Gebelikte 30. Haftayı Bitirenler Yaşadığımız,Sorunlar,Değişimler,hazırlık paylaşalım!

ersndrya86

Annesinin Aşkısııı:)
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
209
80
38
a.s.Merhaba arkadaşlar ben 33.haftamdayım ve benim gibi 30. haftayı deviren arkadaşlardan doğuma doğru neler yaşamaya başladık hazırlıklarımızı paylaşalım istedim.Bende heyecan tavan yapmak üzere doğuma çok az kaldı ama geceleri uykusuzluk sorunum aşırı derecede arttı ne tarafıma yatacağımı şaşırır oldum ve sabahları uyandığımda ayaklarımın üstüne ağrıdan basamıyorum sizdede aynı sorunlar varmı?nst ye de bağlandım bu arada kalp atışları canavar gibi dedi doktor nst sinde sorun çıkan arkadaşlar oldumu? ve bunun gibi son haftalarımızda yaşadığımız kendimizle bebişlerimizle ilgili herşeyi paylaşalım diyorum.:uhm:teşekkür ederim kaydirigubbakcemile5

:enbuyukkk:

38. haftamdayım, gece uykum benimde çok bozuldu, ayrıca elimde ve ayağımda çok şişme oluyo. daha bugün nst ye bağlandım, bebecik gayet iyi :nazar:
hafif sancılarımda başladı artık bu günlerde, gerçi doktor hn daha doğum hazırlığına başlamamış bebek dedi ama yine de belli olmaz, her an bi sancıyla geliverir belki.

Ben de 31. haftaya girdim bu aralar sadece ilk yataga yattigim zaman uyumaya calisirken karnim cok sertlesiyor bebek bir yerde toplaniyor ama sonra uykuya daliyorum.Birde her sabah 5 te uyaniyorum geri uykuya dalana kadar bayagi bir zaman geciyor ama bebek rahatsiz ettigi icin degil kendi kendime uyaniyorum nedeninide bilmiyorum tam 5 te uyaniyorum

Ben de 31. haftaya girdim bu aralar sadece ilk yataga yattigim zaman uyumaya calisirken karnim cok sertlesiyor bebek bir yerde toplaniyor ama sonra uykuya daliyorum.Birde her sabah 5 te uyaniyorum geri uykuya dalana kadar bayagi bir zaman geciyor ama bebek rahatsiz ettigi icin degil kendi kendime uyaniyorum nedeninide bilmiyorum tam 5 te uyaniyorum

ya evet bende aynen her sabah 4-5 civarı uyanıyorum, hatta uyandıktan biraz sonra sabah ezanı okunuyor. hiç şaşmıyor nedense

bizde 34.haftadayız kızım inanılmaz haraketli artık en ufak şeyi fazlasıyla hissediyoruz genelde sağ tarafa toplanıyor.. geceleri uyumak sıkıntı oluyor her dönüşümde uyanıyorum sık sık wc ye kalkıyorum ve bende nedense ezanı kaçırmayanlardanım :)) serin havada bile şıpır şıpır terleyebilme özelliğimiz var.. arada kramplar ve taban ağrısı ve yüksek dozdaki mide yanması :))))

hazırlıklarım içinse http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/297652-alisverisimi-markalari-maliyetleri.html konusuna bakablirsin canım ...

hayırlı doğumlar ...

merhaba ben de 33. haftadayım, tansiyon düşüklüğüm var hamilelik başından beri hatta bir ara 4ê 5'ti doktor bile şok oldu,o kadar ki alışkınım, işte bu 30. haftadan sonra daha sık olmaya başladı.bir de sabahları ayaklarımı gerince hafif kramp giriyodu o acının korkusundan gerinmiyorum bile artık:) uyku sorunu söylememe gerek yok herhalde, şimdiden uyutmuyor sıpa kızım:KK66: uyurken yan yatmaktan omzum tutuluyor yarım saate bir yastığıma sarılıp öbür yana dönüyorum. kocamla da 1 aydır ayrı yatıyorum rahat edelim diye,çok dönüyorum rahatsız oluruz. Ya bir de artık kuvvetlendi mi nedir idrar torbama bir tekme atıyor canım yanıyor,sık sık tuvalete gidiyorum:)Ah ah bir doğursak şu çocukları...

