• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri ve doktorun bana verdiği diyet:(((

flzcnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
87
0
96
41
Ankara
Kızlar daha önce de suyumun azlığı ile ilgili bir başlık açmıştım.Şimdi suyumun azlığına ilave bir de gebelik şekerim çıktı Allah beterinden saklasın...
kadın doğum doktorum hemen dahiliye uzmanına yönlendirdi.
Dahiliye doktoru çok kilo aldığım için acilen çok sıkı diyete başlattı.Eğer diyetle şekerim düşmez ise günde 4 kez insüline başlayacağını söyledi.
Doğuma yani eğer bebeğim zamanında doğarsa daha 3 ay var.3 ayda 18 kg vermen gerekiyor dedi.(ben 73 ile hamile kaldım şuan 95 kg ım((()
Bu kadar çok kilo almam belki de şeker yüzünden olabilirmiş ve suyumun azlığına sebepte şeker olabilirmiş..
Verdiği diyet programı çok ağır ama bebeğimiz için her şeyi yapmaya hazırım.ki eşimde benimle başladı diyete:)) sağolsun.
Sizinde başınıza geldi mi gebelik şekeri ve su azlığı problemi.
Dualarınızı eksik etmeyin bizden...

benimde bundan onceki hamileligimde cikmisti hamilelik sekerim ensulin kullanmistim bu hamileligimde simdilik birsey yok ama daha 14 haftaligim ins cikmaz dikkat ediyorum sekerli seyler yememeye calisiyorum canim tatli istedigi zaman meyve yiyorum ama yinede korkuyorum ya ins hersey yolunda gider hamile kalmadan once Allahtan 12 kilo vermistim simdi 69 kiloyum hizli kilo aldim yinede bunuda hamile olmadan once verdigim kilolara bagliyorum Allahimsaglikli dogum nasip etsin hepimize amin

benim şeker yükleme sonucum 196 çıkmıştı. 1750 cal diyet uyguladım. şuan şekerim normal sınırlarda çok şükür. diyet yapmak çok sıkıntılı bir durum. ama çok işe yarıyor.sen çok kilo almışsın:( son ayda daha da çok kilo alınıyor. ben şimdiye kadar 16 kilo aldım. diyet sayesinde az kilo aldım. amma ve lakin bebeğimin kilosu fazla. hamilelik şekeri çıkan annelerin bebekleri kilolu oluyor genelde:( sana acil şifalar diliyorum. bu arada her meyve sağlıklı değildir. muz, incir, karpuz, üzüm gibi meyvelerden kesinlikle uzak durmalısın. egzersiz şart. ben hamilelik yogası yapıyorum....hayırlısı ile bebeğini dünyaya getirmen dileğiyle....diyeti sıkı tut+ egzersiz...

Bir haftada sadece diyetle 4 kg verdim..Şekerimde şimdilik normal seyirnde.yarın kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek.
spor kesin yasak yürüyüş dahil.o yüzden sadece yediklerimle kilovermem gerekiyor.
Allah yardımcımız olsun sağlıklı bebişlerimizi alırız kucağımıza inşallah

benim şeker yükleme sonucum 196 çıkmıştı. 1750 cal diyet uyguladım. şuan şekerim normal sınırlarda çok şükür. diyet yapmak çok sıkıntılı bir durum. ama çok işe yarıyor.sen çok kilo almışsın:( son ayda daha da çok kilo alınıyor. ben şimdiye kadar 16 kilo aldım. diyet sayesinde az kilo aldım. amma ve lakin bebeğimin kilosu fazla. hamilelik şekeri çıkan annelerin bebekleri kilolu oluyor genelde:( sana acil şifalar diliyorum. bu arada her meyve sağlıklı değildir. muz, incir, karpuz, üzüm gibi meyvelerden kesinlikle uzak durmalısın. egzersiz şart. ben hamilelik yogası yapıyorum....hayırlısı ile bebeğini dünyaya getirmen dileğiyle....diyeti sıkı tut+ egzersiz...

