• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik testi sonuçları lütfen yardım...

merhabalar
eczaneden idrar kiti aldım ve testi yaptım. sanırım pozitif çıktı:))yarın sabah da kan testi yaptıracağım bakalım sonuç ne olacak...
ama sonra ne yapacağımla ilgili hiçbir şey bilmiyorum....
gebelikte yapılması gereken testler aşılar var mı?doktora gidince bunların hepsini ayrı ayrı söyler mi?
acemi olmak çok kötü....
yardımcı olursanız sevinirim:))
rabbim yavrularımızı sağlıklı sıhhatli şekilde dünyaya getirmeyi nasip etsin...

inşallah kan tahlılındede cıkar cnaım hayırlı olsun şimdiden , evet gebelıkte yapılması gereken tahlıller var doktora gıttıgınde senı yonlendırecektır bu arada aıle hekımıne gebelıgın kesınlestıgınde gebelık kayıtını yaptırmayı unutma şimdidennnnn kolay gelsin :)

Canım benim Allah razı olsun. Darısı başına inşallah. Bence hamilesin boşver o tırı vırı testleri sen. Benim içime doğar. Yarın mutlaka paylaş. Hadi bakalım hayırlısı:)

sesilia senide tebrik edıyorummmmm hamileymişsin allah hayırlısını ve saglıklısını versin inşallah

Az önce netten tahlil sonuçlarımı aldım. BHCG YAPTIRMIŞTIM. ÇIKAN SONUÇLAR BUNLAR. BÖYLE GEBELİK TAHLİLİ İLK KEZ GÖRÜYORUM ANLAYAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLSUN.

WBC 7.0 10^3/μl 4,0 - 10,5
LYM# 2.3 10^3/μl 1,0 - 5,0
MON# 0.8 10^3/μl 0,1 - 1,0
GRA# 4.0 10^3/μl 2,0 - 8,0
LYM% 32.3 % 25,0 - 50,0
MON% 10.8 % Y 2,0 - 10,0
GRA% 56.9 % 40 - 80,0
RBC 4.18 10^6/μl 3,50 - 5,50
HGB 13.8 g/dl 11,0 - 17,0
HCT 43.5 % 33,0 - 55,0
MCV 103.9 μm^3 Y 80,0 - 98
MCH 32.9 pg 27 - 33
MCHC 31.7 g/dl 31,0 - 35,5
RDW 14.5 % 10,0 - 15
PLT 254 10^3/μl 150 - 400
MPV 8.6 μm^3 7,0 - 11,0
PCT 0.219 % 0,150 - 0,500
PDW 13.9 % 10,0 - 18,0

Canım bu tahlil tam kan sayımı tahlili. gebelik tahlili değil. Doktoruna sordun mu bu durumu.

ya kızlar bu gebelik testi kanda ne zaman yapılmalı.adet tarihim bu ay baya karıştı.adet ne zaman olacam bilmiorum. ilişkiden ne kadar sonra kan testi yapmalıyım???

canım neden karıştı tarihin? Önce onu söyle bide regl ilk günün ne zamandı onu söyle hesaplayalım

Tatlım aslında normal olanı 2 tüp. Benden de 2 tüp aldılar. İlk FSH de 5 tüp alıyorlar, sonrasında B-HCG için 1 yada 2 tüp alıyorlar. Ben oktorumdan randevu almıştım, telefonda bana 2 günde bi B-HCG yaptır dedi. 2 farklı merkezde yaptırdım. Biri 2'şer tüp alıyordu biri 1'er tüp. Yani o ne kadar takip ettikleriyle alakalı. Bebek istiyorsun sanırım. Allah gönlüne göre versin sana da nasip etsin inşallah.

hımmm anladım canım ben bı keresınde yaptırdıqımda bı tup almıslardı ondan sonra yaptırmadım zaten evlendıqımn ılk ayında yaptırmıstım bı sevıncle evet bebıs ıstıyorum 10 aydır ıns en kısa zamanda bende hamıskalırım saol quzel dıleklerın ıcın:16:

merhabalar
eczaneden idrar kiti aldım ve testi yaptım. sanırım pozitif çıktı:))yarın sabah da kan testi yaptıracağım bakalım sonuç ne olacak...
gebelikte yapılması gereken testler aşılar var mı?doktora gidince bunların hepsini ayrı ayrı söyler mi?
acemi olmak çok kötü....

