Gebelik ve Alkol-Sigara

İçimi rahatlattınız valla. Çok sağolun.

hamile olduğunuzu öğrenene kadar (bence bu da vajinal yolla keseyi görmeye eş değer bir zaman, yaklaşık 5 hafta) alınan alkolun bebeğe zararı yok denilir her zaman. doktorun böyle yaklaşması şaşırttı.

hamilelik boyunca bile haftada bir kadeh içkinin etkisinin olmadığını belirten bazı araştırmalar var (bu onayladığım anlamına gelmiyor, yanlış anlaşılma olmasın).

Ben de şu an 13 haftalık hamileyim, normalde seyrek alkol tüketirken o dönem son zamanların en ciddi tüketimini yapmıştım, sizinki hafif kalır inanın. İçim gayet rahat.

Fetal DNA testini doktorum tarih vermişti.sanirim 12.haftada yaptırdım.

Benim de o ara içmediğim alkol çeşidi kalmamıştı o derece karıştırmıştım. Hamile olma ihtimalim de çok düşüktü aklıma bile gelmemişti
Benim korktuğum “fetal alkol sendromu” hamilelik boyunca içmekle oluyomuş sanırım süreklilik de önemliymiş.
Dediğin gibi bir tanıdığım şarap da tüketti yılbaşında sevgililer gününde vs bebek de baya büyüktü o da sağlıkla kucağına aldı

Merhaba fetal dna testi nedir ve ne zaman yapılıyor acaba. Ben de alkol aldım baya ve su an 6 haftalık gebe olduggumu öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…