merhaba doktor bey
2 yıllık evliyim. şuan 30 yaşımdayım. tam 1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım. yaklaşık 6 ay kadarda kondom ile korunduk. mayıs ayı başında genel jinekolojik muayene için tahlil yaptırdım adetimin 3. günü. değerlerim normaldi. E2 değerimde 19 pg/ml çıkmıştı. kist yada anormal hiçbir durum gözlenmedi. 27-28 günde bir adet olurum zaten çok düzenlidir. doktorum korunmayı bırakın gebe kalırsın herşey normal demişti.
ancak , 3 aydır gebe kalamıyorum.biliyorum çok erken ama 30 yaşımdayım ve biraz panik yaptım :) bu yüzden eşim semen testi, ultrason, ürolojik muayene ne varsa yaptırdı.sonuçları çok normal ve iyi. yani eşimde hiç bir sorun yok.
ben tekrar kontrole gittim. yine adetimin 3. günü hormon testi dahil karaciğer böbrek herşeye bakıldı. değerlerim çok iyi doktorum çok iyi bakmışsın kendine dedi amaaaaaa, e2 değerim 606 pg/ml çıkmış. görünen bir kist yok diğer hormon değerlerim çok iyi ama e2 çok yüksek... doktorum takip edicez adetini 3. günü tekrar gel dedi.
doktor bey, sizde yorum yapar mısınız? böyle bişey neden olabilir? bu kadar yüksek bi değer neyin belirtisi olabilir?
şimdiden teşekkürler. iyi çalışmalar...
(MEMORİAL HASTAHANESİ E2 referans aralıkları: foliküler 12,5-166 / ovulasyon 85,5-498 / Luteal 43,8-211)