ayyy canım cok sevındım senın adına hadı hayırlı olsun qozun aydın darısı benım ve benım qıbı hamısolmak ısteyen butun kk forum uyelerıne :17:

merhabalar
acemi olmak çok kötü....

hadi bakalım hayırlısı canım. Kendine önce doğum yapacağın hastaneyi ve doktoru ayarlayacaksın. Ona kontrollere gideceksin o gereken herşeyi yapıyor. Programınız olacak. Hepimiz acemiyiz zamanla öğreniliyor. Ama doktor önemli iyi araştır.

canım neden karıştı tarihin? Önce onu söyle bide regl ilk günün ne zamandı onu söyle hesaplayalım

cnm benim hava değişimi stres nedeniyle adetim 15 gün gecikti.bu nedenle doktora gittim bütün hormanlar ve vajinal ultrason temiz çıktı. farlutal ile regl oldum ekimin 6 sında. sonra 16sı gibi bitti. 21.de tekrar regl oldım 3 gün sürdü. ilişki 28 ekim ve 31inde oldu. acaba hamile miyim die şüpheleniyrm ve ne zaman tahlil yaptırmaliyim??

cnm benim hava değişimi stres nedeniyle adetim 15 gün gecikti.bu nedenle doktora gittim bütün hormanlar ve vajinal ultrason temiz çıktı. farlutal ile regl oldum ekimin 6 sında. sonra 16sı gibi bitti. 21.de tekrar regl oldım 3 gün sürdü. ilişki 28 ekim ve 31inde oldu. acaba hamile miyim die şüpheleniyrm ve ne zaman tahlil yaptırmaliyim??

tatlım sen önümüzdeki haftadan itibaren idrar kitlerinden almaya başla 3-4 günde bir yap kan testi için erken. İdrarda pozitif görünce yaptır kan testini. Birşey daha sorucam sadece 28-31 ekimde mi birlikte oldunuz öncesinde olmadınız mı? yani ayın 21 inden önce? Yoksa yumurtlama gününü hesaplayıp sadece 28 31 de mi birlikte oldun?

Daha öncesi bayrama denk geldi fln.bide yumurtlama 28 i görünüodu cnm.idrarda mi daha erken çıkar kanda henüz belli olmaz mi ki.

merhabalar
acemi olmak çok kötü....

Hayırlı olsun canım. Testte silik de olsa iki çizgi çıkınca pozitif. İnşallah kan testinde de pozitif sonucu görürsün. Bundan sonrası kendine iyi bir doktor seçmek. O seni en güzel şekilde yönlendirecektir. Biz sana ancak abla tavsiyesi verebiliriz: Hamileliğin keyfini çıkar. Bol bol dinlen ve beslenmene dikkat et. Mümkün olduğunca abdestli dolaşmaya gayret et ki hayırlı bir bebeğin dünyaya gelsin:) Tekrar kutluyorum canım.

Daha öncesi bayrama denk geldi fln.bide yumurtlama 28 i görünüodu cnm.idrarda mi daha erken çıkar kanda henüz belli olmaz mi ki.

Canım bence günün geçtikten üç dört gün sonra kan tesrini yaptır. Daha erken de çıkabilir. Ama keseyi görünceye kadar çok beklemek zorundasın. Bu süreçte yıpratıcı ve sitresli. İdrar testi yaptın mı canım.

Canım bu tahlil tam kan sayımı tahlili. gebelik tahlili değil. Doktoruna sordun mu bu durumu.

Evet canım, bunu öylesine vermiş. Gebelik negatif çıktı. Doktora gittim ve bebek tedavisine başlama kararı aldık. İğne vuruldu 9.gün bugün ama hala adet olamadım. Ama sanırım yarın gibi olur belirtiler geldi önden önden. Bakacağız bakalım bizi neler bekliyor. Tedavisi ne olacak bilmiyorum. Bilen biri var mı acaba? Önce aşılamaya geçmez hemen herhalde.