merhaba seninle aynı haftadayız benim de şekerim ne yazık ki yüksek çıktı bugün ikinci yüklemeyi yaptık (100 gr) diyete devam dedi doktorum endokronolojiye göndermeyeceğim ama diyete devam ve havalar soğuk bile olsa günde en az 30 dakika yürümelisin dedi benim suyum biraz fazla çıkmıştı ayrıntılı ultrasonda ayrıca ben çok kilo almadım baştan beri 3 kilo aldım buna rağmen yüksek çıkması ilginç sanırım metabolizmam zayıf
geçmiş olsun hepimize

merhaba seninle aynı haftadayız benim de şekerim ne yazık ki yüksek çıktı bugün ikinci yüklemeyi yaptık (100 gr) diyete devam dedi doktorum endokronolojiye göndermeyeceğim ama diyete devam ve havalar soğuk bile olsa günde en az 30 dakika yürümelisin dedi benim suyum biraz fazla çıkmıştı ayrıntılı ultrasonda ayrıca ben çok kilo almadım baştan beri 3 kilo aldım buna rağmen yüksek çıkması ilginç sanırım metabolizmam zayıf
geçmiş olsun hepimize

Kızlar daha önce de suyumun azlığı ile ilgili bir başlık açmıştım.Şimdi suyumun azlığına ilave bir de gebelik şekerim çıktı Allah beterinden saklasın...
kadın doğum doktorum hemen dahiliye uzmanına yönlendirdi.
Dahiliye doktoru çok kilo aldığım için acilen çok sıkı diyete başlattı.Eğer diyetle şekerim düşmez ise günde 4 kez insüline başlayacağını söyledi.
Doğuma yani eğer bebeğim zamanında doğarsa daha 3 ay var.3 ayda 18 kg vermen gerekiyor dedi.(ben 73 ile hamile kaldım şuan 95 kg ım((()
Bu kadar çok kilo almam belki de şeker yüzünden olabilirmiş ve suyumun azlığına sebepte şeker olabilirmiş..
Verdiği diyet programı çok ağır ama bebeğimiz için her şeyi yapmaya hazırım.ki eşimde benimle başladı diyete:)) sağolsun.
Sizinde başınıza geldi mi gebelik şekeri ve su azlığı problemi.
Dualarınızı eksik etmeyin bizden...

anaaaammm doktor banada demisti bi ay onceki ultrasonda bebegin suyu az diye bi hafta oncede ebedeki kontrolumde ebe seker icin kanimi aldirdi bende 96 kilo oldum 75 kiloyla baslamistim extra cok sisiyorum ayaklarim ellerim yuzum sis..... cok gecmis olsun canim allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin ....sonunda dunyalar tatlisi bisey oldugunu bilmesek bunlara katlanmak cok zor olurdu..... allah yardimcin olsun canim... benim kontrolumde haftaya bakalim suda degisiklik var mi seker sonucum nasil

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.tip 2 diyabet hastasıyım hamilelikten önce glifor koullanıyordum şekerm hep sınırdaydı çok yüksek değildi zaten.hb1ac beşlerde geziyordu hep.hamileliğimle beraber ihtiyaten insüline başlandı.24 haftama kadar üç aylık ortalamam hep beşlerde yine.ama 24.haftadan sonra yükselmeye başladı.diyetime dikkat ediyorum tabi arada kaçırdıklarım oluyor.şuan 29 haftalık hamileyim ve sadecede 4 kilo aldım.ama son iki gündür şekerim çok yüksek.açlığım normaldi hep bugun akşam yemeğinden önce ölçtüm çok yüksek çıktı.tokluklarım hiç iki yüzü aşmazdı şimdi kontrol altına alamıyorum.az yesem bile değişen bişi olmuyor.ve bu iki gün içinde bebeğim çok hareketlendi.korkuyorum allah muhafaza bir sorun çocuk çıkacak diye.endokrine mutlaka gideceğim.tecrübeli arkadaşlardan yardım ve bilgi istiyorum.çok geç çocuk sahibi oldum ve ilk çocuğum sizlerdende dua bekliyorum.pazertesi rutin kontrolüme gittim ve bir sorun yok dedi doktorum herşey normal dedi

maalesef bende de çıktı şeker hamilelikte ve diet çok sıkıcı etraftakilerde aman dikkat et sakın bozma dedikçe panikliyorum inşallah bebişlerimiz sağlıklı doğar

Back