Ovülasyon takibi yapıyor musun? Ya da ateşini ölçüyor musun ? Yapıyorsan bi sıkıntı olduğunu farkederdin zaten.Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım .
2 yıllık evliyim .Bir gebelik yaşadım 3 .ayında kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım . Tekrar gebelik istemem üzerine kontrole gittim fakat prolaktinim çok yüksek çıktı .0,5~25 olması gerekirken benim değerim 102 .Doktorum dostinex verdi 8 tablet bu hormonu düşürmek için.Hormonun yüksekliği gebeliği engelleyebilirmiş yada düşük yapabilrmiş.Bu şekilde gebelikte sıkıntı yaşayan ilaç kullanan bebeğine sağ salim kavuşan varmı .Kontrole tekrar gittim prolaktinim düşmüş fakat her ay yumurtlama olmuyo galiba sende dedi doktorum yumurtan çatlamamış dedi bu genelde kadınlarda olan birşey dedi . Reglinin2.günü gel tekrar bakıcam dedi bu konu hakkında bilgi verirmisinz
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım .
2 yıllık evliyim .Bir gebelik yaşadım 3 .ayında kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım . Tekrar gebelik istemem üzerine kontrole gittim fakat prolaktinim çok yüksek çıktı .0,5~25 olması gerekirken benim değerim 102 .Doktorum dostinex verdi 8 tablet bu hormonu düşürmek için.Hormonun yüksekliği gebeliği engelleyebilirmiş yada düşük yapabilrmiş.Bu şekilde gebelikte sıkıntı yaşayan ilaç kullanan bebeğine sağ salim kavuşan varmı .Kontrole tekrar gittim prolaktinim düşmüş fakat her ay yumurtlama olmuyo galiba sende dedi doktorum yumurtan çatlamamış dedi bu genelde kadınlarda olan birşey dedi . Reglinin2.günü gel tekrar bakıcam dedi bu konu hakkında bilgi verirmisinz
Hayır yapmadım .Açıkcası doktorumda hiç bir şekilde beni yönlendirmyor .İlk gebe kaldığımda herhangi bi belirtim yoktu anlamadım ..Dediğim gibi bazı kadınlar her ay yumurtla dönmi yaşamaz dedi ve bana miyositol positive verdi kullanmaya başladım .Reglinin 2 . Günü tekrar çağırdıOvülasyon takibi yapıyor musun? Ya da ateşini ölçüyor musun ? Yapıyorsan bi sıkıntı olduğunu farkederdin zaten.
Canım prolaktinim 102 ydi . Şimdi normal sımırlarda 5.27 falan . İlaçtan sonra düzeldi . İlk gebeliğimdede 4 ay deneme sonrası kalmıştım .Cuma günü sonuçlara baktı herhangi bir sorun yok sadece büyük ihtimal yumurtan çatlamıyor dedi . Miyositol positive verdi kullanıyorum reglinin 2. Yada 3.günü gidicem bakıcakmış ne için onu anlamadım bilgi vermedi çünkü. Umarım ilaç işe yarar . 9 haftalıkken tam 3. Ayı doldurmamıştık .Ama bebeğin 7. Haftada kaldığını söyledi bana 1 hafta ölü kalmış karnımda kürtaj oldum anlamadım bende hayırlısıyla inşallah allahım nasip etsin isteyen herkese.benimde canim prolaktin normalden biraz fazla oldugnu biliyorum ama allaha sukur ben hemen hamile kaliyorum yani soyle soyliyim calismaya basladigimiz ay hamile kaliyorum suan ikinci bebegime hamileyim. Sende belki asiri oldugu icin ters tepki mi yapiyor ? Ben kolay hamile kaliniyor saniyordum yuksek prolaktinden. Prolaktin benim bildigim sut hormonu. Ayrica bebegin kac haftalikken kalbi durdu canim. 3 ayda baya buyukmus yani sanki tehlikeli siniri gecmis gibi ama tabi herseyi allah bilir. Rabbim en kisa surede hayirlisiyla saglikli sihatli sanada bir bebek nasip eder canim.
Nasıl takip etmeliyim .?Ovülasyon takibi yapıyor musun? Ya da ateşini ölçüyor musun ? Yapıyorsan bi sıkıntı olduğunu farkederdin zaten.
Anladım canım. Git bi baksın bakalım. Benim de her ay çatlamıyor kendiliğinden. Bende yumurtlama zamanımdan 2-3 gün önce havuç yiyorum bol bol. Yemezsem hiç sancısız geçiyor. Anlıyorum ki çatlamamış yumurtam. Yine de doktor kontrolünde olmak daha iyi tabi.Hayır yapmadım .Açıkcası doktorumda hiç bir şekilde beni yönlendirmyor .İlk gebe kaldığımda herhangi bi belirtim yoktu anlamadım ..Dediğim gibi bazı kadınlar her ay yumurtla dönmi yaşamaz dedi ve bana miyositol positive verdi kullanmaya başladım .Reglinin 2 . Günü tekrar çağırdı
Ovülasyon testi alabilirsin. Ya da her sabah aynı saatte yataktan kalkmadan ateşini ölçüp not edebilirsin. Güzel uygulamalar da var bunun için. FF ve womanlog gibi. Ateşinin düştüğü gün hatta bi kaç gün öncesinden çalışma yapacaksınız. Sonraki gün ateşin yükselirse yumurtan çatlamış demektir. Ve öyle sabit kalırsa gebelik oluşmuş demektir. Yükselmezse yumurtanın çatlamadığını anlarsın. Ovülasyon testi de yapacaksan ikinci çizgi silik dahi olsa çalışma yapın. İkinci güne kadar yumurtlama gerçekleşmiş oluyor çünkü. Kaçırırsınız yoksa.Nasıl takip etmeliyim .?
