Sayın Op.Dr. Bora CENGİZ,
32 yaşındayım toplam 4 bebek kaybı yaşadım eşimle kan uyuşmazlığım var ve talasemi taşıyıcısıyım
ilk gebeliğim 24. haftasında bizimde onayımızla sonlandırıldı akdeniz ün. araştırıldı ama yeterli araştırma yapılmamasına rağmen ayrıntılı ultrasonda radyoloğun distal artrogripozis olabilir cümlesi ile bu tanıdan şüphelenildi.
ikinci gebeliğimde 22. haftada yine bizim onayımızla sonlandırıldı bu sefer araştırma daha kapsamlı yapılsın diye doğumu çapada yaptım ve fetus orda incelendi
tanı şudur:
distal artrogripozis tip 2 (eski sınıflandırmaya göre)
A/T distal artrogripozis tip 2 B
A/T distal artrogripozis tip 5 (kısa boyun,kısa boy,ve hafif kamptodaktili ile beraber)
eğer bir mail adresiniz var ise ve incelemek isterseniz raporları oraya göndermek isterim daha ayrıntılı bilgiler var çünkü
bir tane düşüğüm oldu kendiliğinde tahmini 5-6 haftalıkken düştü hiç bir işlem geçirmedim daha doktora bile gitmemiştim ama testle ve tahminen hamileydim
diğer kaybım daha çok yeni 3 aralıkta doktor kontrolüne gittiğimde gebeliğin kendiliğinden sonlandığını bebeğin kalbinin durduğunu gördüm 1 hafta gerilik görülmüştü ilk kontrolde ama doktor çok önemli değil2 hafta sonra tekrar bakalım demişti gittiğimde bebeğin öldüğünü öğrendik ilaçla evde düşük yaptım durumum özetle iç karartıcı ve böyle
merak ettiğim şu ki bizim gibi vakalarda şansımızın yüzde elli olduğunu söylemişlerdi bu ne kadar doğru ve gerçekten denemeye devam etmem mi gerekiyor herhangi bir istatik va rmı kaçıncıda sağlıklı bir gebelik yaşayabilirim ? zamanınızı ayırdığınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim