Aynı şekilde sayfayı takibe aldım. Dün gece bir videoya aşılar hakkında yaptığı yorumları okumaya başladım bitmiyor içeriğine varana kadar her şeyi yazmış ayrıca yan etkilerini de yazmış hayretle okudum. Aşı karşıtı ebeveyn diye adlandırılmasını doğru bulmuyorum bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Küçücük cana yapılan onca doza nasıl araştırmadan boyun eğilebilir diye düşünüyorum sadeceHamileyim kendime de bebeğime de aşı yaptırmayacağım Instagramda hakikat bilgisi ve dobra anne paylaşım ve yorumlarını okuyunve prof dr Alişan yıldıran hocanın videolarını izleyin derim konuyu takipteyim
Çok düşündüm acaba doğru karar mı diye ama doğru karar olduğunu düşünüyorum sadece aşı olmadığı için bir hastalık vs yaşarsa ve ağır atlatırsa korkusu var içimdeAynı şekilde sayfayı takibe aldım. Dün gece bir videoya aşılar hakkında yaptığı yorumları okumaya başladım bitmiyor içeriğine varana kadar her şeyi yazmış ayrıca yan etkilerini de yazmış hayretle okudum. Aşı karşıtı ebeveyn diye adlandırılmasını doğru bulmuyorum bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Küçücük cana yapılan onca doza nasıl araştırmadan boyun eğilebilir diye düşünüyorum sadece
Tâbii ki çok yönlü düşünmek lâzım sonuçta aile araştırıyor yararı veyahut zararı nedir diye yaptırmazsam da ne gibi sorunlarla karşılaşırım diye. Kafa karıştıran da çok körü körüne cahilce inanan ve bunu benimseyen kesim de çok. Aklıma takılan hamilelikte yapılan tetonozÇok düşündüm acaba doğru karar mı diye ama doğru karar olduğunu düşünüyorum sadece aşı olmadığı için bir hastalık vs yaşarsa ve ağır atlatırsa korkusu var içimde
Sadece kkk aşılarına biraz olumlu bakıyorum
Cesaret işi değil bu hanımefendi. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum kimseyle bu konu hakkında dalaşmak için gelmedim buraya. İkincisi Rabb'im sizin,benim ya da bir başkasının başına hiçbir hastalık vermesin umarım. Fakat bu konunun birden fazla görünmeyen yüzü var. Neden kimse hastaneden çıkamıyor her yer kırılıp geçiyor her hastalığa salgın demeyi biliyorlar ama evlerde olmayan hap,şurup yok. Benim bildiğim yılda bir ya da iki kez hasta olur insan. Amaçları bizi ilaç sektörüne mecbur bırakmak. Anne karnından yeni çıkmış bebeğe üst üste 2 aşı normal midir sizce de ya. Ayrıca neden Türkiye her şeye evet diyor sağlıklı diyor diğer bilinmedik ülkeler tüm zararlarını açıklayıp red ediyor. İnsanlar boşu boşuna bağırınmıyor dünya sağlık örgütüne hayır deyin diye. Hiç duymadınız ya da şahit olmadınız sanırım bebeğime,çocuğuma aşıdan sonra bunlar bunlar oldu diyenleri. Beni arayacaklar gideceğim olacağım aşımı çocuğum doğacak anne karnından yeni çıkmış bebeğime vuracaklar 2 doz aşı oh miss değil mi. Sonrası zaten ip söküğü gibi bitmek bilmiyor. İnsanlar tüm adımlarını hiç atlamadan yaptırıyor peki de neden bu hastalık oranlarının hunharca fazla olması neden bu SMA hastalığının çoğalışı. Devletimiz sağolsun beleş aşıları yapıyor fakat yardımı dokunuyor mu bu hasta ailelere. Feryad figan parayı çıkıştırmaya çalışıyorlar şahit oluyorsunuzdur umarım. Şunu atlamayayım kiminin sınavı olur ya doğuştan ya da sonradan başına gelir bu tür olaylar orasını bilemem. Tekrardan söylüyorum bana eskisi kadar masum gelmiyor bu aşılar ve araştırıyorum size de tavsiye ederim. Rabb'im kimseyi sağlığıyla sınamasın,sınattırmasın.Vallahi pes
Gercekten bu cesareti nasil buldugunuzu merak ediyorum, simdiye kadar yine asilarin sagladigi toplum bagisikligi ile aradan siyrilan oldu.
