Gebelikte 5inci haftada lekelenme/kanama bu

miniminime

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2021
88
106
41
Merhaba arkadaslar, su anda 6hafta+4 gun hamileyim. 5inci hafta basinda kahverengi, pembe arasi lekelnme ara ara da kanamam var, regl kanamasi kadar yogun degil. Ilk kanama oldugunda hemen doktoru aradim ve ultradon istedim ama cok erken oldugu icin bakamayacagini soyledi, tek tarafta agri olmadikca ve regl kanamasi kdr yogun ve parcacikli olmadikca endise etmemem gerektigini soyledi. Bu arada tup bebek ile hamile kaldim ve oestrogen ve progesterone takviyelerine transferden once baslamiatim hala de devam ediyorum.
Lekenmem hala devam ediyor ama cok endiseliyom, ingilterede yasiyorum ve cidden saglik sistemleri berbat. Normalde 12 haftadan once bile ultarason yapmiyorlar, bnm tup bebek oldugu icin 6hafta in bitiminde olcak o da yarin. Gunlerdir evdeyim ruh halim berbat, bitmeyen bir lekelenme kanama arasi durum beni olduruyor. Benzer durumu yasayan var mi aranizda?
Tesekkurler

Benim de 5 haftalık hamileliğim var kahverengi hafif kanama var ultrasonda aktif kanama yok progestan başlanıldı ne olur ne olmaz ben de bakalım inşallah hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder Rabbim

Merhaba arkadaslar, su anda 6hafta+4 gun hamileyim. 5inci hafta basinda kahverengi, pembe arasi lekelnme ara ara da kanamam var, regl kanamasi kadar yogun degil. Ilk kanama oldugunda hemen doktoru aradim ve ultradon istedim ama cok erken oldugu icin bakamayacagini soyledi, tek tarafta agri olmadikca ve regl kanamasi kdr yogun ve parcacikli olmadikca endise etmemem gerektigini soyledi. Bu arada tup bebek ile hamile kaldim ve oestrogen ve progesterone takviyelerine transferden once baslamiatim hala de devam ediyorum.
Lekenmem hala devam ediyor ama cok endiseliyom, ingilterede yasiyorum ve cidden saglik sistemleri berbat. Normalde 12 haftadan once bile ultarason yapmiyorlar, bnm tup bebek oldugu icin 6hafta in bitiminde olcak o da yarin. Gunlerdir evdeyim ruh halim berbat, bitmeyen bir lekelenme kanama arasi durum beni olduruyor. Benzer durumu yasayan var mi aranizda?
Tesekkurler
Sende başka Bi doktora görün. Düşük tehlikesi olabilir.

Ben de yaşadim 7. Haftada , burda hemen baktılar herhangi bir kanama alanı gorunmedi. Ama doktorun dediği kırmızı ya da pembe kanama olmadiktan sonra korkmayın. Progestani fitil olarak kullanın, ve dinlenin ayaklarınızı uzatıp. Rahim genişlediği için kahverengi kanamalar normal görünüyor. Benim 11 . Haftaya kadar devam etti kesildi sonra. Progestani da günde 3 kez kullanıyordum.

Ben de yaşadim 7. Haftada , burda hemen baktılar herhangi bir kanama alanı gorunmedi. Ama doktorun dediği kırmızı ya da pembe kanama olmadiktan sonra korkmayın. Progestani fitil olarak kullanın, ve dinlenin ayaklarınızı uzatıp. Rahim genişlediği için kahverengi kanamalar normal görünüyor. Benim 11 . Haftaya kadar devam etti kesildi sonra. Progestani da günde 3 kez kullanıyordum.
Ultrason gunu kalp atisini duyduk cok sukur, sonograph iyi gorunuyor dedi. Kanama alani goremedi. Bir sorun gorunmuyor dedi ultrasonda. Buyuk ihtimal kullandigim fitiller yapiyor dedi. 3 kez kullaniyorum zaten transferden 5 gun onceden beri. Birlac gundur kesilmisti ama dun yine basladi. Cok sik degil ama lekeleniyorum hala. Fitiller bitene kdr devam eder dedi sonograp. Bi de surekli yatmaman lazim da dedi.
Kime inanayim bilemedim.. bu arada lekelenmeler bazen kahverengi bazen acik kirmizi pembemsi. 12. Haftaya kdr da ultrason yok. 4 hafta daha beklemem lazim onun icin :KK43:

Benim de 5 haftalık hamileliğim var kahverengi hafif kanama var ultrasonda aktif kanama yok progestan başlanıldı ne olur ne olmaz ben de bakalım inşallah hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip eder Rabbim
Tesekkur ederim insallah. Yrn itibari ile 8.haftayi tamamliyorum ama hala lekelenmem devam ediyor. Progestani neredeyse 2 aydir gunde 3 sefer kullaniyorum. Ultrason ceken sonographer fitillerden olabilir, rahimde kanama goremiyorjm dedi.dr olmadigi icin de acikcasi cok rahatlamadim.. fitiller 27 martta bitecek ve 12. Hafta ultrasonu beklicem mecbur. Yurumen lazim cok yatma dedi. Kan dolasimi onemli dedi. Trde yatak istirahati veriyorlar hemen. Burda afedersiniz biyerlerine taktiklari yok!! 12 haftayi tamamlar tamamlamaz trye gelip
Kapsamli bir muayene dusunuyorum insallah