Benim düşmüş dostinex kullandım şuan normal . Çatlatması içinde hem o ilacı hemde havuç ve incir kürü uygulasammı acabaBi de işine yarar mı bilmiyorum. Üniversitedeyken oda arkadaşımın göğüslerden süt gelmişti bekar olmasına rağmen. Doktora girmişti. Prolaktini 200lerde çıktı. Evlendiğinde sıkıntı olur bu sana demişti doktor. İlaç vermişti. Kullanmıştı ama geçirmemişti. Sonra Aslan pençesi kullandı. 2 ay da 10 civarlarına düşmüştü. Şok olmuştuk.
Ondan sonra herkese tavsiye ettik :)
Prolaktinin düşmüş zaten görmedim ben onu :) neyse inşallah en kısa zamanda sağlıklı bi bebişin olur.Çok teşekkür ederim . Söylediklerinizi dikkate alıcam
Yeterli büyüklükte yumurtan varsa incire gerek yok. İncir yumurtayı olgunlaştırıyor havuç çatlatıyor. Benim normal büyüklükte olmasına rağmen incir havuç kürü yaptım. 3-4 defa yumurtladım 10 gündür sancı çekiyorum. Yazık rezervlerimi harcadım. Biri tutsa bari :)Benim düşmüş dostinex kullandım şuan normal . Çatlatması içinde hem o ilacı hemde havuç ve incir kürü uygulasammı acaba
Yumurtamın büyüklüğü ne durumda olduğundan yana bile bir bilgim yok doktorum sağolsun her ay 200 vermeme rağmen hiç bir bilgi açıklama gereğinde değil çok fazla . Denerim bakalım inşallah rabbim gönlüne göre verir inşallah canımYeterli büyüklükte yumurtan varsa incire gerek yok. İncir yumurtayı olgunlaştırıyor havuç çatlatıyor. Benim normal büyüklükte olmasına rağmen incir havuç kürü yaptım. 3-4 defa yumurtladım 10 gündür sancı çekiyorum. Yazık rezervlerimi harcadım. Biri tutsa bari :)
Yumurtamın büyüklüğü ne durumda olduğundan yana bile bir bilgim yok doktorum sağolsun her ay 200 vermeme rağmen hiç bir bilgi açıklama gereğinde değil çok fazla . Denerim bakalım inşallah rabbim gönlüne göre verir inşallah canım
Yumurtamın büyüklüğü ne durumda olduğundan yana bile bir bilgim yok doktorum sağolsun her ay 200 vermeme rağmen hiç bir bilgi açıklama gereğinde değil çok fazla . Denerim bakalım inşallah rabbim gönlüne göre verir inşallah canım
Yeterli büyüklükte yumurtan varsa incire gerek yok. İncir yumurtayı olgunlaştırıyor havuç çatlatıyor. Benim normal büyüklükte olmasına rağmen incir havuç kürü yaptım. 3-4 defa yumurtladım 10 gündür sancı çekiyorum. Yazık rezervlerimi harcadım. Biri tutsa bari
İnşallah tutar :)) Avrupa yakasındaysan önerebiliceğin doktor varmı ;/Yeterli büyüklükte yumurtan varsa incire gerek yok. İncir yumurtayı olgunlaştırıyor havuç çatlatıyor. Benim normal büyüklükte olmasına rağmen incir havuç kürü yaptım. 3-4 defa yumurtladım 10 gündür sancı çekiyorum. Yazık rezervlerimi harcadım. Biri tutsa bari :)
O zaman incir havuç yap bi zararı yok. Özele gidiyorsun para veriyorsun bi de ilgilenmiyor. Doktorunu değiştir bence. İnsan sormadan anlatsın istiyor. Her şeyi tek tek soramayız ki.Yumurtamın büyüklüğü ne durumda olduğundan yana bile bir bilgim yok doktorum sağolsun her ay 200 vermeme rağmen hiç bir bilgi açıklama gereğinde değil çok fazla . Denerim bakalım inşallah rabbim gönlüne göre verir inşallah canım
Malesef izmitteyim ben. İnternetten araştırabilirsin. Ya da topic aç illa cevap veren olur.İnşallah tutar :)) Avrupa yakasındaysan önerebiliceğin doktor varmı ;/
Kesinlikle öyle . Elbet birgün olucak modunda kendileri .Ben her aklıma geleni soramıyorum o an heyecandan . Çıktıktan sonra unuttuğum şeyler oluyor . Dediğiniz gibi tek tek soramamki . Birde ben buraya yeni üye oldum çok adepte olamadım nasıl açılıyo topc bilmiyorum :///O zaman incir havuç yap bi zararı yok. Özele gidiyorsun para veriyorsun bi de ilgilenmiyor. Doktorunu değiştir bence. İnsan sormadan anlatsın istiyor. Her şeyi tek tek soramayız ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?