini gibi ilaçlara başlatmıştı doktorum acaba bunların mi etkisi olmuştur çünkü gebelik kolestazi olarak herhangi bir belirtimde yok. Bilgilerinizi tecrubelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Dışardan yada hazır gıdalar tükettiniz mi ölçüm yapılmadan önce

Neden sordum bende çok dikkat ediyordum ama bir gün canım çok tavukburger çekti yedim ve değerlerim birden yükseldi ama tekrar 1 hafta da düzeldi.Endişe etmeyin düzelir
Demir ilacımı kullanmayida bıraktım haftaya tekrar vericem kan umarım düzelir çok teşekkür ederim

Merhaba, bende 24 haftalık hamileyim. Bugün test yaptırdım ast 38 alt 96 çıktı ama benim kaşıntımda vardı bi süredir henüz doktora göstermedim ama siz ne yaptınız düştü mü değerleriniz

Of Allahım stresten bayılacam ben de 8 haftalık gebeyim. Kan sonucunda alt 70, ggt 64 çıktı koşa koşa aile hekimine danıştım dahiliye git dedi akşam randevum var ama beslenme şekli bu kadar yükseltir mi? Son 2 haftada hamburger kızartma ve yağlı çok yedim.bir de bebeğim olmuyor diye vitamin takviyesi çok almıştım etkiler mi sizce Çok korkuyorum

Of Allahım stresten bayılacam ben de 8 haftalık gebeyim. Kan sonucunda alt 70, ggt 64 çıktı koşa koşa aile hekimine danıştım dahiliye git dedi akşam randevum var ama beslenme şekli bu kadar yükseltir mi? Son 2 haftada hamburger kızartma ve yağlı çok yedim.bir de bebeğim olmuyor diye vitamin takviyesi çok almıştım etkiler mi sizce Çok korkuyorum
Beslenmenden zanetmiyorum
Dahiliye doktiru ne dicek merek ettim
Genelde bi sorun olunca yukselir bu deger

Merhaba ben de 6 haftalık hamileyim ast 73 alt 68 çıkmış korkuyorum çok ya tüp bebek ilaçları kullanıyordum Progesteronu bıraktım sadece folat ve iyot kullanıyorum. Siz nasılsınız neler yaptınız düşmesi için vs ?

X