Gebelik ve Alkol-Sigara

p u d r a

👄
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.857
Puanlar
83
Merhaba arkadaşlar.
Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim ama tam olarak sevinemedim bile. 5. Haftasında öğrendiğim gebeliğin ilk 5 haftası bilmediğim için maalesef alkol ve sigara kullanımım oldu.
Doktora sorduğumda ise zarar vermişse bebeğe bunu bilemeyiz dedi. 1 haftadır sürekli bunları düşünüyorum.
Benim yaşadığımı yaşayıp sağlıklı bebekler dünyaya getiren anneler var mı aramızda acaba? İyi bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var. 1 hafta oldu öğreneli çok dikkat ediyorum ama umarım geç kalmamışımdır..

Ya hep ya hiç kuralı vardır böyle durumlar için. Gebelik devam ediyorsa bir zararı olmamıştır derler doktorlar.

Ya hep ya hiç kuralı vardır böyle durumlar için. Gebelik devam ediyorsa bir zararı olmamıştır derler doktorlar.
Benim doktorum direkt zarar vermişse bile bunu bilemeyiz dedi haftaya başka bir doktora daha gideceğim.
Vicdan azabı ile yaşamak çok zor.

Benim doktorum direkt zarar vermişse bile bunu bilemeyiz dedi haftaya başka bir doktora daha gideceğim.
Gebeliği öğrenene kadar yaptığınız şeyler için endişe etmenize gerek yok.

Ne kadar alkol aldınız? Çok değilse bence takılmayın, bundan sonrasına odaklanın. Şu an yaşadığınız stres de zararlı.

Ne kadar alkol aldınız? Çok değilse bence takılmayın, bundan sonrasına odaklanın. Şu an yaşadığınız stres de zararlı.
5 hafta içinde toplam 5 bira, 4 duble rakı
Sanırım çok oluyor. Öğrendiğimden beri tabii ki çok dikkat ediyorum ama umarım zarar gelmemiştir .

Sanırım çok oluyor. Öğrendiğimden beri tabii ki çok dikkat ediyorum ama umarım zarar gelmemiştir .
benim arkadaşımda aynı bu şekilde hem alkol her sigara kullanan birisi
rutin alımları devam ederken gebe kaldı
hiçte bir sıkıntı olmadı
bebeği doğdu şuan 5 6 aylık

benim arkadaşımda aynı bu şekilde hem alkol her sigara kullanan birisi
rutin alımları devam ederken gebe kaldı
hiçte bir sıkıntı olmadı
bebeği doğdu şuan 5 6 aylık
Teşekkür ediyorum biraz da olsa içim rahatladı. Umarım ben de o günleri görebilirim şimdiden aklım çıkıyor.

Bence boşuna üzülüyorsunuz. Ben de her gün biseyler içtiniz sandım. Hamileliğin tadını çıkarın lütfen, boşuna kendinizi de bebişi de strese sokmayın. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Yok hayır her hafta pazar günü arkadaşlarla oturur içerdik o kadar. Sigara da sadece alkol varsa tüketirdim yoksa onu da içmezdim.
Çok teşekkür ediyorum sağolun

Teşekkür ediyorum biraz da olsa içim rahatladı. Umarım ben de o günleri görebilirim şimdiden aklım çıkıyor.
bu arada onayladığımdan falan değil
annem 3 çocuğuna da hamilelik dahil hiç bırakmadan sigarasını içmiş
çok şükür hepimiz sağlıklıyız
ama bu iyi bir şey tabi ki değil
hiç içmeyeninde her şey oluyor
canı olan bir şekilde doğacak
hamileliğiniz tadını çıkarın lütfen tebrik ederim

Teşekkür ederim sağolun. Ben de etrafımda hamile olup, sigara kullanıp sağlıklı bebek dünyaya getiren çok gördüm. Ama alkole hiç denk gelmedim.

Şu an ne durumdasınız? Bebeğiniz sağlıklı dünyaya geldi mi?

Bende hamile olduğumu bilmiyordum.bayramda rakı içmiştim.3 gün sonra 4 haftalik hamile olduğumu öğrendim.cok korkmuştum hemen doktora gittim.ertesi gunu.bekleyemedim cnku.doktora soyledim..daha bebek oluşmamisti bile doktora gittiğimde.2hafta sonra bebeği gorebildik.ilk zamanlar olduğu için doktorum sıkıntı olmaz demişti.merak etmeyin.cnku daha kese ancak oluşmuş oluyor..fetal DNA testi yaptırdım.çok şükür sağlıklı bebeğim kalbinizi bozmayin.hamileligini bilmeden röntgen,emar bile çektiren var.Allahin izniyle sağlıkla doğar inşallah bebeğiniz

Ben de bugün kendim test yaptım. Çift çizgi gördüm . Adetim 6 gün gecikti. . Bu Bayram öncesi ve bayramdan sonra olmak üzere alkol kullandım. Sigara zaten yıllardır kullanıyordum Hamilelik istediğim için bırakmak istiyordum 9 gün sigara da alkol de kullanmadım . 13 temmuzda adetim olması gerekiyordu. Ben ayın 12 ve 13 ünde lekelenme yaşadım adetim geliyor sandım hamile değilmişim diye o günde sigara ve cin tonik içtim. Adetim 6 gün geçince bugün test yaptım daha yeni öğrendim. Doktor için randevu alıcam. Çok tedirginim içtiklerim için. Sizin fetal DNA testi ne zaman yapıldı. ?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum 36 günlük oldu bile bebeğim sapasağlam doğdu çook şükür

Maşallah çok sevindim. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. İnşallah benim de öyle olur.
teşekkür ederim
Korkmayın doktor bana 7. Haftadan sonrası sıkıntı olurdu dedi
Ki ben o kadar içtim ki ohooo
O ara tesadüfen arkadaşım bizde kalmıştı 2 hafta kadar. Normalde ayda 1 kere içen ben o ara her gün içmiştim. Sigara zaten sayamam bile kaç tane

Bi zararı olmuşsa bile bunu hemen anlamak zor. Ama benim bi arkadaşımda senin gibi hamile olduğunu bilmeden bu şekilde bi durum yaşamıştı sağlıkla kucağına aldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…