Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi Folbiol kullanımı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lavantakokusuu

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
91
98
34
Merhaba kızlar, yeni yeni bebiş için denemelere başladık ve doktorum folik asit kullanmamı önerip Folbiol verdi. 2-3 gündür kullanıyorum mide bulantım oluyor. 5 mg fazla gelmiş olabilir mi?

Folidoce almıştım eczaneden ne mide bulantısı ne de baska bsiey yaptı devlet karşılamıyor onu 30 tl.gibi bi fiyatı var ama folibioldan daha iyi olduğunu duydum doktorum da çok iyi bi folikasit demişti. Tavsiye ederim

Merhaba kızlar, yeni yeni bebiş için denemelere başladık ve doktorum folik asit kullanmamı önerip Folbiol verdi. 2-3 gündür kullanıyorum mide bulantım oluyor. 5 mg fazla gelmiş olabilir mi?
5 mg günlük kullanıma çok fazla, hamileyken bile fazla. Ben hamilelik öncesi 2 ay folbiol kullandım ama haftada 1 tablet alıyordum ve folik asit içeren ıspanak, yeşil mercimek, baklagiller vb gıdaları çok tükettim hamileliğimde de doktorum premesis plus verdi içindeki folik asit miktarının yeterli olduğunu söylemişti. Gıda yönünden de çok dikkat ettim.

Folbiol çok yüksek. Folidoce tavsiye ederim. Yan etkilerini de azaltmak istersen gece uyumadan önce al.

Ben 1kutuyu bitirdim 2.kutuya geçmiştim.O zaman kullanmayım mı genellikle sebze ağırlıklı çok beslenirim canım
Canım mesela benim pıhtılaşma bozukluğum var.. O yüzden ben Folbiol kullanıyorum. Yan etkisi çok çünkü normal folik asitlerin 12 katı mide bulantısı baş dönmesi yapıyordu bende. O yüzden bende uyumadan önce içiyorum. Ama senin gebeliğin normal sıkıntısızsa tabii Folbiol sana fazla olur. Folidoce kullanıyordum ben pıhtılaşmayı öğrenmeden önce memnundum. Ama benim yüksek kullanmam lazım mış

Canım mesela benim pıhtılaşma bozukluğum var.. O yüzden ben Folbiol kullanıyorum. Yan etkisi çok çünkü normal folik asitlerin 12 katı mide bulantısı baş dönmesi yapıyordu bende. O yüzden bende uyumadan önce içiyorum. Ama senin gebeliğin normal sıkıntısızsa tabii Folbiol sana fazla olur. Folidoce kullanıyordum ben pıhtılaşmayı öğrenmeden önce memnundum. Ama benim yüksek kullanmam lazım mış
Teşekkür ederim canım ya ilk defa duydum ben de dikkat edeyim çok sağol🥰

X