• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Şeker Yüklemesi

QUEENofTURKEY

Garson masa iyi, manzarayı değiştir.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
3.816
7.459
88
32
Arkadaşlar benim ebem çok kilo aldın şeker yüklemesi yaptır dedi.
Doktorumu değiştim bugün doktora bir şey demedim kendisi dedi ki yarın gel şeker yüklemesi yapalım dedi.
Ben de dedim ki, ne için yapılacak?
Bu seni ve bebeğini korumak için gerekli bir şey dedi. Yani içim hiç rahat değil. Tıp alemi ikiye ayrılmış durumda okuyorum yaptırın diyenler yaptırmayın diyenler :-( kafam allak bullak. Yaptırsam yan etkisi ne olur? Yaptırmasam ne olur?

Herhangi bir yan etkisi yok
O var diyenlere soralim bakalim zarari ne kadarmis bebegimize yaptirmadigimiz durumda.
Benim gebelik sekerim var
Iki kez komaya girdim bilmedigim icin
Bebegime birsey olabilirdi Allah korusun
Doktorunu dinle

Herhangi bir yan etkisi yok
O var diyenlere soralim bakalim zarari ne kadarmis bebegimize yaptirmadigimiz durumda.
Benim gebelik sekerim var
Iki kez komaya girdim bilmedigim icin
Bebegime birsey olabilirdi Allah korusun
Doktorunu dinle
ALLAH korumuş canım ya. Haklısın :-(

Kaçıncı haftanda komaya girdin, şeker yüklemesi yapıldı mı? Ailede var mı şeker hastalığı falan belirtisi var mıydı?

Kaçıncı haftanda komaya girdin, şeker yüklemesi yapıldı mı? Ailede var mı şeker hastalığı falan belirtisi var mıydı?
Baba tarafimda seker hastasi cok canim
Benimde gebelikte cikti
Ilk 20.ci haftamda yasadim ama hic seker komasi gecirmedigim icin tansiyon sandim
Daha sonra tam hastanede muayne beklerken oldu 28. Ci haftamdaydim
Allahtan hemen olcup mudahale ettiler
Seker komasi oluyormus
Zaten cok degisik birsey
Insan anlik olarak bayilacak gibi oluyor kulaklarin tikanip uguldamaya basliyor
Ve soguk soguk terliyorsun
Ihmal etme bence

Baba tarafimda seker hastasi cok canim
Benimde gebelikte cikti
Ilk 20.ci haftamda yasadim ama hic seker komasi gecirmedigim icin tansiyon sandim
Daha sonra tam hastanede muayne beklerken oldu 28. Ci haftamdaydim
Allahtan hemen olcup mudahale ettiler
Seker komasi oluyormus
Zaten cok degisik birsey
Insan anlik olarak bayilacak gibi oluyor kulaklarin tikanip uguldamaya basliyor
Ve soguk soguk terliyorsun
Ihmal etme bence
Çok zor geçmiş olsun. Bizde yok ama yine de çıkabilir belli olmaz.

Aılemde şeker hastası YÖK.
3 Doğum yaptım ılk 2 sınde şeker yüklenmesinde bı sorun çıkmamıştı. 3. De gebelık şekerı çıktı. Hemde şeker ekmek vs tüketen bıri de degılım. Dıyet uyguladım o zaman ınsulıne gerek kalmadı.

Aılemde şeker hastası YÖK.
3 Doğum yaptım ılk 2 sınde şeker yüklenmesinde bı sorun çıkmamıştı. 3. De gebelık şekerı çıktı. Hemde şeker ekmek vs tüketen bıri de degılım. Dıyet uyguladım o zaman ınsulıne gerek kalmadı.
Geçmiş olsun canım. Bizde de yok şeker hastası falan ama belli olmaz tabi ki. Ben de çayı falan şekersiz yerim ama tatlı, çikolata, kola da tüketirim yani sakınmam :KK43:

Çocuğa falan dedikleri gibi zararı oldu mu bir yan etkisini gördün mü? Yaptırdığında?

Geçmiş olsun canım. Bizde de yok şeker hastası falan ama belli olmaz tabi ki. Ben de çayı falan şekersiz yerim ama tatlı, çikolata, kola da tüketirim yani sakınmam :KK43:

Çocuğa falan dedikleri gibi zararı oldu mu bir yan etkisini gördün mü? Yaptırdığında?
Tatlıyla aram çok yok. Kola vs asıtlı ıcecek zararlı dıye yıllardır kendım tuketmıyorum.
Herhangi bır yan etkisini gormedım.
3 erken Doğum yaptım ama şeker yuklemesıyle alakası yok. Benım rahım bellı kıloya gelınce taşıyamayıp atmak ıstıyormus vücuttan o yüzden erken dogum yapıyormuşum Dr ler öyle dedi.
İlk Doğum 36 sonra 34 sonra 32. Haftada oldu. Hep günü gününe 2 hafta gerı attı.

Tatlıyla aram çok yok. Kola vs asıtlı ıcecek zararlı dıye yıllardır kendım tuketmıyorum.
Herhangi bır yan etkisini gormedım.
3 erken Doğum yaptım ama şeker yuklemesıyle alakası yok. Benım rahım bellı kıloya gelınce taşıyamayıp atmak ıstıyormus vücuttan o yüzden erken dogum yapıyormuşum Dr ler öyle dedi.
İlk Doğum 36 sonra 34 sonra 32. Haftada oldu. Hep günü gününe 2 hafta gerı attı.
Sağlıklı olsunlar da canım önemli olan o. Yine de çoook aşırı erken değil şükür. Benim de ilk bu ne olur bilemiyorum kokuyor insan ister istemez.

Back