Gebelik öncesinde xanax yada farklı antidepresan kullananlar..🙁

Darkplanet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2019
22
7
1
31
Merhaba kızlar çok bunalmış durumdayım nolur yardımcı olun 2 yıllık evliyim 10 aydır korunmamamiza rağmen bebeğim olmadı.Butun tahliller testler yapıldı esimdede bendede bir sorun çıkmadı 2 ay klomen kullandım asiri uyarılma oldu ve 3 ay beklemeliyiz dedi doktor bu arada rahim filmi cektirebilirsin dedi bı tek o kalmıştı ondada sıkıntı çıkmadı tüplerim açık.10 yıla yakın anksiyete belasiyla uğraşıyorum tedaviler ilaçlar ama artık xanax bende bağımlılık yaptı paxille birlikte kullanıyordum paxili bıraktım xanaxı bir hafta bıraktım atak geçirdim yine başladım korkudan şimdi hamile kalmaktan korkuyorum çok istememe rağmen ya hamileyken atak gecirirsem ya o anda bebeğime zarar verirse nabzimin yükselmesi birden carpintilarimin başlaması xanax kullanimida bebekte sıkıntı yaratiyormus ne yapacağımı şaşırdım bebek için stres yaptigimdan anksiyete fazlasıyla kendini gösteriyor bu hastalık stresi sıkıntıyı kaldırmıyor dua edin bana benim gibi olan varsa lütfen cevap versin

Azaltarak bırakma durumu bazılarımız için geçerli değil.kızlar sizi çok iyi anlıyorum.bende yaklaşık 15 yıldır ilaç kullanıyorum.bırakınca bi kaç ay iyiyim ama yeniden rahatsızlanıyorum.benimde çocuğum yok.çok istiyoruz olmuyor.ben dr la görüştüm bu konuyu sen kafana takma hele bi hamile kal onunda ilacı var dedi ve içim tahatladı.ama ne var ki hamile kalamıyorum neyse.yani diyeceğim zaten yeteri kadar yüreğimiz bu rahatsızlıktan muzdarip bide bu konuyla güzel kalbinizi yormayın varmış çaresi güzeller.ne yapalım bizde böyleyiz kendimizi böyle sevelim.

Gerçekten olmuyor bir gün arayla içmeye çalışıyorum azlatarak bırakmak için eczanede çalışıyorum biliyorum birden bırakmak doğru değil ama ya gebelik olursa içtiğim dönemde çok korkuyor bu dün gece başladı sabah yine çarpıntı bulunduğum yerde değilim sanki çalışırken çok zorlanıyorum bu saate kadar direndim ve içtim sanki hiç o anları yaşamamış gibi bı rahatlama bı umursamama geliyor keşke ilaçsız bu halde olabilsem nasıl birakicam hiç gecmicek mı bu hastalık artık çok yoruldum 10 senedir bununla uğraşmaktan

Hayatta çok fazla hassas olan insanlar grubundayız canım.bırakamıyoruz.en azından çaresi var.sabah bi tane ilaç gün boyu iyisin.ne yapalım.dediğim gibi hamilelikte de kullanılan ilaçar varmış.bunu kafana takıp dahada sıkıntı yapma kendine.

Keşke hiç içmeden durabilsek dünya başıma yıkılıyor sanki kafamı toparlayamiyorum eski ilaç kullanmadığım hallerimi çok özledim dışardaki insanlara özeniyorum nasıl ilaçsız biseylerle baş edebiliyorlar diye ama biz gerçekten ince düşünüp biseyleri fazla kafaya taktigimiz için böyleyiz Rabbim hepimize ve bütün hastalara şifa versin yinede isyan etmek istemiyorum çok şükür daha kotu hastaliklarda olabilirdi ama zorluyor mu fazlasıyla zorluyor beni senelerdir

İlaçlarla ilgili olabilir evet. Ben antidepresanı bıraktıktan 10 ay sonra hamile kaldım. Bence kafanıza takmayın, çünkü siz iyi olacaksınız ki bebeğiniz için iyi bir vücut hazırlayacaksınız ancak sonrasında hamile kalırsınız. Benim annemin arkadaşı ağır panik atak hastasıydı ve gebeliği boyunca antidepresan kullandı doktor kontrolünde. Ama ne yazık ki bir handikapı var, bebeğini hiç emziremedi. Ama bebeği gayet sağlıklıydı, şu anda da 8 yaşında çok güzel bir kız çocuğu.
Eğer durum buysa bunu kabul etmeli ve doktorunuzla bunu konuşmalısınız. Çözülemeyecek bir durum olmadığını düşünüyorum tanıdığımdan dolayı.

