• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri

ilayda93ayyuz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Herkese merhaba 35 haftalık hamileyim. Şeker yüklemesi yaptırmadım açlık tokluk bakıldi öyle çıktı 30. Haftda .iki gün hastanede yattım sınırda diye insülin vermediler diyetle devam diye çıktım .Gebelik şekerim var dikkat ettiğimde sınırda. İlk oğlum 38. Haftada 4bucuk kg doğdu. İki hafta öndeydi hep. Ama o zaman yükleme yapmıştım şekerim yoktu. Buda üç hafta önde diye doktor şüphelendi . Açlık şekerim 80-105 arası tokluk şekerim dikkat edince 130-140larda. Ama sinirlerim çok bozuk . Çok aç hissediyorum. Ufaktan biraz fazla yesem 160-170 oluyor. Bilmiyodum patates yedim 195 olmuş . Bunlar riskli değerler mi sekeri olanlar yardımcı olur musunuz? Doktor tekrar yatış verdi ama kabul edemedim çocuğuma bakacak kimse yok. Bebek için şekerin riskli olduğunu söyledi. Çok korkuyorum endişe duyuyorum keşke dogursam erkenden o derece. Ama 36da falan alamayacaklarını söylediler. Devlet takipliyim. Özelde erken den aliyolar aslında riskli durumlarda . Bilmiyorum ne yapsam off çok üzgünüm... Hamileyken diyet yapmak çok zor. İnsülin yazın dedim yatmann lazim dedi . Ne yapmalıyım 😓

Benimde 32. Haftada tokluk şekerim yükselmeye başladı. Beyaz ekmek, hamur işi şeyler yediğimde 1. Saat tokluk 140-165 arasında çıkıyor eğer dikkat edersem 110-120 arası çıkıyor açlık şekerimde sorun yok. Ben dahiliyeye gittim bu değerlerle insülin başlanmayacağını diyetin yeterli olduğunu söyledi. Yemeklerinizde süt ürünleri tüketmeye çalışın ben kahvaltıda süt, akşam yemeklerinde yoğurt ya da ayran tüketiyorum şekerin hızla yükselmesine engel oluyor. Patates, havuç, bezelye şekeri çok yükselten sebzeler bir süre tüketmeyin. Pilav bile bunlar kadar yükseltmiyor

Benimde 32. Haftada tokluk şekerim yükselmeye başladı. Beyaz ekmek, hamur işi şeyler yediğimde 1. Saat tokluk 140-165 arasında çıkıyor eğer dikkat edersem 110-120 arası çıkıyor açlık şekerimde sorun yok. Ben dahiliyeye gittim bu değerlerle insülin başlanmayacağını diyetin yeterli olduğunu söyledi. Yemeklerinizde süt ürünleri tüketmeye çalışın ben kahvaltıda süt, akşam yemeklerinde yoğurt ya da ayran tüketiyorum şekerin hızla yükselmesine engel oluyor. Patates, havuç, bezelye şekeri çok yükselten sebzeler bir süre tüketmeyin. Pilav bile bunlar kadar yükseltmiyor
Ekmek patates havuç bezelye makarna pilav yemiyorum. Tam buğday ekmeği yiyorum . Dediğiniz gibi bol yoğurt tüketiyorum . Ama sanırım en çok beni zorlayan tatlı şeyler çikolata vs canım aşırı istiyor. Muz yedim dün oda yükseltti. Sağlıkla bitirelim inşallah bu süreci bebeklerimize kavusalim inşallah. sizde mi diyetle devam ediyorsunuz ? Kaçamak yaptığınız oluyor mu ? Bebek önde mi?

Ekmek patates havuç bezelye makarna pilav yemiyorum. Tam buğday ekmeği yiyorum . Dediğiniz gibi bol yoğurt tüketiyorum . Ama sanırım en çok beni zorlayan tatlı şeyler çikolata vs canım aşırı istiyor. Muz yedim dün oda yükseltti. Sağlıkla bitirelim inşallah bu süreci bebeklerimize kavusalim inşallah. sizde mi diyetle devam ediyorsunuz ? Kaçamak yaptığınız oluyor mu ? Bebek önde mi?
Evet diyet yapmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi benimde canım aşırı tatlı istiyor. Bebek en başından beri bir hafta önde çıkıyor ultrasonda doktorum henüz şekerden etkilenmediğini söyledi ben 20. Haftadan beri sürekli evde takip ediyprum şekerimi yeni yükselmeye başladı sanırım iştahım çok açıldığı için ve malesef dayanamayıp kaçamak yaptığım zamanlar oluyor

Back
X