gebelik sekeri olanlar insulun kullanmadan diyetle

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
16
0
- Yurtdışı
bayanlar
bende gebelik sekeri cikmisti..ac karnina 71-ilk saatte 166 -ikinci saatte 180...
doktorum diyabet doktora gönderdi..doktor tekrar test yapmadi bir kac gun diyet yaptim ac tok ölctüm sonuclari verdim.ögle yemeklerinden sonra biraz yüksek dedi..insülin dedi..bizde istemedik..diyet yapariz dedik düsürürüz dedik..nitekim düsürdük..doktor ok dedi boyle guzel ama sonra sonra arada tatli pilav vs yedim..hic sekerimide ölcmedim..
sizlerde dogum yapanlar benim gibi olanlar varmi varsa dogumlari nasil oldu ve bebekler nasildi?
birde düsünüyorumda doktoru seker yükleme testi yapalim mi istersen demisti ben hayir deseydim belkide hic ögrenmeyecektik yüksek diye..kafamda binbür türlü sey var..ya o ölcmedigim aralarda feci yükseldiyse...
simdie kadar kontrollerimde sorun cikmadi,benim kilom bebegimin kilosu iyi..hatta ben 7 kilo aldim sadece..bebegim normal kiloda seyrediyor..
elllerim ayaklarim cok kasiniyor bazilari diyorki sekerden..bu hafta mantar cikti bende yine sekerden dediler cevremdekiler yani ..oylemi acaba? ya ben ben insulin almamakla cokmu hata ettim acaba?

benimde sekerim vardi senin gibi diyetle 150 civarina dusurdum.hamileligimi 7 kiloyla bitirdim.iyiki sezeryan olmusum allahtan 4 kilo civari demislerdi oglumu.dogum seklini bana biraktilar korktum bebek iri diye sonucta 5.040 gr dogdu allah korudu yani.sekerden mi bu kadar kilolu dogdu bilmiyorum ama ilk hamillegimde seker yoktu ikizlerimde 3 er kilo dogdular.

kasinti konusunda da normaldede az oluyordu ama sekerim yuksek oldugunda anliyordum cunku vajinal bolgede anormal kasintim oluyordu felaket bisey mantarmi bilyorum birde sinirli oluyorsun

kızlar ya gebelik şekeri nasıl oluyo hiç anlamıyorum..bn ilk haftalarımda eczanede ölçtürdüm 76 çıkmıştı adam iyi dedi ama bu gebelik şekeri farklımıki nasıl öğrenilir? bide aşırı tatlıya eğilim var çok tüketiyom

sonuda bir cevap cok tesekkür ederim :)):):)
canim yaa bebek sekerden iri dogar..nitekim sen fazla kilo almamissin zatenn..bende su an 7 kilo aldim..iki hafta önce bebegim 2500 gr di..acaba kilo aldimi cok..
ikizleriniz iyi dogmus tam ideal..ama 5 kilo bebek cok iri..ben böyle deyince annem kiziaor eskiden sekermi vardi diye..ablami 5 bucuk dogurmus..ne seker var ne bise simdide normal kilolu bir hatun..üff yaa doktorlarmi bu kadar korkutuyor büyütüyor bilmiyorumm....
kasintim devam ediyor..bir baslasam birakamiyorum..mantar icin fitil kullandim 5 gun kullandim insallah gecmistir..9 aya kadar sapasaglam geldim simdi yok midem yok kasinti cok agrilar...cekiyorum walla....

sana daha sonra test yapacaklar seker yükleme testi o zaman belli olur..senin yasin kac??

allah yardimcin olsun valla cok zor gunlerdi bence git olctur sekerini yuksekmi normalmi en azindan icin rahat eder.turkiyede insulin kullanman gerekiyor dedi doktorlar tatil bitti eve donduk hollandadaki doktorlar insulin vermedi belkide son zamanlari diyemi bilmiyorum ki.benimde hep aklimda var kullansamiydim diye

canim aletim falan var evde..gecen gun simit yedim bir tane Türk marketten aldim..iki saat sonra ölctüm 162...ondan sonra sinirim bozuldu.. o simitte beni o kadar mutlu etmistiki :=))
benimde artik son gunleri....benimle ayni degerleriydi yengemin doktor diyabet doktoruna git dedigi halde önemsemediler..cocuk 4.300 dogdu..ama cok saglikli simdi..biraz kilosu önde gidiyor ama cok saglikli..yengemde süt fabrikasi gibi..inanilmaz sütü var..üffffff...sekerisz iciyorum cayimi kahvemi..tatli falan yemiyorum ama zaten tatliya gerek yokki pilav var patates var :) ne yiyecegimi sasrdim walla.Allahim sen koru...

Arkadaslar seker diyorsunuz,kac yasindasinizki seker cikiyor...dikkatli olun, bazi insanlarda hamilelikten sonra kalici bile olabiliyormus...

Son düzenleme:

5 kg mi wow mashallah,baya buyuk dogmus

Arkadaslar seker diyorsunuz,kac yasindasinizki seker cikiyor...dikkatli olun, bazi insanlarda hamilelikten sonra kalici bile olabiliyormus...

arkadasim gebelik sekeri ne kiloya bakyior ne yasa bakiyor..doktor bana isterse test yapalim demisti pek havaliydim bosa yapiyoruz diye..
gebelik sekeri 35 yasindan sonra riskli.. o zaman kalici oluyor genelde.bu arada ben 31 yasimdayim :).

Dogru degilmi,gunumuzde artik hastaliklar yasa falan bakmiyor maalesef...

Bende 28. haftamda yaptirdim,burda zorunlu zaten, yaptirman lazim... cok sukur hersey normal cikti bende cok korkmustum ozamanlar..

Allahim herkese bebeklerini hayirlisi ile saglicakla kucaklarina almayi nasip etsin...

aminn insallah kuzucugummm :):)

sana daha sonra test yapacaklar seker yükleme testi o zaman belli olur..senin yasin kac??

yaşım 25 cnm..ama cnm o kdr tatlı istiyoki yani hiç ymk yemiim sırf tatlıyla yaşiim diye düşünüorm bazen acaba şekerle alakası varmı? bu arada snn doğum yaklaştı heralde doğumdan sonra çubuk tarçını kaynat suyunu iç bi bardak hergün..şeker için birebirmiş bide kilo verdiriyomuş bn tam yapıyodumki hamile olduğumu öğrendim bıraktım..

banada seker dendi yaa psk olarak canim istiyor..normalde tatli falan cok sevmem yememde..ama yasaklandi yaa nasil istiyo canim artik.ama su an gunlerde basladi bu istegim..
tarcini bende duydum..deneyecegim zaten cok tesekkür ederim::))

Son düzenleme:

Korkmayin,her cani tatli cekende seker olucak diye birsey yok..

Mesela bende aynen sizin gibi tatliyi cok arzuluyordum, yiyorumda hamileligimin basinda basladim halada tatli severek yerim ama cok sukur seker falan cikmadi.

Korkmayin,her cani tatli cekende seker olucak diye birsey yok..

Mesela bende aynen sizin gibi tatliyi cok arzuluyordum, yiyorumda hamileligimin basinda basladim halada tatli severek yerim ama cok sukur seker falan cikmadi.

siz sanslisiniz :) ben cok havaliydim sekermi ne alaka falan havasindaydim:):) ama yuksek cikti..insallah dogumdan sonra kalmaz bakalim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…