• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik testi

Rapunzel04535

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
7
1
1
33
Adet olmadan 4 defa gebelik testi yaptım bunların 2si silik çıktı diğer ikisi tek çizgi geçen hafta adet oldum ve 3 güğn önce bitti adetim tekrar test yaptım bu kez yine silik çıktı sizce nden olabilir hanımlar

Adet olmadan 4 defa gebelik testi yaptım bunların 2si silik çıktı diğer ikisi tek çizgi geçen hafta adet oldum ve 3 güğn önce bitti adetim tekrar test yaptım bu kez yine silik çıktı sizce nden olabilir hanımlar
Ikinci cizgi hemen mi cikti bekledi mi? Beklediyse kuruma çizgisidir.

bunları adet oncesı yapmamısmıydın? kımyasal gecırmıs bıle olabılırsın. anca sıfırlanıyordur . yalancı pozıtıf olayı da var tabı. yarın tekrarlarsın testı.

Kuruma çizgisi gibi duruyor. İk 10 dk dan sonra çıkan çizgileri göz önünde bulundurma. İlk 10 dk önemli.

internetten oldugu gıbı kopyalıyorum

• Gebelik testinde bakılan hCG, alfa ve beta olarak iki alt üniteden oluşan bir polipeptid hormondur. LH hormonu da iki alt üniteden oluşur ve her iki hormonun alfa alt üniteleri aynıdır. Bu nedenle LH düzeyi yüksek birinde gebelik testi yanlış pozitif sonuç verir.
  • Psikotop iaçlar denilen depresyon ilaçları, parkinson ilaçları, sara ilaçları ve uyku ilaçları, LH üretimini artırır. Bu ilaçları kullananlarda artan LH, idrara çıkarak yanlış pozitif gebelik testlerine neden olabilir.
  • Doğum kontrol hapları da LH salgılanmasında artışlara neden olabilir. Bu nedenle ilacın kullanımını bıraktıktan sonra 5 gün içerisinde yapılan idrarda gebelik testlerine güvenilmez. Yanlış pozitif çıkabilir.
  • İdrarda idrar yolu enfeksiyonu veya böbrek hastalıkları gibi nedenlerle protein çıkabileceği gibi bazen vajinal akıntılaran da idrar protein geçebilir. İdrardaki protein, gebelik testinde yanlış pozitiflik nedenlerinden biridir. Akıntınız, idrar yolu enfeksiyonunuz veya böbrek hastalığınız varsa idrarda gebelik testi yapmamalı veya sonucuna güvenmemelisiniz.
  • Menopoza girmiş kadınlarda kanda LH yükselir. Yükselen LH idrara da geçerek idrarda gebelik testinin yanlış pozitif çıkmasına neden olabilir.
  • Tiroid bezinin yeterli çalışmadığı hipotiroidilerde artan tiroid uyarıcı hormon (TSH), LH’ı da uyarıp artışına neden olarak idrarda gebelk testinin yanlış pozitif çıkmasına neden olabilir.

Sizce var mi

Eklentiler

• 16048480346501394011488.webp
    16048480346501394011488.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 104
Back
X