• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik öncesi istenilen rutin testler

SuJu

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
49
5
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar.
bişe sorucam. gebelik öncesi ilk önce dr.a görünmek istiyoruz ben ve eşim.
fakat bunun öncesinde istediğim özel bir hastane var. ordaya gidip muayene mi olmak istiyorum. fakat bilindiği üzere rutin testleri isticek. tahlillerimi özelde yaptırmak yerine ssk da yaptırmak istiyorum.boşuna para vermek istemiyorum
bunun için sorum ilk önce dr a görünüp muyaneden sonra elime sıkıştıracağı test listesi ni mi alıp gidim ssk ya yoksa direk ssk ya gidip test mi yaptırim. hoş testi ssk da yaptırsam muhakak test öncesi hekime gözükmek gerekir dimi. nerden bilicem hangi test olduğunu.
nette araştırmalarıma göre istenilen rutin testler
Anne ve baba kan grupları: Kan uyuşmazlığı saptanırsa önlem alınması için.
Kan uyuşmazlığı varsa indirect Coombs testi (gebelik başında ve 28 haftada tekrar edilmelidir)
hemogram(tam kan sayımı)
Tam idrar tetkiki (Gerekirse idrar kültürü)
seroloji ( maternal sifilizi teşhis etmek için yapılır,VDRL sık bir tarama testidir,pozitifse TPA yapılmalıdır).
TSH : Annede guatr ve troid hormon bozukluğu varsa bebeği etkileyebilir, bozukluk saptanırsa endokrin uzmanı tarafından tedavi gerektirir.
Toxoplazma IGM ve IGG
Rubella IGM - IGG (Kızamıkçık testleri)
CMV IGM ve IGG
Hepatit B için HBsAg ve AntiHBs testleri
HCV testi
HIV (AIDS) testi
biyokimyasal testler (açlık şekeri,karaciğer,böbrek testleri)

ve sperm tahlili...

internetteki bu testleri alıp ssk ya gitmek olur mu?
sanırım olmaz
bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim...

Canım ben senin gibi hiç araştırmadım direk hamilelikten sonra hangi doktorla devam etmek istiyorsam ona gittim ve o saydığın bütün testleri yaptı zaten. Daha sonrasında tahlillerin normal çıkarsa gebelik için bekliyosun. Acele ediyosan eğer gene doktorundan yumurtlama günlerini öğrenebilirsin. sonrasında gene gebeliğin gercekleşmesini bekliyceksin. Eşime hiç bir tahlil yaptırmak aklıma bile gelmedi benim. Bebeği içimde ben büyüteceğim için ilk önce benimle ilgili tahlilleri yaptırmayı düşündüm.. Şöyle ki bunları yaptırdın sende ama hamile kalamadın diyelim ki bunun da belli bir süresi var; sonrasında eşinle de görünebilirsin doktora..

sağdan soldan tanıdıklarımın yaşadıkları deneyimlere göre farklı farklı doktor önerileri var ama onlar evime uzak. aklımda bir dr. ismi var ama bakalım. yarın öbürgün gidicem inş.gebelik öncesi ne var ne yok baktırmakta fayda var...
cvbın içinde ayrıca tşk. ederim cnm

benim izlenımlerınme göre genelde doktorlar pek bu tahlilleri hastayı yormamak adına mı artık ne düsünüyorlar bilemıyorum pek ıstemıyorlar..keske ısteseler..ama mesela her hastanede de yapılmıyor..herhangi bır arastırma hastanesının kadındogum bölumune gıdıp ben bu tahlillerı ıstıyorum dıyebılırsınız..mesela ben gıttım bebek ıstıyorum ne yapayım dedım doktorum ultrasondan bakıp basıt kıstın var onun ıcın ılac kullan 2 ay dedı.gınera dıye bır dogum kontrol hapını kullanıp gıttım.kıstın gecmıs hersey yolunda gebe kalabılırsın dedı.bende zannedıyorum bununla bıtıyo..meger bak ne testler varmıs.

merhaba arkadaşlar.
bişe sorucam. gebelik öncesi ilk önce dr.a görünmek istiyoruz ben ve eşim.
fakat bunun öncesinde istediğim özel bir hastane var. ordaya gidip muayene mi olmak istiyorum. fakat bilindiği üzere rutin testleri isticek. tahlillerimi özelde yaptırmak yerine ssk da yaptırmak istiyorum.boşuna para vermek istemiyorum
bunun için sorum ilk önce dr a görünüp muyaneden sonra elime sıkıştıracağı test listesi ni mi alıp gidim ssk ya yoksa direk ssk ya gidip test mi yaptırim. hoş testi ssk da yaptırsam muhakak test öncesi hekime gözükmek gerekir dimi. nerden bilicem hangi test olduğunu.
nette araştırmalarıma göre istenilen rutin testler
Anne ve baba kan grupları: Kan uyuşmazlığı saptanırsa önlem alınması için.
Kan uyuşmazlığı varsa indirect Coombs testi (gebelik başında ve 28 haftada tekrar edilmelidir)
hemogram(tam kan sayımı)
Tam idrar tetkiki (Gerekirse idrar kültürü)
seroloji ( maternal sifilizi teşhis etmek için yapılır,VDRL sık bir tarama testidir,pozitifse TPA yapılmalıdır).
TSH : Annede guatr ve troid hormon bozukluğu varsa bebeği etkileyebilir, bozukluk saptanırsa endokrin uzmanı tarafından tedavi gerektirir.
Toxoplazma IGM ve IGG
Rubella IGM - IGG (Kızamıkçık testleri)
CMV IGM ve IGG
Hepatit B için HBsAg ve AntiHBs testleri
HCV testi
HIV (AIDS) testi
biyokimyasal testler (açlık şekeri,karaciğer,böbrek testleri)

ve sperm tahlili...

