gebelik testi ne zaman yapılmalı?

akbabah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
26
0
36
İstanbul
kızlar ne zaman gebelik testi yapılabilir ... tabi bu standart adet gununu bekle felan dısında bı bılgısı olan varmı cevaplarınızı beklıyorum:))

İdrarda erken gebelik testi yapmak yanıltıcı olabilir. bhcg hormonunun kandan idrara karışma süresi herkeste farklı. Buradan incelediğim kadarıyla regline 5 gün kala silik çizgi gören de var, regli 10 gün geçe pozitifi gören de var. Bence regle bir kaç gün kala deneyebilirsin ama çıkmama ihtimalinin de olduğunu unutmadan. Erken gebelik testleri var onlar ilişkiden bir hafta sonra sonuç diyorlar ama implantasyonun zaten ilişkiden ortalama 7 gün sonra olduğunu düşünürsek bu sürede çıkma ihtimali de düşük. En erken öğrenmenin yolu regle bir kaç gün kala kan testi yaptırmak ama doktorlar regl geçmeden kan testi pozitif çıksa bile değerlendirmeye almıyorlar çünkü kimyasal gebelik ihtimali de var. Sabredip reglini 4-5 gün geçince test yapmak en iyisi bence.

evet haklısın ama ınsan nedense bekleyemıo adetıme daha 12 gun var bazı arkadaslarım 3.haftada bı test alıp yaptılar ve sonuc pozıtıf... yaklasık 6 aydır denıyoruz ve son 3 aydır ıyıce psıkolojık olarak beklemeye basladım bu da dogal olarak etkıledı benı:( yınede allahım ne zaman nasıp ederse o olur tabı allahım ısteyen herkese nasıp etsın ınsallah

valla canım bugün benim 26. günüm yarın adet olmam lazım sabah yaptım test ama negatifti yani gününü beklemek yada geçmesini en garantisi ama merak ediyosan yap ne kaybedersinki...

cnm bısı kaybetmem ama 3 aydır negatıf negatıf hevesım kacıyo yaa

benimde adetime bir hafta var çok sabırsızlanıyorum yapsam çıkarmı diyorum ama ümidim olmadığından alıpta kendimi heveslendirmiyorum bu bir hafta nasıl geçicek bilmiyorum kasıklarımda ağrı var sık idrara çıkıyorum sürekli yemek yeme isteği duyuyorum ama bunlar psikolojikmi diyede düşünmüyo değilim kandimi kaptırmamaya çalışıyorum ama olmuyo:18:

12 gün çok fazla bu kadar sürede çıkması çok zor daha implantasyon bile olmamıştır büyük ihtimalle. Ovulasyondan sonra 24 saat içinde yumurta dölleniyor, 3 gün tüplerde yol alıyor ve rahme ulaşınca tutunması 5-10 gün sürüyor. Daha sonra beta hcg salgılanıyor ve hormon önce kana sonra idrara karışıyor. İmplantasyondan 2-3 gün sonra bile kana karışsa en erken ovulasyondan 10 gün sonra testte çıkabilir ki ortalama olarak bu süre 12 gündür. Kan testinde ise en erken ilişkiden 10 gün sonra çıkıyor bildiğim kadarıyla. Yani şimdiden test yaparsan hamile olsan bile çıkmaz. Bu benim de 8. ayım, geçen ay kimyasal gebelik yaşadım bu nedenle artık test yapmıyorum. Testte pozitifi görüp sonra regl olmak inan daha kötü. Reglim gecikirse test yapacağım bu ay. Allah isteyen herkese versin.

amin cnm ya amin bekleyeyım o zaman ama bu suredede ınsan kotu oluyo ya allahım hayırlısını nasıp etsın hepımıze

İdrarda erken gebelik testi yapmak yanıltıcı olabilir. bhcg hormonunun kandan idrara karışma süresi herkeste farklı. Buradan incelediğim kadarıyla regline 5 gün kala silik çizgi gören de var, regli 10 gün geçe pozitifi gören de var. Bence regle bir kaç gün kala deneyebilirsin ama çıkmama ihtimalinin de olduğunu unutmadan. Erken gebelik testleri var onlar ilişkiden bir hafta sonra sonuç diyorlar ama implantasyonun zaten ilişkiden ortalama 7 gün sonra olduğunu düşünürsek bu sürede çıkma ihtimali de düşük. En erken öğrenmenin yolu regle bir kaç gün kala kan testi yaptırmak ama doktorlar regl geçmeden kan testi pozitif çıksa bile değerlendirmeye almıyorlar çünkü kimyasal gebelik ihtimali de var. Sabredip reglini 4-5 gün geçince test yapmak en iyisi bence.
Bende dün test yaptım 3 gün gecikmem vardı hiç gecikmem yoktu halbuki negativ çıktı acaba daha beklemem gerekiyormu? 6.5 senedir doğum kontrol hapı kullandım 2. bebeği istiyoruz allahın izniyle.Bana da cevap verirmisniz

meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2 yıllık evliyim henüz çocuğum yok.adet gunumden 2 hafta önce 1 günlük koyu renkli bi kanamam oldu 5 günüm geçti hala regl olmadm test yaptım iki kere negetif çıktı ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ne olurrr:63:

Canım, benimde 3 gün gecikmem oldu iki kere idrar testi yaptım negatif çıktı. Hatta ikinciyi bugün ilk idrarla yaptım yine negatif. Stres mi yaptım ondan adet olamıyorum bilmiyorum. Ama emin olamıyorum yinede. Doktora gidip kanıma baktiricam. Her şeyin hayırlısı olsun.

Canım, benimde 3 gün gecikmem oldu iki kere idrar testi yaptım negatif çıktı. Hatta ikinciyi bugün ilk idrarla yaptım yine negatif. Stres mi yaptım ondan adet olamıyorum bilmiyorum. Ama emin olamıyorum yinede. Doktora gidip kanıma baktiricam. Her şeyin hayırlısı olsun.
Sonuç ne oldu acaba

Back
X