Yine instagramda menenjitten bacaklari eriyen Turk cocugu gordunuz mu?
Cocuk felcinden sakat kalsa cocugunuza aciklamaniz instagram sayfasi mi olacak?
Daha once de cok sordum yine soruyorum, instagram YouTube videosu disinda bilimsel makale sartlarina uyan ve kabul gormus tek bir calismaya denk geldiniz mi? Doktorculuk oynayan biyologlari da onume getirmeyeceksiniz ama
Şöyle bir çelişki de var. Yapılan tüm aşıların birçok yan etkisi var bunlardan en bilineni ateş zaten. Bebek ya da çocuk aşı oldu bundan sonrasını aile gözlemliyor bunun dışında olan durumları aşıya bağlayan insan da var aşıyı olmayıp bir hastalığa yakalandı vs. bunu aşı olmamasına bağlayan da. Hatta bazı aileler nedenini bile bilmiyor bu hastalıkların. Aşıda da böyle kanser yapabileceği düşünülüyor proflar tarafından fakat yan etkileri içinde kansere dâir çalışma bulunmamaktadır diyor bizi o hastalığa itiyor resmen. Aşıyı savunan sağlık sağlık diye bağıran bazı insanlar yediğine içtiğine dâhi dikkat etmez çocuğuna tüm zararlı şeyleri yedirir bilmeden zehirler haddinden fazla ekrana maruz bırakır sonrasında çocuğa otizm tanısı konur ve der ki evet aşı olmuştu. Zaten araştıran insan bilir otizmin aşıdan kaynaklı olmadığını sonra bilip bilmeden kötülemeye başlar. Yakınımın bebeğine tehditle aşı yapılmış inanabiliyor musunuz. Bebeği sizden alırlar denmiş. Demem o ki yaptırana da saygım var aynı şekilde yaptırmayana da. Çok derin bir konu körü körüne yaptırılmasını da tavsiye etmem. Araştırılıp içinde ne var ne yok bunlar neye sebep olur bilinsin isterim.kar zarar hesabını iyi yapın derim . yeni aşılar çıktı evet ama önceden bu tür hastalıklar zirve değildi. örneğin rota. ama ülkemiz eskisi gibi değil. sürekli sirkülasyon var. hastalıklar sürekli şekil değiştiriyor. bende hamileyim . ya ameliyathanenin malzemelerinden hastalık kaparsam ve tetenoz aşısı olmadım diye sorumluluk kabul etmezlerse. aşısını olmadı diye çocuğum yataklara düşüp allah korusun yetilerini kaybederse. onuda geçtim aşısız çocuğum yüzünden masum başka bir çocuğa hastalık bulaştırırsa .
çocuğuna aşı yaptırmayan o instagramda gördüklerimiz çocuklarının eğitimini bile evde aldıran insanlar. bizim çocuklarımız onca kalabalığa girerken onları aşısız nasıl koruyabiliriz ki?
açıkçası ben bu riski asla alamam .
