• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik ve Alkol-Sigara

teşekkür ederim 🥰
Korkmayın doktor bana 7. Haftadan sonrası sıkıntı olurdu dedi
Ki ben o kadar içtim ki ohooo
O ara tesadüfen arkadaşım bizde kalmıştı 2 hafta kadar. Normalde ayda 1 kere içen ben o ara her gün içmiştim. Sigara zaten sayamam bile kaç tane
İçimi rahatlattınız valla. Çok sağolun. 💐💐❤️

hamile olduğunuzu öğrenene kadar (bence bu da vajinal yolla keseyi görmeye eş değer bir zaman, yaklaşık 5 hafta) alınan alkolun bebeğe zararı yok denilir her zaman. doktorun böyle yaklaşması şaşırttı.

hamilelik boyunca bile haftada bir kadeh içkinin etkisinin olmadığını belirten bazı araştırmalar var (bu onayladığım anlamına gelmiyor, yanlış anlaşılma olmasın).

Ben de şu an 13 haftalık hamileyim, normalde seyrek alkol tüketirken o dönem son zamanların en ciddi tüketimini yapmıştım, sizinki hafif kalır inanın. İçim gayet rahat.

Ben de bugün kendim test yaptım. Çift çizgi gördüm . Adetim 6 gün gecikti. . Bu Bayram öncesi ve bayramdan sonra olmak üzere alkol kullandım. Sigara zaten yıllardır kullanıyordum Hamilelik istediğim için bırakmak istiyordum 9 gün sigara da alkol de kullanmadım . 13 temmuzda adetim olması gerekiyordu. Ben ayın 12 ve 13 ünde lekelenme yaşadım adetim geliyor sandım hamile değilmişim diye o günde sigara ve cin tonik içtim. Adetim 6 gün geçince bugün test yaptım daha yeni öğrendim. Doktor için randevu alıcam. Çok tedirginim içtiklerim için. Sizin fetal DNA testi ne zaman yapıldı. ?
Fetal DNA testini doktorum tarih vermişti.sanirim 12.haftada yaptırdım.

hamile olduğunuzu öğrenene kadar (bence bu da vajinal yolla keseyi görmeye eş değer bir zaman, yaklaşık 5 hafta) alınan alkolun bebeğe zararı yok denilir her zaman. doktorun böyle yaklaşması şaşırttı.

hamilelik boyunca bile haftada bir kadeh içkinin etkisinin olmadığını belirten bazı araştırmalar var (bu onayladığım anlamına gelmiyor, yanlış anlaşılma olmasın).

Ben de şu an 13 haftalık hamileyim, normalde seyrek alkol tüketirken o dönem son zamanların en ciddi tüketimini yapmıştım, sizinki hafif kalır inanın. İçim gayet rahat.
Benim de o ara içmediğim alkol çeşidi kalmamıştı o derece karıştırmıştım. Hamile olma ihtimalim de çok düşüktü aklıma bile gelmemişti
Benim korktuğum “fetal alkol sendromu” hamilelik boyunca içmekle oluyomuş sanırım süreklilik de önemliymiş.
Dediğin gibi bir tanıdığım şarap da tüketti yılbaşında sevgililer gününde vs bebek de baya büyüktü o da sağlıkla kucağına aldı

Bende hamile olduğumu bilmiyordum.bayramda rakı içmiştim.3 gün sonra 4 haftalik hamile olduğumu öğrendim.cok korkmuştum hemen doktora gittim.ertesi gunu.bekleyemedim cnku.doktora soyledim..daha bebek oluşmamisti bile doktora gittiğimde.2hafta sonra bebeği gorebildik.ilk zamanlar olduğu için doktorum sıkıntı olmaz demişti.merak etmeyin.cnku daha kese ancak oluşmuş oluyor..fetal DNA testi yaptırdım.çok şükür sağlıklı bebeğim 🙏🥰kalbinizi bozmayin.hamileligini bilmeden röntgen,emar bile çektiren var.Allahin izniyle sağlıkla doğar inşallah bebeğiniz 🙏😍🧿
Merhaba fetal dna testi nedir ve ne zaman yapılıyor acaba. Ben de alkol aldım baya ve su an 6 haftalık gebe olduggumu öğrendim:(

Back