Bugün sabah kanamam oldu bhcg 1470 çıktı 1.5 gün önce 1240 tı ektopik odak göremediler eski kanama dediler kese de görünmüyor ..lekelenmeler başladığı için düşük olma ihtimali yüksek dedi kadındoğumcu..2 gün sonra bhcg baktıracağım

Bugün sabah kanamam oldu bhcg 1470 çıktı 1.5 gün önce 1240 tı ektopik odak göremediler eski kanama dediler kese de görünmüyor ..lekelenmeler başladığı için düşük olma ihtimali yüksek dedi kadındoğumcu..2 gün sonra bhcg baktıracağım
Icini ferah tut canim. En azindan kan tahlili yapiyorlar orda. Bende 7inci haftaya kdar hicbir sekilde ultrason bile yapilmadi. Bhcg degerlerimi hic bilmedim.. senin kacinci haftan? 6-7de hatta bazen 8de ancak duyulur diyorlar bazi gebeliklerde, dollenme tarihinr gore.. dualarim seninle

Canım çok sıkkın her wc ye gittiğimde klozette kan görüyorum ..kesin düşük bu normal değil gibi geliyor bi yandan ektopik mi acaba diyorum bi yandan rahimde kese mi oluşuyor o yüzden mi bu eski kanamalar diyorum ama her kanama gördüğümde olumsuz düşünüyorum bildiğiniz açık renk kanama adet kanamasından farkı ağrı yok yoğun değil

Kahverengi leke ile başladı dün açık pembe kırmızı renkli kanama oldu Bugün bildiğiniz pıhtılı adet kanı görüyorum hatta belim de ağrıyor biraz ..yarın bhcg verecem sanırım düşük yapıyorum

Burda bakmiyorlar. Dusuk olursa zaten sagliksiz bebekten dolayi olur diyoar. Eger dusuyorsa allah korusun bebek zaten sagliksiz, dna si bozuk oldugu icin dusermis..
Çok saçma burda düşük tehlikesi yaşayan bir sürü hamile kadın var. Hepside doktora gidip ilaç iğne gerekirse serum tedavisine başlıyor. Her düşük tehlikesi olan sağlıksız gebelik olacak diye bişey yok ki düşük tehlikesi olup sağlıklı doğum yapan çok kişi var buna bende dahilim. Düşük tehlikem vardı 1 hafta hastanede yattım çok şükür şimdi kızım 4 yaşında.

Dün adet kanaması oldum pıhtılı bugün de devam ediyor sanırım düşük oldu bhcg verdim düşük

Eklentiler

• 25763F14-EDC1-4031-BCD9-4B887241D11E.png
    25763F14-EDC1-4031-BCD9-4B887241D11E.png
    123,5 KB · Görüntüleme: 972
Dün adet kanaması oldum pıhtılı bugün de devam ediyor sanırım düşük oldu bhcg verdim düşük
Cok gecmis olsun. Uzulmeyin sakin dusuk yaptim diye. Youtube da Jinekolog dr kagan kocatepe videolarini izlemenizi tavsiye ederim. Dusuk cogu zaman sagliksiz gebeleik anlamina gelir, yerli yabanci bir cok kaynak okudum. Eger anneden kaynaklanan medical bir sorun yoksa( tiroid, kan pihtilasmasi, rahim anormallikleri, hormonel problemler vb) dusuk annenadayinin lehine durum oldugu bircok kaynakta belirtiliyor..sakin ama sakin dusuk icin uzulmeyin.kendinizi yipratmayin. Her seyde bir hayir vardir oyle dusunun. Genel bir check uptan gecin, sizde bir sorun olup olmadigini anlamak icin.. insallah bir sonraki gebeliginiz saglikla sonuclanir. Sevgile

Çok saçma burda düşük tehlikesi yaşayan bir sürü hamile kadın var. Hepside doktora gidip ilaç iğne gerekirse serum tedavisine başlıyor. Her düşük tehlikesi olan sağlıksız gebelik olacak diye bişey yok ki düşük tehlikesi olup sağlıklı doğum yapan çok kişi var buna bende dahilim. Düşük tehlikem vardı 1 hafta hastanede yattım çok şükür şimdi kızım 4 yaşında.
Ben okudugum , izledigim,
Dinledigim, yerli yabanci kaynaklari referans alarak cevaplamistim.. allah uzun omurler versin kiziniza.

Canım çok sıkkın her wc ye gittiğimde klozette kan görüyorum ..kesin düşük bu normal değil gibi geliyor bi yandan ektopik mi acaba diyorum bi yandan rahimde kese mi oluşuyor o yüzden mi bu eski kanamalar diyorum ama her kanama gördüğümde olumsuz düşünüyorum bildiğiniz açık renk kanama adet kanamasından farkı ağrı yok yoğun değil
Merhaba dırumunuz nedir

Tesekkurler
Merhabalar ne yaptınız bende aynı durumdayım 5. Haftadayım bugün leke geldiği için gittim rahime tutunmuş sorun yok dediler. Gene pembe açık kahve akıntım oldu çok korkuyorum zor gebelik oluştu zaten

Merhabalar ne yaptınız bende aynı durumdayım 5. Haftadayım bugün leke geldiği için gittim rahime tutunmuş sorun yok dediler. Gene pembe açık kahve akıntım oldu çok korkuyorum zor gebelik oluştu zaten
Merhaba ben de 5.haftadayım lekelenmem oldu sabah doktora gittim sorun yok dedi ama korkuyorum siz nasıl atlattınız bu süreci

X