Gebelik

yeni evliyken mi yoksa 1.çocuktan sonra mı bu şekilde oldu bir de ne ile korunuyordunuz acaba

yeni evliyken mi yoksa 1.çocuktan sonra mı bu şekilde oldu bir de ne ile korunuyordunuz acaba
Canım biz evliliğimizin 5. Ayında korunmayı bıraktık. 2 ay sonra da hamile kalmıştım. Biz SMA testimizin sonucunu beklemiştik. Bazen geri çekilmeyle(güvenli değil ama) bazen prezervatifle korunduk.
İlk hamileliğimdi ve sağlıksızdı.

Korunmayı bıraktıktan kaç ay sonra hamile kaldınız acaba
Korunma yöntemi prezervatif
İlk gebeliğin bıraktığım ay oldu. O zaman kafam çok rahattı ilk aydan olmuyormuş dedim.ilk aydan oldu ve pcos olmama rağmen.
İkinci gebeliğimi 2022 Mayıs ayında istedim ve 2024 Eylül ayında gebeliğini öğrendim. Polip varmış kanamalarım oldu. İlk 1 yıl polip teşhisi konulması ile geçti.
Gebelik düşünüyorsanız öncesinde bir kadın doğum muayenesi tavsiye ederim. Hem kan tahlillerinizi de yaptırmış olursunuz. Bu arada sma testini de sağlık ocaklarından yaptırabilirsiniz.

SMA testimi yaptırmıştım 3 seneye girmek üzereyim 2 senedir implant ile korunuyorduk 6.aya girmek üzereyiz hiç bir rahatsızlığımız yok bi geçen ay ovülasyon ile denedim olmadı şimdi bu ay tekrar ovülasyon takibi ile deneyeceğiz

SMA testimi yaptırmıştım 3 seneye girmek üzereyim 2 senedir implant ile korunuyorduk 6.aya girmek üzereyiz hiç bir rahatsızlığımız yok bi geçen ay ovülasyon ile denedim olmadı şimdi bu ay tekrar ovülasyon takibi ile deneyeceğiz
Adetin düzenli midir. Pcos gibi durumun filan var mı?

Düzenli hiç bir problemim yok
İyi canım ne güzel. Bazen öyle durumlar oluyor, ben de sağlıklı olduğumu düşünürdüm. Hemen hamile kalırım sanırdım. Kürtaj oldum ve 8 ay sonra hamile kalabildim. 1 seneye kadar normal diyor doktorlar zaten.
Kadın doğuma muayene oldun mu? Gidip gebelik düşündüğünü söylersen kullanman gereken ilaçları söylerler, gerekli testleri yaparlar.

İyi canım ne güzel. Bazen öyle durumlar oluyor, ben de sağlıklı olduğumu düşünürdüm. Hemen hamile kalırım sanırdım. Kürtaj oldum ve 8 ay sonra hamile kalabildim. 1 seneye kadar normal diyor doktorlar zaten.
Kadın doğuma muayene oldun mu? Gidip gebelik düşündüğünü söylersen kullanman gereken ilaçları söylerler, gerekli testleri yaparlar
Eşimde bende bütün gerekli testleri yaptırdık d vitamini folik asit kullanıyorum muayenemde de bir şey çıkmadı polip miyom kist herhangi hiç biri yok çok şükür lütfen dua edin bu ay Allah bize de hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin

Eşimde bende bütün gerekli testleri yaptırdık d vitamini folik asit kullanıyorum muayenemde de bir şey çıkmadı polip miyom kist herhangi hiç biri yok çok şükür lütfen dua edin bu ay Allah bize de hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin
O zaman geriye bir tek psikoloji kalıyor ☺️ yani benim eşim benden çok stres yapmıştı mesela. Kendi haline bırakmak en iyisi oluyor o noktada. Bizim o stresi atmamız fazla sürdü. Siz de zihninizi bebekle doldurmayın bence. Vakti gelince bebek kendisi geliyor zaten ☺️
Senin için de dua ederim. Rabbim istediği kullarına en kısa sürede nasip etsin inşallah 🙏🏻

O zaman geriye bir tek psikoloji kalıyor ☺️ yani benim eşim benden çok stres yapmıştı mesela. Kendi haline bırakmak en iyisi oluyor o noktada. Bizim o stresi atmamız fazla sürdü. Siz de zihninizi bebekle doldurmayın bence. Vakti gelince bebek kendisi geliyor zaten ☺️
Senin için de dua ederim. Rabbim istediği kullarına en kısa sürede nasip etsin inşallah 🙏🏻
Amin inşAllah ilk aylarda çok fazla takıyorduk geçen ay hiç takmadık bu ay da olursa olur olmazsa da hayırlısı napalım diyoruz

Amin inşAllah ilk aylarda çok fazla takıyorduk geçen ay hiç takmadık bu ay da olursa olur olmazsa da hayırlısı napalım diyoruz
Zamanla o takıntı azalıyor zaten canım. Umudunu kestiğin anda da mutlu oluyorsun bir haberle ☺️ inşallah Allah en kısa zamanda sana da nasip eder 🙏🏻

Back
X