Gebelik ve böbrek taşı

zaydek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
112
57
43
İstanbul
Merhaba
34 haftalık hamileyim. sag böbreğimde 7 sol böbreğimde 5 taş olduğunu öğrendim. En büyüğü 9mm. Üroloji uzmanı düşürmemem gerektiğini söyledi. Bebek büyüdüğü için idrar kanalında takılı kalırmış. Sağ böbreğimdekiler hareket halinde. Zaman zaman çok ağrı yapıyor. Henüz kadın doğum uzmanımla görüşmedim. Ama benzer şeyler yaşayanlar var mı? Tedavi olan yada? Beyaz Turp ye parçalanıp düşsün diyorlar. Kafam karıştı önerisi olan var mı?

Merhaba Zeydak hamilelikte nasıl olur bilemem ama böbrek taşı için eğer böbreğiniz kalsiyum yapılı ise size Gilaburu Meyvesini önerebilirim sıkın suyunu için inşallah hiç taştan eser kalmaz...

Ama tekrar belirteyim böbrek taşı kalsiyum yapılı olmalı ve ayrıca hamilelikte bebeğe tesiri olurmu diye doktorunuza danışırsanız çok iyi edersiniz.

Allah acil şifa versin.

21. haftamdayım son 2 gündür sol böbreğimle mesanem arasında şiddetli ağrım vardı. Bugün önce aile hekimine gittim ordaki danışman ebeye danıştım. Ağrımda vardı ebe direk kadın doğum doktoruna git dedi. Gittim idrar tahlili yapıldı öncesinde ultrasonla baktı ağrıyan tarafa yüksek ihtimal taş düşürüyosunuz dedi. İdrarda da bunu doğrulayan değerlerim yüksek çıkmış bi miktar. Yalnız doktor buna yapılacak pek bişey yok bol suyla düşüreceksin dedi. Herhangi bi ilaç yada öneride bulunmadı. Ağrılar genelde geceleri artıyor şuandaağrım yok idrarımı yaparken sadece bi kramp giriyor böbreğime bunun bebeğe ne gibi etkleri olur o bu durumdan nekadr etkilenir hiç bir fikri yok kendi doktorumda yoktu bugun başka bir doktordan yardım aldım. Oda sağolsun ağzından laf aldırmıyor. Ağrılar nasıl geçicek taşın kaç tane nasıl anlrım düştüğünü ne yapalıyım hiç bilmiyorum. Bi üroloji uzamnına mı gitmeliyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…