benimde aynı hiç şaşmaz aynı saatte uyanıyorum sabaha karşı ve ondan sonra uyku imkansız ve acayip derecede tuvalete çıkmaya başladım artık karnımda ve kasıklarımda kasılmalar kramplar çoğaldı çok korkuyorum bide benimki tüp bebek acaba erken doğum tehlikesi dahamı çok hayırlısıyla şu son haftalarıda bi atlatsaydık :Saruboceq:

ben de 30.haftama girdim..gecede 4-5 kez tuvalete kalkıyorum....ben de gerinmeye korkuyorum...şöyle rahat rahat gerinirsem eğer ayaklarım kasılıyor....onun dışında çok fazla kilo almadım....5 kilo almışım...doktorum amniyosentez sıvımı biraz az buldu...bi de anneden bebeğe geçen kan akışın sınırda dedi..haftada bir takip dedi....eğer kilo almazsa içerde beslenemiyordur o zaman almamız gerekir dedi....inşallah minik oğlum erken gelmez...daha 1kilo 400 gr.çünkü......anneler dua edin perşembe doktorum tekrar muayene edecek beni inşallah bir problem olmaz...

bende 30 haftamı devırenlerdenım cok sukur buraya kadar geldık cogu gıttı azı kaldı kızlar haa gayret :))
gece bende uyuyamıyorum bı saga donuyorum bı sola donuyorum olmadı sırt ustu yatıyorum anlıcagınız daha sımdıden uyumakta zorlanıyorum sabah ezanını kacırmayanlardan bırıyım mutlaka sabah ezanına kalkarım kendılıgınden kalkıyorum eskıden boyle bı alıskanlıgım yoktu ve tabı gece wc gıdenlerdenım napalım cekecez artık Allahım hepımıze yardımcı olsun inş bebeklerımız saglıklı dogarlar.

ben bir anda ağırlaştım resmen zaten ilk günden beri hep wc deyim hala öyle gece çok kalkıyorum ve kendim dönemiyorum artık eşim yardım ediyor yürüyemiyorum bebişlerimden ikisinin başı aşağıda çok zorluyor diğer bebişte midemin orda sık ama az yemek yiyiyorum karnım şöyle tıka basa dolmadı ne zamandır çok terliyorum ayy ne çok derdim varmış ama kızlar üç bebiş okadar olsun dimi :)

Ben 34 . haftamın içindeyim , çok sık wc ye kalkıyorum yürüyüşüm paytaklaştı , kramplarım yok ama tek taraflı yatmaktan ellerim uyuşuyor ... Allah hepimize sağlıkla sıhhatle doğurmayı nasip etsin ama son zamanlar hakikaten zormuş ...

Bendede nefes darlığı başladı canlarım yaa..

hala çalışıyorum ben işyerinde nefes alma egzersizlerine başladım otururken tıkanıyorum ayakta daha rahatım

Merhaba kızlar..Benim dertler bu hafta başladı diyebilirim.Geçen cuma günü nst ye girdim..Hastanedeki ebelerden nst yi gören şok geçirdi..Sancılarım ölçümde 100 e çıkmak üzereymiş..sorduğumda 90 da doğum başlar dediler..sonra yavaş yavaş düştü ve hastaneden kaçabildim..Doktoruma göster dediler sonucu..doktor bebek erken gelmek istiyor iyice dinlen artık dedi..şuan 37+1 olduk..ayrıca sancıları azaltmak için pro pes adında bir ilaç ve intihap için Largopen 1 g lık verdi..Sizce bu antibiyotik bebeğime zarar verir mi ? ya bide bugün farkettim vajinamda kaşınma başladı..Son 2,5 haftamız kaldı nerdeyse ama bu kadar herşeyin üst üste gelmesine şaşırdım kaldım..Benim gibi sorunları olanlar varmı aranızda ??Ben artık uykusuzluğu ,aşırı tuvalete kalkmayı filan geçtim anlayacağınız:KK43:

