• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik ve makyaj

• Konu Sahibi Konu Sahibi mucella70
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

mucella70

Ziyaretçi
kızlar gebelikte makyaj yapmak zararlımıdır ben çalıştığım için yapıyorum ama huzursuz da oluyorum gerçi hafif yapıyorum ama gene de bir sorayım dedim

hamile oldugumu ilk öğrendiğimde hemşire uyarmıştı her kozmetik ürününü kullanma diye
ben herzaman yaptım halada yapıyorum ... çok şükür herşey yolunda... önemli olan alerji v.s problemler yaratıcak yada neolduğu belirsiz markalar kullanmak zararlı
ki bunu zaten yapmazsınız
bence aksine makyaj kendimizi iyi hissetmemiz açısından iyi bişi bile aynaya bakınca güzel bi hamile görmek eminim hepimize iyi hissettirir kendimizi

sürekli temiz ve nemli tutmaya dikkat etmelisin bence.....

bende makyaj yapıorum...doktorumda aynı şeyi söyledi ne olduğu belli olmayan kozmetik ürünleri dışında makyajın bir zararı yokmuş..ama çok iyi temizlemek şartıyla.....

bende makyaj yapıyorum ağır değil ve kısa süreli sana da öyle tavsiye ederim olmaz olmaz dememek lazım..Her şey insanlar için az yap canım.Her gün ağır makyaj yapmak: Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir araştırma sonucuna göre, her gün ağır makyaj yapan kadınların makyaj yapmayanlara göre özürlü bebek doğurma riski 1.25 kat daha fazla. Bebeği olumsuz etkileyen ise, kozmetik ürünlerde bulunan arsenik, kurşun ve merkür gibi zehirli maddeler. Bu gibi maddeler hamile kadının cildinden bebeğin kan dolaşımına giriyor ve bebeğin normal büyümesini olumsuz etkiliyor

kullandıgın ürünler kaliteliyse sorun yok
kalitesiz ürünlerin de zaten hamilelik dısında kullanılması da çok zararlı

Birde ne kullandığına bağlı, bazıları kalem çeker, ruj sürer makyaj yaptım der. Kapatıcı, krem vs. kullanmıyorsan rimelden kalemden rufdan bişey olacağını sanmıyorum, ben her gün rimel ve kalem kullanırım.

canım ilk üç ay zararlı diye biliyorum ondan sonra pek bi etkisi olmuyormuş... bence ilk üç ay dikkatli olun kızlar....

Özellikle erkek çocuk bekleyen hamileler paraben içeren ürünlerden uzak durmalı diye biliyorum. Çocuğun cinsel kimliği ile ilgili bi durum olabilirmiş. Paraben maddesi olmayan makyaj malzemesi bulmak zor. Bir iki marka var sadece.

Hamileliğim boyunca kullanmadım o dönem cildim çok hassastı en basit rujda bile kurşun var arsenik var cidimize değmediğini düşündüğümüz ojenin bile kısırlığa yol açtığı kanıtlanmış bişey. Hamileyken en azından bu kimyasallardan uzak durabilirsiniz.

Ben hep yaptım hala daha yapıyorum belirli kullandığım markalar alerji vs hiç olmadı zaten kullandığım eyeliner, rimel, ruj

Back
X