gebelikte antibiyotik kullananlar off off

vega4

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014
1.908
1.523
133
merhaba arkadaşlar şuan 31 haftalık gebeyim ve 20lik dişim iltihapandı diş doktorum mudahale edemem erken doğum riski oluşur dedi ve dadın doğum doktorum rovamycine 3 m.ı.u yazdı dişim çok ağrıyor
aynı durumu yaşayan yada antibiyotik kullanan oldumu bu haftalar bi sıkıntı yaşadınız mı bir de yarın ehliyet sınavım var bu halsizlikle nasıl gircem ya çok halsizim ev işi falan hiç bir şey yapasım da yok
buna da moralim çok bozuluyor

Gecmiş olsun. bende hamileyken idrar yolu iltihaplanmasından antibiyotik kullanmıştım hatta hastanede bi süre antibiyotik tedavisi görmüştüm. hiç bir sıkıntıda yaşamadım aksine cok rahatlamıştım.

Bende orta kulak ilth.yaşadım.antibiyotik kullandım kutu kutu.bir sorun olmadı.ilaçları kendi doğum dok.gösterdim kullan dedi.hatta iltihap varsa kurumazsa bebek için daha zararlı.

bende 3.5 aylıktı nerdeyse idrar yoluna yakalandım taaaki doğum yapana kadar antibiotik kullandım....ailem bu çocuk doğsa dahi bu ilaçlardan sağlam çıkmaz demişti...çocuk idrar kesesine bakı yapıyormuş...2 hafta kullanıyordum 2 gün geçmeden tekrar baştan başlıyordu...nerdeyse kolilerle ilaç kullandım...ama hiç bir şey olmadı...biraz erken doğdu..en azından sağlam doğduğuna şükrediyorum..şu anda 24 yaşında....doktorlar zararlı olanı vermiyorlar merak etme..

bana nedense korkutucu geliyor. dişi tolere edebilirsen dayanmaya çalışmak daha mantıklı sanki.
en azından ben dayandığım yere kadar zorlardım kendimi.

Benimde disim çok kötüydü kadın doğum uzmanına Danıştim yapma riskli dedi ama acısı dayanacak gibi değildi mecbur gittim diş doktoruna dolgu kanal tedavisi hepsini yaptılar hemde en yüksek doz iğneyi yaptılar bu arada araştırdım diş iltihapida erken doğumu tetikliyor hem bebeğe geçerse mikrop hiç kurtulusu yok yani iltihaplı dış de bebek için tehlikeli kutu kutu ilaç icecegine bir kere yap kurtul

dis agrisi zordur..arastirmalara gorede en dayanilmaz agrir yermis...

antiboyotik filan kulaga korkunc geliyor ama gebelikte kullanilanlar varmis birsey olmuyormus...gecmis olsun.

diş doktorum ve kadın doğum doktorumla görüştüm dişa müdahele edemeyiz erken doğumutetikler en iyisi antibiyotik dediler enemi açıp kapatamayacak duruma geldim artık

Merhaba Bende 16 haftalık hamileyim geçen 20 lik dişimi çektirdim şimdi yanındaki dişimn üstü şişdi ve diş fırçalarkende kanama oluyor napsam siz hangi doktora gittniz tedavi için ankara da mı oturuyosun..

Ilk hamileligimde 32 e 36. Haftalarda kullanmistim..
bu hamilelugimde de 12. Haftada 10 gun kullandim.. enfeksiyon olunca kullanmak zorundasin.. hamilelikte kullanilabilecek antibiyotikler var.. ama bebege enfeksiyon gecerse anne karninda olme riski bile varmis..

dis hek olarak cevapliyorum
konu ciddi ise ve takrarlayacak gibi gorunuyorsa didin cekimi dusunulebilir. gebelikte asla mudahale olmaz diye birsey yok. baska bir dra gidin. ayrica antibiyotik kismina uzulmeyin. sart oldugu icin kullandiniz sonucta

Benim abim diş doktoru oda size çok uzak sayılır Malatya canım. ablam hamileliginde hep tuzlu su ile gargara yapardı kanamalarini ve şişlikleri öyle durdururdu tabi doktor demişti onada ama apse yoktu onda benim ağır geçti dayanilacak gibi değildi iltihap vardı eğer dolgu yapmasaydim kana Karışma riski var o daha tehlikeli bebeğe geçermis seninki hangi boyutta canım doktorunla konuş ama ağrın çoksa muhtemelen apse yapmıştır ben kanal Tedavisi bile yaptırdım iki dişimë en etkili iğne yaptılar uyuşmayınca. sonuç çok şükür hiç birşey olmadı geçen yıl ünlü bir yapımcıydi sanırım hafif girip oluyor önemsemiyor doktorun verdiği antibiyotigi kullanmıyor kadın birden fenalasiyor 6 aylık bebekte annede kurtulamadi

Allah tüm annelere şifa versin hamilelikte ilk zaten dişler bozuluyor onun için hamile kalmadan önce tüm dişleri kontrolden gecirmek lazım kızlar

Ayrica hamilelikte ilk üç ay ile son üç ay riskli antibiyotik için sen atlatmissin onun için hiç üzülme düşünme git tedavini ol sanada Allah şifa versin canım

ben idrar yolları iltihabı için kullanmıştım.

Gebelikte de kullanılabilen ağrı kesici ve antibiyotikler var.
Dr'una danışıp kullanabilirsin.

Kadin doğum doktorunun onayi varsa bence kullanmalisin.Bebeğine zarar verebilir iltihaplanma.Kullanmaman daha riskli.

dis hek olarak cevapliyorum
konu ciddi ise ve takrarlayacak gibi gorunuyorsa didin cekimi dusunulebilir. gebelikte asla mudahale olmaz diye birsey yok. baska bir dra gidin. ayrica antibiyotik kismina uzulmeyin. sart oldugu icin kullandiniz sonucta
sizi bulmuşken soru sorabilirmiyim ? cevaplarsanız çok sevınırım devlet hastanelerinde diş kaplama fiyatları nedir ve estetik diş yapıyorlarmı yanı gorunuslerını estetık yapıyorlar mı teşekkurlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…