Bende 30.haftayı geride bıraktım, geceleri sürekli dönmeler, acaip şekilde terleme, bazen nefes alırken tıkanıyorum yaasenağlamadiğer arkadaşların dediği gibi bacaklarımı kasmak istemiyorum artık anında kramplar giriyo çok kötü...Rabbim hayırlısıyla doğurmamızı nasip etsin hepimize inş. Bu arada pıtos25 kardeş Allah senin Yar ve Yardımcın olsun seninki x3 daha zor:hooray:

Merhaba kızlar..Benim dertler bu hafta başladı diyebilirim.Geçen cuma günü nst ye girdim..Hastanedeki ebelerden nst yi gören şok geçirdi..Sancılarım ölçümde 100 e çıkmak üzereymiş..sorduğumda 90 da doğum başlar dediler..sonra yavaş yavaş düştü ve hastaneden kaçabildim..Doktoruma göster dediler sonucu..doktor bebek erken gelmek istiyor iyice dinlen artık dedi..şuan 37+1 olduk..ayrıca sancıları azaltmak için pro pes adında bir ilaç ve intihap için Largopen 1 g lık verdi..Sizce bu antibiyotik bebeğime zarar verir mi ? ya bide bugün farkettim vajinamda kaşınma başladı..Son 2,5 haftamız kaldı nerdeyse ama bu kadar herşeyin üst üste gelmesine şaşırdım kaldım..Benim gibi sorunları olanlar varmı aranızda ??Ben artık uykusuzluğu ,aşırı tuvalete kalkmayı filan geçtim anlayacağınız:KK43:

Canım nst'ye kaçıncı haftalarda alıyorlar. Ben 34ü dolduruyorum bu hafta :dance:

kızlar bende 33+4 deyız hala çalışıyorum çok yorgun hıssedıyorum kendimi ve beni inaılmaz bir korku kapladı sankı kötü bişeyler olacakmış gibi gelıyor çıldırmak üzereyım her gece oğlumu görüyorum ruyamda bi gece ölü doğduğunu gördüm dün ise demeye bile dilim varmıyo sakat olduğunu gördüm nıye böylşe kötü rüyalar göruyorum psikolojım alt üst oldu hayırlısı ile bi doğursaydık

Tek ben değilmişim bu terleme, sağa sola dönmeleri, sabah ezanında uyanmaları ve sık wcye gitmeleri yaşayankaydirigubbakcemile5

bende 33. haftama giricem uyku sorunu bendede olmaya basladi...asiri terleme surekli bunaliyorum sicakliyorum... nefes almakta zorlaniyorum bazen..biraz yiyince midem bulaniyor ve karnim patlayacak gibi oluyor sanki az yesemde...

Canım nst'ye kaçıncı haftalarda alıyorlar. Ben 34ü dolduruyorum bu hafta :dance:

ben 31+3. haftamda girdim ilk nst ye bugünde gidiyorum kontrolüm var yine girerim nst ye herhalde 33+2 haftamdayım şimdi ama bebek 1 hafta önden gelişiyormuş 31+3 .haftamda doktor ultraston 32+5 gösteriyor dedi.bu aralar bebişin kordonunu kafama takmış durumdayım erken doğum yapmak zorunda kalan annelerin yazdıkalrını okuyorum hep kordon dolanması sebebiyle çoğu kişi karşı karşıya kalıp sezeryanle bebeğini doğuruyor.İnşallah herkes hayırlısıyla sağlıkla zamanında alır bebişini kucağına.Birde bişeyi merak ediyorum 31+3. haftamda oğluşumun kilosu 2100 gr.dı sizler kaçıncı haftada kaç kilo bebişiniz yazarmısınıza.s. az kaldı kızlar sabıırrr:):CüvCüv: kaydirigubbakcemile5

ya bende 31. haftadayım kendi ağırlığımı taşıyamamın yanında bacak ağrılarımda cabası özellikle sol bacağım geceleri devamlı ağrıyor ve kasılıyor :KK43: 1 aydır magnezyum almama rağmen bu böyle sanırım bunu hep çekicem doğurana kadar. bide şu son bikaç gündür sağ göğsümün altı ağrıyor sanki liflerim kopmuş gibi napıcaımı şaşırıyorum bunun gibi bi ağrısı olan varmı acaba

X