• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte ALT (KARACİĞER ENZİM) DEĞERLERİNİN YÜKSEK ÇIKMASI gastroenteroloji

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
İyi akşamlar sevgili kk üyeleri... Gebeliğimin ilk trimester'imdeyim. İki haftadır ALT değerlerim yani karaciğer enzimlerim yüksek çıkıyor... İki hafta önce 137 çıkmıştı bu hafta 154 olmuş... Doktorum Gastroenterolojiye yönlendirdi yarın gideceğiz bir aksilik olmazsa... Gebelikte bu tür sorunlarla karşılaşan var mı?

Hepatit B ve Hepatit C testleri yapildi mi?
Karaciger ultrasonu istenir buna gore bir tani tedaviye baslanir eger gerek varsa.
Ben de tesadufen hamilelikte yapilan rutin testlerde hepatit C oldugumu ogrendim karaciger enzimlerim normal cikti ama bu hepatitte genelde enzimler yukselebiliyormus.
Cok gecmis olsun.

Merhaba, öncelikle tebrik ederim sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🙏🏼
Benim de ast ve alt değerlerim yüksekti. Hamilelikte kullanılan takviye vitaminler de iyice yükseltiyor. Ben tüm takviyeleri kestim değerler kendiliğinden düştü. Her ay düzenli takip ettik. Hiç ilaç kullanmadan ve problem yaşamadan hamileliğimi tamamladım.
ama kimi kişilerde daha ciddi oluyor, tedavi gerekebiliyor sanırım.

Merhaba, öncelikle tebrik ederim sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🙏🏼
Benim de ast ve alt değerlerim yüksekti. Hamilelikte kullanılan takviye vitaminler de iyice yükseltiyor. Ben tüm takviyeleri kestim değerler kendiliğinden düştü. Her ay düzenli takip ettik. Hiç ilaç kullanmadan ve problem yaşamadan hamileliğimi tamamladım.
ama kimi kişilerde daha ciddi oluyor, tedavi gerekebiliyor sanırım.
İki haftadır folik asit ve vitamini bıraktım. Maalesef hala yükseliyor... Çok teşekkür ediyorum. İnşaallah hayırlı sonuçlar olur.

Merhaba benim de kızım da yükselmişti karaciğer enzimlerim bütün ilaçları kesti doktorum normal sınırlara düşmemişti yine bir miktar yüksek seyretmeye devam etti benim gebelik şekerim de vardı diyet yapmak durumunda kalmıştım. Ama çocuğumu normal doğumla zamanında kucağıma aldım. Doğum sonrası da bi süre yüksek gitti geçen yıl yaptığım tahlilde normaldi..

Kardesim cok agir gecirdi
3 gun dogumhanede bekledi 10 gun kadar hastahanede yatti
Biz onu hastahaneden enginar ile cikardik onun degerleri ikibinlere ulasmisti bir gunde yariyariya dustu
Lutfen sekerden uzaklasin
Karaciger ztn yorgun
Bebekte cilt lekeleri haric hic problem yok yasitlarindan cok ileride dogru duzgun hastalanmadi ama o gunler cok zordu
3 hafta erken zorunlu sezeryan ile dogdu kuvozde kalmadi fakat ememedi anne yorgundu sut geldi ama yetmedi 4- 6 ay kadar sut aldi sonra kesildi
Hersey geride kaliyor lutfen uzulmeyin zor bir donem ama geciyor

İki haftadır folik asit ve vitamini bıraktım. Maalesef hala yükseliyor... Çok teşekkür ediyorum. İnşaallah hayırlı sonuçlar olur.
Doktorunuzun tavsiyelerini uygulayın. Bildiğim kadarıyla sizin şuan yapabileceğiniz tek şey sağlıklı beslenmek. Geçmiş olsun.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Doktorum beni rahatlatıyor aslında ama yine de bşraz korku ve endişe var. Öğleden sonra Gastroenterolojiye gideceğiz bakalım onlar ne diyecek...

