• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık GEBELİK ÖNCESİ UZUN SÜRE FOLİK ASİT KULLANIMI

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elossssssss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2024
21
5
1
Selam kızlaaarrr lütfen cevap verin :KK54: 1 yıldır gebelik düşünüyorum dr a gittiğimde folik asit vermişti 7 ay kadar kullandım gebelik oluşmayınca bıraktım, 5 ay ara verdikten sonra tekrar başladım acaba bu kadar uzun süre kullanmanın bebis olduğunda ona bi zararı olur mu? Bi fikriniz varsa yardımcı olur musunuzzzz?

Selam kızlaaarrr lütfen cevap verin :KK54: 1 yıldır gebelik düşünüyorum dr a gittiğimde folik asit vermişti 7 ay kadar kullandım gebelik oluşmayınca bıraktım, 5 ay ara verdikten sonra tekrar başladım acaba bu kadar uzun süre kullanmanın bebis olduğunda ona bi zararı olur mu? Bi fikriniz varsa yardımcı olur musunuzzzz?
Yeminle aynıyız ya 6 aydır gebelik düşünüyorum diye 7 aydır folik aldım ve olmayınca artık folik alımına pes ettim bıraktım kilo yaptı gibi bana ..Ben hep söyle düşünüyorum folik almamış olmak çok sıkıntı değil çünkü annelerimizin folik asitten bile haberleri yoktu sonuçta 😊

Yeminle aynıyız ya 6 aydır gebelik düşünüyorum diye 7 aydır folik aldım ve olmayınca artık folik alımına pes ettim bıraktım kilo yaptı gibi bana ..Ben hep söyle düşünüyorum folik almamış olmak çok sıkıntı değil çünkü annelerimizin folik asitten bile haberleri yoktu sonuçta 😊
yaaa en kısa zamanda güzel haberi alalım inşallah :) ya bende hafif pkos görünümü var bu kullandığım sanırım yumurta gelişimini destekliyormuş ben sırf o yüzden kullanıyorum hani belki hamile kalmam kolaylaşır diye ama bilmiyorum iyice kafam karıştı :KK76:

İlaç kullanmak yerine kabak çekirdeği ye. En güzel folik asit onda var

Bir zararı olmaz öyle bişey olsa şu kadar süre hamilelik olmazsa bırakın derdi doktorlar. Kaldı ki folik asiti normal hamilelik düşüncesi olmayan insanlar bile kullanıyor. Takviye vitamin sonuçta ilaç değil. Eskiden folik asit mi vardı diyen olmuş da eskiden yediğimiz içtiğimiz şeyler bu kadar genetigiyle oynanmış,hormonlu şeyler değildi.

canım ben de 1 yıldır kullanıyorum son 4 aydır da folik+inostol içiyorum. folik asitin bir zararı olacağını düşünmüyorum hücre yenileyici bi değer değil mi zaten ya ? inş negatif etkisi yoktur :D

Bir zararı olmaz öyle bişey olsa şu kadar süre hamilelik olmazsa bırakın derdi doktorlar. Kaldı ki folik asiti normal hamilelik düşüncesi olmayan insanlar bile kullanıyor. Takviye vitamin sonuçta ilaç değil. Eskiden folik asit mi vardı diyen olmuş da eskiden yediğimiz içtiğimiz şeyler bu kadar genetigiyle oynanmış,hormonlu şeyler değildi.
işte dr bir şey de demedi ama ne bileyim yine de tereddüte düştüm, doğru şimdi yediğimiz birçok şey bozuk gerçekten

canım ben de 1 yıldır kullanıyorum son 4 aydır da folik+inostol içiyorum. folik asitin bir zararı olacağını düşünmüyorum hücre yenileyici bi değer değil mi zaten ya ? inş negatif etkisi yoktur :D
hücre yeniliyor mu bilmiyorum ama pkosluların kullandığı bi folik asit varmış ben sırf o yüzden kullanıyorum yumurta gelişimini desteklemesi düşüncesiyle :D

benim de öyle 1 yıl oldu, herkesin sürekli sorması daha da üzüyor insanı :( rahim filmi vs çektirdiniz mi sizdeki sebep ne acaba
rahim filmi çektirmedim henüz. siz?
hormonlarım normal çıktı bir engelim görülmedi açıkcası eşimde varikosel var ancak doktorlar hareketlilik/sayı ve morfolojisini iyi gördü çocukta risk yaratmaz dediler. yaşım 28 olduğu için gençsiniz 1.5 yıl deneyin diyor doktorlar.