Şifacı,üfürükçü ne alâka hanımefendi iki kelimeyi aynı cümlede kullanmanız bile çelişki. Yaradan bir hastalık vermişse şifası da vardır elbet. Her şeyin doğalı makbuldür neticede.Doktora da götürmezsiniz artık hastalanırsa bir şifacı üfürükçü bulursunuz. Malum aşılarda ne varsa şuruplarda diğer ilaçlarda da o var. Genel olarak ilaç neticede.
katılıyorum körü körüne olmamalı. araştırmak gerekir. bu konuda eş çok önemli. onunda gerçekten inanıp yaptırmak istememesi lazım . biz eşimle bunun sorumluluğunu alamayacağımıza karar verdik . ve bizim için konu tamamen kapandı. rabbim bebelerimizi korusunŞöyle bir çelişki de var. Yapılan tüm aşıların birçok yan etkisi var bunlardan en bilineni ateş zaten. Bebek ya da çocuk aşı oldu bundan sonrasını aile gözlemliyor bunun dışında olan durumları aşıya bağlayan insan da var aşıyı olmayıp bir hastalığa yakalandı vs. bunu aşı olmamasına bağlayan da. Hatta bazı aileler nedenini bile bilmiyor bu hastalıkların. Aşıda da böyle kanser yapabileceği düşünülüyor proflar tarafından fakat yan etkileri içinde kansere dâir çalışma bulunmamaktadır diyor bizi o hastalığa itiyor resmen. Aşıyı savunan sağlık sağlık diye bağıran bazı insanlar yediğine içtiğine dâhi dikkat etmez çocuğuna tüm zararlı şeyleri yedirir bilmeden zehirler haddinden fazla ekrana maruz bırakır sonrasında çocuğa otizm tanısı konur ve der ki evet aşı olmuştu. Zaten araştıran insan bilir otizmin aşıdan kaynaklı olmadığını sonra bilip bilmeden kötülemeye başlar. Yakınımın bebeğine tehditle aşı yapılmış inanabiliyor musunuz. Bebeği sizden alırlar denmiş. Demem o ki yaptırana da saygım var aynı şekilde yaptırmayana da. Çok derin bir konu körü körüne yaptırılmasını da tavsiye etmem. Araştırılıp içinde ne var ne yok bunlar neye sebep olur bilinsin isterim.
Yaradan akıl vermiş, bilim vermiş. İnsanlar bu aklı kullanarak aşılar geliştirmiş. Siz kullanmıyorsunuz. O zaman doktora falan da gitmeyin.Şifacı,üfürükçü ne alâka hanımefendi iki kelimeyi aynı cümlede kullanmanız bile çelişki. Yaradan bir hastalık vermişse şifası da vardır elbet. Her şeyin doğalı makbuldür neticede.
Keşke bizi mecbur bırakmaslar ve keşke kendi aşımızı kendimiz üretsek de zorunda kalmasak. Rabb'im hepsini korusunkatılıyorum körü körüne olmamalı. araştırmak gerekir. keşke karşı çıkacak cesaretim olsa ama malesef yok . bu konuda eş çok önemli. onunda gerçekten inanıp yaptırmak istememesi lazım . biz eşimle bunun sorumluluğunu alamayacağımıza karar verdik . rabbim bebelerimizi korusun
Cesaret işi değil bu hanımefendi. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum kimseyle bu konu hakkında dalaşmak için gelmedim buraya. İkincisi Rabb'im sizin,benim ya da bir başkasının başına hiçbir hastalık vermesin umarım. Fakat bu konunun birden fazla görünmeyen yüzü var. Neden kimse hastaneden çıkamıyor her yer kırılıp geçiyor her hastalığa salgın demeyi biliyorlar ama evlerde olmayan hap,şurup yok. Benim bildiğim yılda bir ya da iki kez hasta olur insan. Amaçları bizi ilaç sektörüne mecbur bırakmak. Anne karnından yeni çıkmış bebeğe üst üste 2 aşı normal midir sizce de ya. Ayrıca neden Türkiye her şeye evet diyor sağlıklı diyor diğer bilinmedik ülkeler tüm zararlarını açıklayıp red ediyor. İnsanlar boşu boşuna bağırınmıyor dünya sağlık örgütüne hayır deyin diye. Hiç duymadınız ya da şahit olmadınız sanırım bebeğime,çocuğuma aşıdan sonra bunlar bunlar oldu diyenleri. Beni arayacaklar gideceğim olacağım aşımı çocuğum doğacak anne karnından yeni çıkmış bebeğime vuracaklar 2 doz aşı oh miss değil mi. Sonrası zaten ip söküğü gibi bitmek bilmiyor. İnsanlar tüm adımlarını hiç atlamadan yaptırıyor peki de neden bu hastalık oranlarının hunharca fazla olması neden bu SMA hastalığının çoğalışı. Devletimiz sağolsun beleş aşıları yapıyor fakat yardımı dokunuyor mu bu hasta ailelere. Feryad figan parayı çıkıştırmaya çalışıyorlar şahit oluyorsunuzdur umarım. Şunu atlamayayım kiminin sınavı olur ya doğuştan ya da sonradan başına gelir bu tür olaylar orasını bilemem. Tekrardan söylüyorum bana eskisi kadar masum gelmiyor bu aşılar ve araştırıyorum size de tavsiye ederim. Rabb'im kimseyi sağlığıyla sınamasın,sınattırmasın.