İyi akşamlar sevgili kk üyeleri... Gebeliğimin ilk trimester'imdeyim. İki haftadır ALT değerlerim yani karaciğer enzimlerim yüksek çıkıyor... İki hafta önce 137 çıkmıştı bu hafta 154 olmuş... Doktorum Gastroenterolojiye yönlendirdi yarın gideceğiz bir aksilik olmazsa... Gebelikte bu tür sorunlarla karşılaşan var mı?
Kötü düşünmeyin kc vücudun en önemli metabolizma organlarından biri kullandığınız bir ilaç ya da yediğiniz bir şeyden kaynaklı da yükselmiş olabilir, Allah şifa versin 😌

çok geçmiş olsun canım, benim de gebeliğimin son döneminde ALT ve AST değerlerim yükselmeye başlamıştı. İnanılmaz bir şekilde her yerim kaşınıyordu, hatta kaşıntı yüzünden doktor şüphelenip test yapınca ortaya çıkmıştı. zaten diyet uyguluyordum, ona devam ettim ve önce haftada bir sona doğru da 2 günde bir değerlerime bakıldı. en son 37.haftada 700'ü görünce sezeryana girdim. çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum, Allah sana da hayırlısından nasip etsin. Benim değerlerimin neden yükseldiğini hiç bulamadılar, bazı gebeliklerde olabiliyorlar dediler sadece.

Merhaba bende şuan 7 haftalık gebeyim ve ALT değerim 104 AST değerim 35 çıktı siz ne gibi bir yol izlediniz acaba şuan durumunuz nasıl bilgi verirmisiniz rica etsem

Merhaba bende şuan 7 haftalık gebeyim ve ALT değerim 104 AST değerim 35 çıktı siz ne gibi bir yol izlediniz acaba şuan durumunuz nasıl bilgi verirmisiniz rica etsem
Merhaba canım ben gebeligimin sonuna kadar ayda 1 Gastroenterolojiye gittim. Yediklerime dikkat ettim ve düştü değerlerim. Doğum yaptığım gün çok yükselmişti ama sonrasında normale döndü. Çok Şükür bir sıkıntı yaşamadım. Ama takip et muhakkak. Benim bebeğim 2 hafta erken doğdu bununla mı alakalı bilmiyorum ama gelişiminde herhangi bir sıkıntı yok çok Şükür.
Bir de ben folik asiti erken bıraktım doktor öyle söyledi. Bunun dışında bol bol enginar yedim o da çok iyi geldi bu değerlere. Benim asıl sıkıntım safra kesemde taş olması imiş o nedenle bu değerler böyle yükselmiş. Bebeğim biraz daha büyüdükten sonra duruma göre ameliyat düşünüyorum.

Gebelikte olan geçici bir durum da olabilir seninki. Çok ciddi bir yükseliş olmadıktan sonra gönlünü ferah tut canım Allah sağlıkla ilgili almayı nasip etsin ❤️

Merhaba canım ben gebeligimin sonuna kadar ayda 1 Gastroenterolojiye gittim. Yediklerime dikkat ettim ve düştü değerlerim. Doğum yaptığım gün çok yükselmişti ama sonrasında normale döndü. Çok Şükür bir sıkıntı yaşamadım. Ama takip et muhakkak. Benim bebeğim 2 hafta erken doğdu bununla mı alakalı bilmiyorum ama gelişiminde herhangi bir sıkıntı yok çok Şükür.
Bir de ben folik asiti erken bıraktım doktor öyle söyledi. Bunun dışında bol bol enginar yedim o da çok iyi geldi bu değerlere. Benim asıl sıkıntım safra kesemde taş olması imiş o nedenle bu değerler böyle yükselmiş. Bebeğim biraz daha büyüdükten sonra duruma göre ameliyat düşünüyorum.
Merhaba bende suan 18+5 hamileyim karaciğer enzimlerim sürekli yüksek çıkıyor tüm Batum ultrason cekıldım safra kesemde taşlar var başka hıc bır problem bulamadılar hıc bır sorunumda yok sadece değerler yüksek ılaclarda yapıyor olabılır dediler 1 haftadır hastahanede yatıyorum gastroentorolojiye takıplı olacağımı söylediler engınar yemıssınız kaç günde bır yedınız ve düşürdümu

Merhaba
Ben de 8 haftalık hamileyim alt değerim 14 iken 61 e yükselmiş kısa zamanda.
Sizin doktorunuz ne önerdi size?

Back