rahim filmi çektirmedim henüz. siz?
hormonlarım normal çıktı bir engelim görülmedi açıkcası eşimde varikosel var ancak doktorlar hareketlilik/sayı ve morfolojisini iyi gördü çocukta risk yaratmaz dediler. yaşım 28 olduğu için gençsiniz 1.5 yıl deneyin diyor doktorlar.
ben çektirdim açık çıktı çok şükür ama bende enfeksiyon var ben en çok o yüzden çektirdim hani enfeksiyon tıkamış olabilir mi diye, benim eşimde de varikosel vardı ameliyat oldu o da Allah en güzel zamanda nasip etsin bizlere de inşallah :)

ben çektirdim açık çıktı çok şükür ama bende enfeksiyon var ben en çok o yüzden çektirdim hani enfeksiyon tıkamış olabilir mi diye, benim eşimde de varikosel vardı ameliyat oldu o da Allah en güzel zamanda nasip etsin bizlere de inşallah :)
Ameliyat nasıl oluyor zor mu? ya nedense rahim filmi beni biraz korkutuyor. zor oldu mu?inşallah Allah kucaklarımızı boş bırakmasın. evlat yoksunluğuyla sınamasın

Ameliyat nasıl oluyor zor mu? ya nedense rahim filmi beni biraz korkutuyor. zor oldu mu?inşallah Allah kucaklarımızı boş bırakmasın. evlat yoksunluğuyla sınamasın
ameliyat hiç zor olmadı çok şükür yarım saat 45 dk da çıktı eşim, uyutmadılar zaten belden uyuşturdular çabucak iyileşti, rahim filminde de dr beni uyuttu o yüzden hiçbir şey hissetmedim uyanınca regl ağrısı gibi bi ağrım vardı birkaç saat içinde kendiliğinden geçti oda zaten çok kısa bir işlem girip çıkmam yarım saat sürmüştür ancak. Amin amin hayırlısıyla inşallah

ameliyat hiç zor olmadı çok şükür yarım saat 45 dk da çıktı eşim, uyutmadılar zaten belden uyuşturdular çabucak iyileşti, rahim filminde de dr beni uyuttu o yüzden hiçbir şey hissetmedim uyanınca regl ağrısı gibi bi ağrım vardı birkaç saat içinde kendiliğinden geçti oda zaten çok kısa bir işlem girip çıkmam yarım saat sürmüştür ancak. Amin amin hayırlısıyla inşallah
ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. tez zamanda bebisinizi kucağınıza alın sağlıkla

Bende kullamıyorum folık asit son kımyasal gebeliğim de ayagımıda kırdıgım ıcin yattıgım yerden dusugu gec yaptım folık asıtın etkısı oldugunu dusunup bırakmıstım bi sonraki ay doktora gittiğimde folık asiti bıraktım düşüğü geç yaptırdığını dusunup dedim dırek bana kesınlıkle cocuk istediğimiz sürece folık asiti kesmiyoruz hayatımızda olmaya devam ediyor dedi hatta ben o dönem bagısınlıgımda düştüğü için bir vitamın daha vermesini istediğimde verdi ikisini bir kullamıyordum sonra ikisininde içeri aynı birinş kullannsadece ıkısı cok fazla demişti o gunden beri bi gün bile sektirmem normal bir vitamin den hiç bir farkı yok yakalasık 7 8 aya yakındır kullanıyorum bence kesınlıkle ılac gozuyle bakmayın doktorunuz bırakabilirsin demediği sürece bırakmayın zaten gebeliğin ilk 3 ayındada verdikleri bir vitamın cunku ben acaba hamıle kalsam zararı olurmu diye sordum direk hayır hamılede kalsan ilk 3 ay bu vıtamını kullanmanı isticem dedi

Bende kullamıyorum folık asit son kımyasal gebeliğim de ayagımıda kırdıgım ıcin yattıgım yerden dusugu gec yaptım folık asıtın etkısı oldugunu dusunup bırakmıstım bi sonraki ay doktora gittiğimde folık asiti bıraktım düşüanğü geç yaptırdığını dusunup dedim dırek bana kesınlıkle cocuk istediğimiz sürece folık asiti kesmiyoruz hayatımızda olmaya devam ediyor dedi hatta ben o dönem bagısınlıgımda düştüğü için bir vitamın daha vermesini istediğimde verdi ikisini bir kullamıyordum sonra ikisininde içeri aynı birinş kullannsadece ıkısı cok fazla demişti o gunden beri bi gün bile sektirmem normal bir vitamin den hiç bir farkı yok yakalasık 7 8 aya yakındır kullanıyorum bence kesınlıkle ılac gozuyle bakmayın doktorunuz bırakabilirsin demediği sürece bırakmayın zaten gebeliğin ilk 3 ayındada verdikleri bir vitamın cunku ben acaba hamıle kalsam zararı olurmu diye sordum direk hayır hamılede kalsan ilk 3 ay bu vıtamını kullanmanı isticem dedi
çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bi bebis nasip olsun size de, teşekkür ederim cevabınz için ben de dün pkos üzerine çalışan bi diyetisyenim var onun fikrini aldım o da folat değerinize bi baktırın yüksek çıkarsa devam etmemeniz tavsiyemdir dedi bi ara gidip kan vericem bakalım

Back