Siz nasıl bıraktınız peki ben çok zorlanıyorum atak geçirdikten sonra tekrar olucak korkusuyla ilaca başlıyorum bu döngü böyle sürüp gidiyor yarım içiyorum günde ama o bile etkilemiyor yarima düşeli baya oldu bı gün içip bir gün icmemeyi denedim yine atak delircek bı an aklımı kaybedicek gibi hissediyorum sürekli carpintim oluyor ellerim terliyor nasıl birakicam çok korkuyorum inanın anlattığım herkes senin elinde diyor direniyorum o an başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum ama saatlerce sürüyor dayanamayıp ilaç içiyorum mecburen

Ama benim zaten çok ağır bir durumum yoktu, bırakmam da çok problem olmadı o yüzden. Şöyle ki bana anksiyete bozukluğu, depresif nöbet, depresyon ve obsesif kompülsif bozukluk tanısı kondu. Psikoterapi+ilaçla toparladım çok şükür. Çok mu iyiyim? Tamamen mi geçti? Hayır. Ama kendimi idare edebilecek kadar iyiyim. Zaten kullandığım ilaç da çok hafifti, lustral 50 mg. Siz ataklar yaşıyormuşsunuz, sizinki çok farklı. Kendinizi ilaç kullandığınız için suçlu hissetmeyin lütfen.

Şu 3 gündür çok şık yaşıyorum eskiden belirli aralıklarla 10 15 dk sürerdi ataklarım en uzun 45 dk oldu ama 3 gündür sabah bı uyanıyorum akşama kadar vücudum panik halinde titreme baş dönmesi bulantı kusma terleme 2 sabahtır sıkıntıdan uyanıyorum kalkıyorum buz gibiyim terlemisim o yüzden şimdi doktora gidicem ise bile gidemicem sanırım bugün gittiğim gibi yatırıp biraz vücudumu dinlendirsin istiyorum çok yoruldum ilaç kullanırken uzun süre atak gecirmemistim ilaçları bıraktım çocuk konusunu çok kafama taktım rahim filminde bile o kadar korkuttular anestezi almadan hatta o gün rahatlatıcı ilacımı almadan gittim çok ağrılı çok korkunçtu çıktığımda bu günü ilaç içmeden başardım ya artık yapabilirim dedim sadece üzerinden 1 hafta geçti sanırım çocuk isteği biraz ertelenicek ilaca başlamam gerekiyor galiba

Canım sen iyice düzelmeden ilacını niye bırakıyorsun.en azından kendini güçlü hissetmeden ilacı bırakma.hatta niye bırakma düşüncesindesin ki.bende yıllardır kullanıyorum bırakmayı denedim olmadı.evet çocuk yok ama hamile kalınca dediğim gibi onunda çaresi varmış.kuzum içine boşuna sıkıntı düşürme.al ilacını önce bi rahatla sonrası geriden gelir allahın izniyle

Öyle yapıcam canım sabah doktora gittim resmen ağladım ağlamak geldi içimden hemen nefes egzersizi yaptırdı xanax kesinlikle yok dedi uzun zamandır icmissin böyle giderse araştırmaya yatarsın dedi korktum içmem artık paxil ilacima geri başlatıp çarpıntım için ilac verdi mecburen içip tedavi olmam lazım çocuk istediğimi söyledim bu ilacı icememen tabiki daha iyi hamile kalanlara önermiyoruz ama durmama durumunda riski anneye bırakıyoruz binde birde olsa sıkıntı olabilir ama ben daha olanı görmedim dedi biraz rahatladım zaten sen hazır olduğunda gebe kalırsın dedi ise bile gidemedim hastaneden eve yürüdüm yürüyüş yap dedi sanırım bugün ise hiç gidemicem ilaçlar sersem yapıyor inşallah bu tedavi iyi gelicek

İnş.canım iyi olacaksın.xanax çok ağır bi ilaç ben onu bi denedim dr kontrolünde adımı bile hayırlayamadım hemen kesti dr.şimdi kullandığın ilacı kardeşimle ablamda kullanmıştı hatta arkafaşım.iyi bi ilaç.iyi olacaksın.şunu unutma yanlız değilsin.aynı durumda o kadar çok insan var ki.kendine zaman ver yaşav yavaş iyi olacaksın.

İnşallah canım Rabbim bütün hastalara şifa versin vizede hep dua ediyorum biraz yan etki görüyorum bugün avuç iclerim terliyor çok fazla bulantım var hiçbir şey yiyemiyorum bugün işe gitmedim ama yarın iş var hala kendimi iyi hissetmiyorum xanaxlari çöpe attım artık bu ilaçları kullanicam 8 haftaya kadar herşey yoluna girmiş olucak dedi doktor inşallah öyle olur

Peki paxili kullanıp hamile kalan yada hamileliğinde kullanan duydun mu

Oy kuzuuum 8 hafta sürmeyecek bile emin ol.daha kısa sürede iyileşeceksin.xanaxı artık düşünme bile berbat bi ilaç o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…