ben 2010 ocak annesiyim bende hamileligim boyunca şeker hastasıydım 1.yüklemede yüksek cıkınca 2.yükleme şart oldu ve diyetisyenin yolunu tuttum önce 1800kalorilik bir diyet listesi her ay aclık ve tokluk kanşekerime bakıldı 2800 kaloriye cıktı listem biraz daha rahatladım şeker dengemi istenilen sayıya indirdim hiç taviz vermedim diyetimden bebek içinzayıf olacak dediler 3.230gr normal dogum yaptım dogum yapıncaya kadar aclık ve tokluk şekerime her kontrolde bakıldı dogumdan sonrada şekerime baktırdım sorun yoktu (özel olarak dr.ayrıntılı ultrasonda kalbinin incelenmesini istedi şeker kalp deligine ve aşırı kiloya neden oluyor demişti)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
gebelik sekeri olanlar insulun kullanmadan diyetle
- Konu Sahibi Blaurosie
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?canim aletim falan var evde..gecen gun simit yedim bir tane Türk marketten aldim..iki saat sonra ölctüm 162...ondan sonra sinirim bozuldu.. o simitte beni o kadar mutlu etmistiki :=))
benimde artik son gunleri....benimle ayni degerleriydi yengemin doktor diyabet doktoruna git dedigi halde önemsemediler..cocuk 4.300 dogdu..ama cok saglikli simdi..biraz kilosu önde gidiyor ama cok saglikli..yengemde süt fabrikasi gibi..inanilmaz sütü var..üffffff...sekerisz iciyorum cayimi kahvemi..tatli falan yemiyorum ama zaten tatliya gerek yokki pilav var patates var :) ne yiyecegimi sasrdim walla.Allahim sen koru...
bende doguma son bir hafta kala 2 simit yemistim 1 gun onceside ekmege bal surdum gozum dondu resmen cok zor cok bu arada bende 31 yasindayim dogumdan sora deli gibi tatli yedim simdi biraz normale dondum sekerimi olcturmeye korkuyorum insallah kalici olmamistir
ben 2010 ocak annesiyim bende hamileligim boyunca şeker hastasıydım 1.yüklemede yüksek cıkınca 2.yükleme şart oldu ve diyetisyenin yolunu tuttum önce 1800kalorilik bir diyet listesi her ay aclık ve tokluk kanşekerime bakıldı 2800 kaloriye cıktı listem biraz daha rahatladım şeker dengemi istenilen sayıya indirdim hiç taviz vermedim diyetimden bebek içinzayıf olacak dediler 3.230gr normal dogum yaptım dogum yapıncaya kadar aclık ve tokluk şekerime her kontrolde bakıldı dogumdan sonrada şekerime baktırdım sorun yoktu (özel olarak dr.ayrıntılı ultrasonda kalbinin incelenmesini istedi şeker kalp deligine ve aşırı kiloya neden oluyor demişti)
siz baya kontrollu gitmissiniz helal olsun..ben uyamiyorum fazla..bebeginiz kilosu iyi olmus ne guzel tam ideal..bende o kadar dogursam yeter normal dogum istiyorum insalah..bir sorun cikmazsa..
tesekkür ederim cevabiniz icin :)sevgiler
bende doguma son bir hafta kala 2 simit yemistim 1 gun onceside ekmege bal surdum gozum dondu resmen cok zor cok bu arada bende 31 yasindayim dogumdan sora deli gibi tatli yedim simdi biraz normale dondum sekerimi olcturmeye korkuyorum insallah kalici olmamistir
dogumdan sonra doktor kontrol yapmasi lazim öyle degilmi seker kaldimi gectimi diye..insallah kalmamistir da normal hayatlarimiza devam ederiz..ben normal hayatimda aklima bile gelmezdi tatli yesem sunu yesem bunu yesem..tamamen psikolojik yaa. walla...
Diyetle düşürebiliyorsan şekerini niye zaten inisülün kullanasınki canım bakma inisülün kullananlarda diyet yapıyorlar aynı zamanda öyle istediklerini yiyemiyorlar yerlerse çünkü inisülün hiçde fayda etmiyor tek başına ama gebelik şekeri çok yüksek olanlar var onlar mecburen diyet yanı sıra ünisülünde kullanıyorlar.Bendede çıkmışdı gebelik şekeri bende diyetle düşürdüm ve çok sıkı diyet yapdım her yedikden bir saat sonra ölçdüm kendim ölçme aleti almışdım.Ben tatlı bile yedim canım çok çekince ama şuna çok iyi uydum çok az yedim ve sık sık yedim 2-3 saatte bir beslendim ama az yedim eğer canım çok tatlı çekerse çok az miktarda açken yedim ve başka birşey yemedim 2-3 saat.Gebelik şekeri çok zor hamilelikde insan istediği hiç birşeyi yiyemiyor resmen karnı yarı aç geziniyor ama faydalı bir tarafıda var bebeği sağlıklı besliyorsunuz sağlıklı beslenmek zorunda olduğunuzdan:) vede az kiloyla hamileliği tamamlıyorsunuz bende 7 kiloyla bitirmişdim hamileliği bebeğimde 3300 doğmuşdu
Diyetle düşürebiliyorsan şekerini niye zaten inisülün kullanasınki canım bakma inisülün kullananlarda diyet yapıyorlar aynı zamanda öyle istediklerini yiyemiyorlar yerlerse çünkü inisülün hiçde fayda etmiyor tek başına ama gebelik şekeri çok yüksek olanlar var onlar mecburen diyet yanı sıra ünisülünde kullanıyorlar.Bendede çıkmışdı gebelik şekeri bende diyetle düşürdüm ve çok sıkı diyet yapdım her yedikden bir saat sonra ölçdüm kendim ölçme aleti almışdım.Ben tatlı bile yedim canım çok çekince ama şuna çok iyi uydum çok az yedim ve sık sık yedim 2-3 saatte bir beslendim ama az yedim eğer canım çok tatlı çekerse çok az miktarda açken yedim ve başka birşey yemedim 2-3 saat.Gebelik şekeri çok zor hamilelikde insan istediği hiç birşeyi yiyemiyor resmen karnı yarı aç geziniyor ama faydalı bir tarafıda var bebeği sağlıklı besliyorsunuz sağlıklı beslenmek zorunda olduğunuzdan:) vede az kiloyla hamileliği tamamlıyorsunuz bende 7 kiloyla bitirmişdim hamileliği bebeğimde 3300 doğmuşdu
37. haftamdayim bende 7 kilo aldim daha.bu iyi ama diyete uydugum pek söylenemez..arada cok kacamak yapiyorum ve sekerimide korkumdan ölcemiyorum..bebekte kilolu degil..dogursaydim bir an önce...doktorumm zayifsin diyor yani normalde zayif bir insanim vucudum sekeri fazla yakamiyor depoluyor.. o yuzden seker yuksek cikti sende diyor..ama dogumdan sonra gececek insllah..bebege birsey olmasinda..
sizin bebeginiz iyi dogmus..o kilo benim icin cok ideal :)