Canım benim Allah razı olsun. Darısı başına inşallah. Bence hamilesin boşver o tırı vırı testleri sen. Benim içime doğar. Yarın mutlaka paylaş. Hadi bakalım hayırlısı:)

Canım bu sefer yanıldı içindeki ses:) İnşallah bu ayki tedavilerimden sonra hamile kalırım. Senin hamilelik nasıl bu arada. Mide bulantıların var mı

Canım benden fsh falan istemediler simdilik.HCG ölcümleri yapıldı evet hamilesiniz keseyi göreceğimiz gün 5. hafta ortası geleceksinzi dediler.Baskada bişi yokkk..

Ne güzel bir sürü hamile kardeşim var burda:) Allah hepinize haırlısıyla kucaklarınıza almayı nasip etsin kızlar. Bence hiç telaş etmeyin. Aylardır beklediğiniz anın tadını çıkartın. Testler tahliller dokuz ay boyunca hep olacak:))Mutlu olun kızlar. En önemlisi bu:)) Bebek isteyen kardeşlerim, sizler de sabırlı olun. Bakın benim durumum o kadar ümitsizdi ki, ayda 4 kere zor adet oluyorum ama hiç adet olmadan iki çocuk dünyaya getirdim. Hiç uğraşmadan hemde. Şimdi en küçüğü 11 e girecek. Kızlarım kardeş istiyorlar. Eşimle ben de geniş aile istiyoruz. Korunmayı bıraktık ama bir yıldır gelen giden yok. Geçen ekim ayında bir kimyasal gebelik geçirdim.Onda da doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalmıştım. Ama nasip değilmiş.Çok uzattım ama ümitsiz olmayın derim. On yıl tedavi görüp tüp bebek denemesinden önce hamile kalanları okudum bu sitede. Bol bol dua edin, kendinizi serbest bırakın. Demesi kolay diyeceksiniz biliyorum. Zor bunu da biliyorum. Ama stres bütün hormonlarımızın katili. Kadınlık hormonlarının da...Allah hepimizin her konuda yardımcısı olsun. Merak ettikleriniz olursa yardıma yazırım.

Yaşasın, en sonunda adet oldum:) Ne tuhaf kadınım herhalde burda adet olabildiğine sevinen nadirlerdenim:)

Canım bu sefer yanıldı içindeki ses:) İnşallah bu ayki tedavilerimden sonra hamile kalırım. Senin hamilelik nasıl bu arada. Mide bulantıların var mı

Evet malesef canım yanıldım önümüzdeki ay olur inşallah:( Ben zatürre oldum ya çok hastayım bebeği düşünemiyorum bile kendi derdimden günlerdir iğne oluyorum:( Bugün ilk doktor randevum var. Bakalım kalp atışlarını duyacak mıyız. Çift kese görmüştü doktor bakalım ikiz mi nedir? Mide bulantım da malesef çok fazla ama bebişimden dolayı değil hastalıktan:( Nazar değdi bana galiba. Benim için felak nas ayetel kürsi fln okuyun nolur:(

Yok tatlım idrar değil kan erken çıkar ama zaten idrarda çıkmayıp kanda çıktığında kandaki değer çok düşük oluyor. Sonra onu 2 günde bir takip ediyorsun değerler yükseliyor mu diye ve en az 10 gün sürüyor o takip. Çok yorucu bi dönem oluyor. Heleki Allah korusun takip edip edip de negatif çıkınca çok büyük üzüntü oluyor. Bi de kan aldırıyorsun falan sancılı geçiyor yani. Ben eve 10 tane falan test alıyordum. reglime bir kaç gün kala yapmaya başlıyordum:D 2 güne bir yapıyodum. Ben çok meraklıyımdır. Dayanamıyordum yani evde test olmasa gidip alıyordum:) Pozitifi görünce kan aldırdım çok erken olduğu için çok düşük çıktı değerim takip takip takip 2 güne bir kan aldırıyordum sonunda doktorun istediği değeri bulduk, ultrasona girdim. Şimdi kalp atışını da duyarsam rahatlıycam Allah'ın izniyle. Çok heycanlı bi tipim ben Allah yüzüme baktı da fazla çabalamadan oldu 2. ayda bebeğimiz :) Darısı başına olsun inşallah:)

Back