su forumda kizamik asisi yaptirmayip cocugu kizamik gecirince feryat figan konu acan var bi bakin isterseniz .doktorum esim doktor hic bir doktor arkadasim tek bir asiyi atlamadi ozel asilar dahil .smanin cogaldigini nereden biliyorsunuz ayrica sma vardi hep ama bu deneysel tedavi olmadigi icin para toplanmiyorduCesaret işi değil bu hanımefendi. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum kimseyle bu konu hakkında dalaşmak için gelmedim buraya. İkincisi Rabb'im sizin,benim ya da bir başkasının başına hiçbir hastalık vermesin umarım. Fakat bu konunun birden fazla görünmeyen yüzü var. Neden kimse hastaneden çıkamıyor her yer kırılıp geçiyor her hastalığa salgın demeyi biliyorlar ama evlerde olmayan hap,şurup yok. Benim bildiğim yılda bir ya da iki kez hasta olur insan. Amaçları bizi ilaç sektörüne mecbur bırakmak. Anne karnından yeni çıkmış bebeğe üst üste 2 aşı normal midir sizce de ya. Ayrıca neden Türkiye her şeye evet diyor sağlıklı diyor diğer bilinmedik ülkeler tüm zararlarını açıklayıp red ediyor. İnsanlar boşu boşuna bağırınmıyor dünya sağlık örgütüne hayır deyin diye. Hiç duymadınız ya da şahit olmadınız sanırım bebeğime,çocuğuma aşıdan sonra bunlar bunlar oldu diyenleri. Beni arayacaklar gideceğim olacağım aşımı çocuğum doğacak anne karnından yeni çıkmış bebeğime vuracaklar 2 doz aşı oh miss değil mi. Sonrası zaten ip söküğü gibi bitmek bilmiyor. İnsanlar tüm adımlarını hiç atlamadan yaptırıyor peki de neden bu hastalık oranlarının hunharca fazla olması neden bu SMA hastalığının çoğalışı. Devletimiz sağolsun beleş aşıları yapıyor fakat yardımı dokunuyor mu bu hasta ailelere. Feryad figan parayı çıkıştırmaya çalışıyorlar şahit oluyorsunuzdur umarım. Şunu atlamayayım kiminin sınavı olur ya doğuştan ya da sonradan başına gelir bu tür olaylar orasını bilemem. Tekrardan söylüyorum bana eskisi kadar masum gelmiyor bu aşılar ve araştırıyorum size de tavsiye ederim. Rabb'im kimseyi sağlığıyla sınamasın,sınattırmasın.