internetteki bu testleri alıp ssk ya gitmek olur mu?
sanırım olmaz
bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim...

canım ben bu testlerin hepsinii özelde yaptırdım benim sağlık siğortam varr fazlaaa tutmadı.ama ssk lı olarak özele gittiğindede fazla tutmuyor.benimle beraber bir arkadaşımdaha yaptırdıı ordan biliyorum.bidee sonuçta bu yola baş koydukk sonuçtaa bebek içinn varımıı yoğumuu vermeye hazırım.birde sağlık ocaklarındada troid hormanlarına bakıyolarr onları ordada yaptırabilirsin.birdee devlet hastanesinede gidince kesin muayne edecek bendee iyi bir doktor varr demişlerdii arkadaşlarr gittim muayne etti adet olduğumda çağırdıı testlerimii yapmıştı.sen hangi şehirde yaşıyorsun bilmemm ama bizim burdaa doktorlar bu konudaa hassas tercih yine senin rabbim gönlüne göre versin

adetının ucuncu gunu devlet hastanesıne gıt. ben gebe kalmak ıstıyorum onceden onlemımı almak ıstıyorum bı sorun varmı de. adetın üçüncu gunu kan tahlılı yapıp hormonlara bakıyorlar bıde ultrasondan bakıyolar okadar. boşuna ozele para verme. sonuçta daha gebe değilsin. ben ozele gıtmıştım ama keşke sskya gıtseymışım gerek yokt yanı. ama adetın uçuncu gunu gıt mutlaka

İstediğin dr git tatlım rütin testlerin kağıdını versin ssk da yaptır
sonra yine gider muayeneni istediğin dr olursun :34:

merhaba bayanlar, bugün rubella ıgg sonucum h 38,1 çıktı.perşembe doktoruma göstericem. hamile değilim. bu sonuç sizce kötü mü. sizlerin nasıl çıkmıştı

canım ben bu testlerin hepsinii özelde yaptırdım benim sağlık siğortam varr fazlaaa tutmadı.ama ssk lı olarak özele gittiğindede fazla tutmuyor.benimle beraber bir arkadaşımdaha yaptırdıı ordan biliyorum.bidee sonuçta bu yola baş koydukk sonuçtaa bebek içinn varımıı yoğumuu vermeye hazırım.birde sağlık ocaklarındada troid hormanlarına bakıyolarr onları ordada yaptırabilirsin.birdee devlet hastanesinede gidince kesin muayne edecek bendee iyi bir doktor varr demişlerdii arkadaşlarr gittim muayne etti adet olduğumda çağırdıı testlerimii yapmıştı.sen hangi şehirde yaşıyorsun bilmemm ama bizim burdaa doktorlar bu konudaa hassas tercih yine senin rabbim gönlüne göre versin

cvbın için tşk. ederim canım.ist.da yaşıyorum

İstediğin dr git tatlım rütin testlerin kağıdını versin ssk da yaptır
sonra yine gider muayeneni istediğin dr olursun :34:

canım tşk. ederim. muayenemi olucam özelde. devlet hastanelerine güvenim yok açıkçası. hoş olucağı varsa bişey alah korusun olurda zaten içimin rahat etmesi açısından özel'e gitmek en doğrusu diye düşünüyorum. testlerimi devlette yaptırırım. sonuçları ise gidiceğim özel dr.a gösteririm.en azından tek bir kişi beni baştan sonuna kadar takip etmiş olur.
bakalım artık kader-kısmet. hayırlısı neyse o olsun hepimiz için. ama hayırlının bile hayırlısını versin.(iyisinden güzelinden =) )

ssk da sereloji istemeyebilirler öyle bi durum olursa başka yerde mutlaka yaptır canım

Canım ben 3 yıllık evliyim bolero doğum kontrol hapıyla korundum ve kasım sonu hapı bıraktım.. Annemde toksaplazma diye bi hastalık vardı gebelikde bu oran yüksek olduğu zaman sorun oluyomuş.. bende gebelik düşününce hemen dr a gittim durumu anlattım benden sadece şeker,ve 2 tanede toksaplazma testi istedi. Şimdilik bunlar yeterli dedi. Birde folikasit kullanmamı söledi. folbiol die bi ilaç verdi. ocaktan beride kullanıyorum.. bakalım ne zaman o müthiş güzel haberi alıp sevinicez.. bekliyoruz..

Back