• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik Öncesi Rubella Aşısı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dxtr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
196
191
23
Kızlar merhabalar
Şu an gebelik düşünmüyoruz ama düşünürsem diye muayene oldum. Ve doktor rubella ya bağışıklığımın olmadığını ve rubella aşısı olmam gerektiğini söyledi. Sorun şu ki rubella(kızamıkçık) aşısı hiçbir yerde tek başına yok. Kkk üçlü aşısı(kızamıkçık kızamık kabakulak) olarak var. Madem bu kadar önemli bir aşı neden tek başına satılmıyor. Görüşlerinizi ve önerilerinizi almak isterim.

O ilaç üçüne de fayda ediyormuş. Neden ısrarla tek kızamıkçık arıyorsunuz?

O ilaç üçüne de fayda ediyormuş. Neden ısrarla tek kızamıkçık arıyorsunuz?
Çünkü bu üçlü aşı çocuklara uygulanan bir aşı. Hastalığı geçirmiş kişilerin aşı olması pek önerilmiyor.

Çünkü bu üçlü aşı çocuklara uygulanan bir aşı. Hastalığı geçirmiş kişilerin aşı olması pek önerilmiyor.
Kabakulak geçirdim ama 18 yaşındayken bi kaç ay aralıklarla idi sanıyorum kızamık aşısı oldum yani sanıyorum tekti 3lü değildi. Şu an bağışıklık problemim yok kızamıkçığa dair. Ama o aşılar üçlüyse de bir sorun olmadı.

Kabakulak geçirdim ama 18 yaşındayken bi kaç ay aralıklarla idi sanıyorum kızamık aşısı oldum yani sanıyorum tekti 3lü değildi. Şu an bağışıklık problemim yok kızamıkçığa dair. Ama o aşılar üçlüyse de bir sorun olmadı.
Cevabınız için teşekkür ederim. Doktor ilk kez aşı talebi sizden geldi kimseye vurmadım deyince acaba dedim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Doktor ilk kez aşı talebi sizden geldi kimseye vurmadım deyince acaba dedim.
Rica ederim. Sizin biraz daha araştırmanız gerekecek sanırım. ☹️

Rica ederim. Sizin biraz daha araştırmanız gerekecek sanırım. ☹️
Evet İnternetten araştırdığımda biliyorsunuz ki farklı farklı şeyler çıkıyor. Anladığım kadarıyla artık bebeklere ve çocuklara aşı uygulandığı için bu hastalıklar pek kalmamış. Garantiye almak için aşı olmak istemiştim ama bakalım biraz daha araştırayım.

Back