• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Eliifm

❤️❤️
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
295
905
33
38
Merhabalar gebelik öncesi genel kontrolden geçtinizmi acaba kan tahlili için yada bilgi edinmek için kadın doğum doktoruna gittiniz mi?

Merhabalar gebelik öncesi genel kontrolden geçtinizmi acaba kan tahlili için yada bilgi edinmek için kadın doğum doktoruna gittiniz mi?
Canım gitmek çok faydalı oluyor özellikle folik asite başlamak için , troit bezlerine falan bakılıyor gidersen avantajın olur

Canım gitmek çok faydalı oluyor özellikle folik asite başlamak için , troit bezlerine
Canım gitmek çok faydalı oluyor özellikle folik asite başlamak için , troit bezlerine falan bakılıyor gidersen avantajın olur
Çok tesekkür ederim canım ben adana devlet hastanesinde bir doktor bulup hemen gidecem

ben sağlık ocağında genel bi kan tetkiki yaptırdım. hormon testi yani tiroid vs de bakıldı,özellikle folik asit yani folat değerine de baktırdım. kadın hastalıklarında da vajinal ultrason ve kültür testi yapıldı. diğer hormonlara gerek görmedikçe bakmıyolar. hani adetin 2.günü bakılanlar var ya, onları çocğum olmuyor diye gidenlere bakıyolar. sen istemezsen yapılmaz

Ben sağlık ocaginda gittim Mayintan sonra gebelik düşünüyorum dedim .Akdeniz anemi tasiyicisi olduğum için kan testi 30 yaşını geçtiğim için smear testi yapacaz dedi. Hayırlısı olsun bakalım

Ben de gebelik öncesi muayene için bugün gittim. Vajinal ultrasonla baktı temiz olduğunu söyledi. Sadece ufak bir enfeksiyon varmış onun için bir fitil verdi. Bir de 3 tüp kan alındı. İki tanesinin sonucu yarın çıkarmış ama birinin sonucunun çıkması 1 haftayı bulurmuş. Kanda neye bakılacağını sorduğumda çocuk istiyorsun ya rutin kontol diyip geçiştirdi doktor. Zaten bi konuşmak istemiyor gibiydi sürekli. Pek sevemedim. İlk muayene olduğu için öyle geçmiş oldu bu da🤷‍♀️ artık test sonucunda görürüz nelere bakılmış.

Back