İnsan aklıyla üretilen her şey masum mu sizce de bence değil belki masum geldiği için böyle düşünüyorsunuzdur araştırıp etmeden. Komiksiniz. Aşı yaptıran veya yaptırmayan olarak bile insanları ayırdığınız,kayırdığınız için. Tavsiyem araştırın bilgi sahibi olun bu şekilde kullanın siz de aklınızı önünüze şifa diye sürülen beleş olan her şey masum değildir.Yaradan akıl vermiş, bilim vermiş. İnsanlar bu aklı kullanarak aşılar geliştirmiş. Siz kullanmıyorsunuz. O zaman doktora falan da gitmeyin.
Keşke okullarda aşılı aşısız diye sınıflar olsa da, aşısız kişilerle muhattap olmasak. Aşı karşıtları çıkalı ülkede her hastalık arttı. Yıllardır görülmeyen hastalıklar yinr hortladı.
Çocuğunuzun hayatıyla oynamayın.
Yaradan akıl vermiş, bilim vermiş. İnsanlar bu aklı kullanarak aşılar geliştirmiş. Siz kullanmıyorsunuz. O zaman doktora falan da gitmeyin.
Keşke okullarda aşılı aşısız diye sınıflar olsa da, aşısız kişilerle muhattap olmasak. Aşı karşıtları çıkalı ülkede her hastalık arttı. Yıllardır görülmeyen hastalıklar yinr hortladı.
Çocuğunuzun hayatıyla oynamayın.
Aşıları otizme bağlıyorlar. Ancak otizm zaten belirtileri 18. Aydan sonra anlaşılan bir olay . İnsanlarda bunu aşılara bağlıyor . Ben bütün aşılarımı olmuş bir insanım. Hatta babam o dönem mecliste çalıştığı için yurt dışından gelen bütün aşıları da yaptırmışlar. Gayet sağlıklıyım. Bağışıklık sistemim iyi durumdadır. Kolay kolay hasta olmam . Korona olmadım üstelik o dönem hamileydim.Cesaret işi değil bu hanımefendi. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum kimseyle bu konu hakkında dalaşmak için gelmedim buraya. İkincisi Rabb'im sizin,benim ya da bir başkasının başına hiçbir hastalık vermesin umarım. Fakat bu konunun birden fazla görünmeyen yüzü var. Neden kimse hastaneden çıkamıyor her yer kırılıp geçiyor her hastalığa salgın demeyi biliyorlar ama evlerde olmayan hap,şurup yok. Benim bildiğim yılda bir ya da iki kez hasta olur insan. Amaçları bizi ilaç sektörüne mecbur bırakmak. Anne karnından yeni çıkmış bebeğe üst üste 2 aşı normal midir sizce de ya. Ayrıca neden Türkiye her şeye evet diyor sağlıklı diyor diğer bilinmedik ülkeler tüm zararlarını açıklayıp red ediyor. İnsanlar boşu boşuna bağırınmıyor dünya sağlık örgütüne hayır deyin diye. Hiç duymadınız ya da şahit olmadınız sanırım bebeğime,çocuğuma aşıdan sonra bunlar bunlar oldu diyenleri. Beni arayacaklar gideceğim olacağım aşımı çocuğum doğacak anne karnından yeni çıkmış bebeğime vuracaklar 2 doz aşı oh miss değil mi. Sonrası zaten ip söküğü gibi bitmek bilmiyor. İnsanlar tüm adımlarını hiç atlamadan yaptırıyor peki de neden bu hastalık oranlarının hunharca fazla olması neden bu SMA hastalığının çoğalışı. Devletimiz sağolsun beleş aşıları yapıyor fakat yardımı dokunuyor mu bu hasta ailelere. Feryad figan parayı çıkıştırmaya çalışıyorlar şahit oluyorsunuzdur umarım. Şunu atlamayayım kiminin sınavı olur ya doğuştan ya da sonradan başına gelir bu tür olaylar orasını bilemem. Tekrardan söylüyorum bana eskisi kadar masum gelmiyor bu aşılar ve araştırıyorum size de tavsiye ederim. Rabb'im kimseyi sağlığıyla sınamasın,sınattırmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?